top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

В Америці відійшла у вічність провідна діячка української діаспори


Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) висловила глибоку скорботу та співчуття з приводу непоправної втрати – відходу у вічність 9 квітня 2020 р. Надії Шміґель, довголітньої української громадської діячки із США та колишньої Головної представниці СФУЖО до ООН.


Про це повідомляє СФУЖО на своїй сторінці у Facebook.

В дописі розповідається, що приєднавшись у 1998 р. до роботи СФУЖО при ООН, у 2002-2012 р. пані Надія Шміґель очолила представництво СФУЖО в ООН, де була співголовою Комітету з питань сім’ї та активною учасницею в роботі комітетів неурядових організацій у справах статусу жінок, з питань сталого розвитку, з питань міграції та прав дитини.


Зазначається, що пані Надія Шміґель була довголітньою активною членкинею Союзу українок Америки (СУА), однієї з найпотужніших складових організацій СФУЖО. Пані Надія належала до 83-го відділу СУА в Нью-Йорку, а в 1999 р. включилася до праці в крайовій управі СУА, взявши на себе відповідальність за працю референтури суспільної опіки (СО) в 1999-2002 рр.


Вона опікувалася розвитком нового проєкту СУА «Молоко і булочка», який був спрямований на забезпечення сніданками маленьких школярів в Україні. Розпочавшись у 2000 р. в школах Харкова і Львова, цей проєкт поширився на 11 шкіл у ще кількох містах - Ялті, Луганську, Житомирі та на Закарпатті.


Упродовж усього свого життя пані Надія Шміґель пронесла в своєму серці любов до духовної Батьківщини - України та прищепила її своїм дітям – доньці Христині та сину Петру.





























Пані Надія Шміґель була непересічною особистістю, яку дуже любили і поважали не лише рідні і близькі, але й усі, хто її знав та мав нагоду спілкуватися та працювати разом з нею в україномовному та англомовному середовищі.

"Щоб відзначити великий внесок пані Наді Шміґель у діяльність СФУЖО, у 2007 р. їй було надано звання почесної членкині СФУЖО, а в 2019 р. з нагоди 70-ліття СФУЖО вона була нагороджена відзнакою “Берегиня українського роду” за особливий внесок у зміцнення українського жіночого руху в світі та за підтримку і розбудову України", - зазначається в дописі.

В СФУЖО висловлили глибокі співчуття родині Надії Шміґель та зазначили, що моляться за упокій її душі.


Вічна їй пам’ять!


Інформацію надано джерелом ukrrain.com


10 views0 comments
bottom of page