top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/25/2022


Політика

Борис Джонсон сподівається повернутися на посаду прем'єр-міністра Великої Британії

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який подав у відставку 7 липня, має намір повернутися на цю ж посаду в майбутньому, якщо його наступник не впорається. Про це пише The Times із посиланням на джерела в канцелярії прем'єр-міністра. Частина консерваторів, яка допомогла змістити Джонсона, вже зіткнулася з критикою виборців. Це може позначитися на результатах на наступних парламентських виборах, пише видання. Як пише Тelegraf з посиланням на співрозмовника в уряді Великої Британії, Борис Джонсон планує останню поїздку в Україну, щоб зустрітися з Володимиром Зеленським, перш ніж покинути кабінет на Даунінг-стріт 6 вересня.


Війна РФ проти України

Українські сили, ймовірно, готуються до контрнаступу в Херсонській області

Американський Інститут дослідження війни вважає, що українські сили, ймовірно, готуються до контрнаступу в Херсонській області, або вже почали цей контрнаступ. Місцевість між лінією фронту та Херсоном переважно сільська та повідомляти про переміщення сил та бойові дії там важче, керуючись інформацією із відкритих джерел. Це пояснює відставання між подіями та аналітичними оцінками. За інформацією британської розвідки, станом на 24 липня, на сході України російський наступ фокусується на напрямку Бахмута, але досягає «мінімального прогресу».


Економіка

Держдеп США засудив удар Росії по порту Одеси

Державний секретар США Ентоні Блінкен засудив атаку Росії на Одеський морський порт на наступний день після підписання "зернової угоди" у Стамбулі. Про це йдеться на сайті Дердепартаменту. Росія 23 липня атакувала Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Українська сторона повідомила, що дві ракети були збиті силами ППО, дві – влучили в об’єкти інфраструктури порту. У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що цей удар ставить під сумнів зобов’язання, які взяла на себе Росія, підписавши 22 липня в Стамбулі угоду, щодо розблокування експорту зерна з України.


Здоров’я

Вперше за десятиліття у США зафіксували випадок поліомієліту

У Сполучених Штатах вперше за майже десять років зафіксували випадок поліомієліту. Захворів молодий чоловік у Нью-Йорку, передає BBC. Пацієнт вже не заразний, але наслідком хвороби став параліч. За словами медиків, невакцинований чоловік контактував із людиною, яка вакцинувалася від поліомієліту ослабленим вірусом. Востаннє у країні фіксували цю хворобу у 2013 році. Завдяки кампанії з вакцинації до 1979 року захворюваність впала майже до нуля. Після цього всі випадки зараження були одиничними і привезеними з-за кордону.


Діаспора

Діаспора запросила на відзначення Дня Української Державності у Чикаго

Конгресовий комітет Америки відділ Іллінойс запросив громаду на відзначення Дня Української Державності, що відбудеться 31 липня у Чикаго. Захід розпочнеться у неділю о 13.30 при Соборі святого Володимира. День Української Державності, що відзначається 28 липня, запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітніх традицій українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів. Українці у четвер вперше відзначатимуть День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже "українців не зламати", про це завивпрезидент України Володимир Зеленський під час відеозвернення.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Гурт Imagine Dragons став амбасадором UNITED24

Попрок-гурт Imagine Dragons став амбасадором глобальної благодійної платформи UNITED24. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Гурт просуватиме напрямок медичної допомоги. Спочатку виконавці підтримають збір на швидкі, який розпочала перша леді України Олена Зеленська. Нагадаємо, наприкінці червня фронтмен Imagine Dragons Ден Рейнольдс під час виступу на музичному фестивалі Opener у Польщі підтримав Україну, присвятив їй промову та звернувся до українців, які втратили домівки й змушені були тікати від війни.


Погода

У понеділок, 25 липня, у Чикаго триматимется хмарна погода. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів пілнімуться до +25°С.

В Україну йдуть грозові дощі і похолодання. Спека послабне, температура повітря знизиться до +23...+27 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express


0 views0 comments
bottom of page