top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/22/2022

Updated: Jul 25, 2022


Політика

Українські порти будуть частково розміновані

Україна, Росія та Туреччина 22 липня, підпишуть угоду про розблокування експорту українського зерна. Україна погодилася зняти частину мінних загороджень, встановлених біля портів на півдні країни, повідомляє The New York Times. За словами співрозмовників журналістів, угода передбачає, що український флот і берегова охорона забезпечать прохід суден із зерном до міжнародних вод. Управління кораблями візьмуть на себе іноземні екіпажі, які повинні будуть довести судна до Стамбула, а звідти у кінцеві пункти призначення. У місті буде створено координаційний центр, а представники Туреччини забезпечать перевірку суден.


Війна РФ проти України

США розглядають можливість поставки Україні військових літаків

США та союзники можуть надати України винищувачі. Про це заявив голова штабу Військово-повітряних сил США генерал Чарльз Браун. Йдеться про доставку літаків, вироблених в країнах-союзниках, а не в Росії, вказав Браун у своєму виступі на Аспенському безпековому форумі. За його словами, розглядається можливість навчання українських пілотів. На це в проекті оборонного бюджету на 2023 рік, затвердженому Палатою представників США, передбачено 100 мільйонів доларів.


Економіка

"Північний потік-1" поновив роботу

Природний газ почав надходити через Північний потік - 1 із Росії до Європи в четвер, після 10-денної зупинки на технічне обслуговування, але потік газу значно менше ніж дозволяє потужність, а перспективи - невизначені. Для Європи це означає, що загроза важкої зими залишається, передає Голос Америки. Коли "Газпром" зменшив потік минулого місяця, він заявив про буцімто технічні проблеми з обладнанням, яке партнер Siemens Energy відправив до Канади на капітальний ремонт і не міг повернути через санкції, запроваджені після вторгнення Росії в Україну.


Соціум

У Сенаті США представили проєкт резолюції про визнання геноцидом дій РФ в Україні

Двопартійна група високопоставлених сенаторів США представила у Верхній палаті проєкт резолюції про визнання дій Росії в Україні, які вона чинить у неспровокованій війні, геноцидом українського народу. Текст документа розміщений на сайті Комітету з міжнародних відносин Сенату США. Резолюція, зокрема закликає США разом із союзниками по НАТО та ЄС підтримати уряд України, щоб запобігти подальшим злочинам. Крім того, документ висловлює підтримку трибуналам та міжнародним кримінальним розслідуванням для притягнення російських політичних лідерів і військового персоналу до відповідальності за агресивну війну, воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид.


США, Ілліной, Чикаго

Джо Байден захворів на коронавірус

Президент Джо Байден отримав позитивний тест на COVID-19. Про це повідомили у Білому Домі. "Він повністю вакцинований і двічі отримав бустерні дози, і відчуває дуже легкі симптоми. Він почав приймати Paxlovid", - зазначили у пресслужбі президента. Відповідно до вказівок медиків, Байден перебуватиме в ізоляції в Білому домі та протягом цього часу продовжить повністю виконувати всі свої обов’язки. У ролику, опублікованому в Твіттері, Джо Байден говорить, що «почувається добре» та «виконує багато роботи» і буде й далі виконувати свої обов’язки.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

У Чикаго відбудеться виставка присвячена війні в Україні

Найдавніша галерея жіночого кооперативного мистецтва ARC в Чикаго представить з 21 липня до 13 серпня міжнародну виставку про російське вторгнення в Україну під назвою "THE INVISIBLE COSTS OF WAR" (Невидима ціна війни). Галерея Заснована під час жіночого руху в 1970-х роках і займається актуальними та складними проблемами нашого часу. Виставка про невидимі оку втрати включатиме роботи з усього світу, серед яких, твори присвячені війні в Україні. Велика частина з них буде представлена віртуально й транслюватиметься на моніторах. Вхід на виставку безкоштовний, а всі пожертвування підуть на допомогу українському народу та митцям для порятунку своєї країни.


Погода

У п’ятницю, 22 липня, у Чикаго день буде хмарним. Але опадів не передбачається. Стовпчики термометрів піднімуться до +30…+32°С.

В Україні буде переважно сухо, короткочасні дощі очікуються лише на Лівобережжі. Температура вдень 22-27°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

0 views0 comments
bottom of page