top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/20/2022

Updated: Jul 21, 2022


Політика

США попередили про жорстку реакцію на спроби Росії анексувати нові території України

У разі, якщо Росія намагатиметься анексувати додаткові українські території Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Запоріжжя, США продемонструють швидку та жорстку відповідь. Про це під час брифінгу заявив офіційний представник Пентагону Джон Кірбі. За його словами, Сполучені Штати мають розвідувальну інформацію про те, що Кремль планує анексію додаткових територій України. "Росія починає оголошувати, можна сказати, власні правила й умови анексії, як це було у 2014 році", — зазначив він. За словами Кірбі, відповіддю на такі дії стануть додаткові антиросійські санкції.


Війна РФ проти України

Путін може погрожувати ядерною зброєю, щоб стримати український контрнаступ — ISW

Президент Росії Путін може використати ядерні погрози для стримування українського контрнаступу на окупованих територіях у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Після анексії Путін може прямо чи опосередковано заявити, що російська доктрина, яка дозволяє використання ядерної зброї для захисту території Росії, поширюється на нещодавно окуповані території, зазначили аналітики. Попередні натяки Росії на готовність Москви застосувати ядерну зброю виявилися марними.


Економіка

Росіяни скуповують нерухомість у Туреччині

Найбільше житла в Туреччині наразі купують росіяни, лише в червні вони придбали майже 1900 об’єктів житлової нерухомості. Про це повідомляє Bloomberg. Видання зазначає, що у червні продажі турецьких будинків іноземцям підскочили більш ніж на 80% порівняно з минулим роком. Причиною такої тенденції є перш за все прискорення попиту з боку громадян Росії з початку російського вторгнення в Україну. За продажами житла іноземцям перше місце посів Стамбул, Анталія та Мерсін. По всій країні іноземці захопили 5,7% від загального обсягу продажів.


Соціум

Зеленська уособлює ту ж завзятість та стійкість, що й Україна — Байден

Президент США Джо Байден позитивно охарактеризував першу леді України Олену Зеленську після зустрічі у Білому домі. Про це йдеться у Твіттері глави американської держави. "Перша леді України Олена Зеленська уособлює ту ж завзятість та стійкість, що й країна, з якої вона родом", - заявив Байден. Українська й американська делегації на чолі з першою леді провели двосторонні переговори. До порядку денного були включені, зокрема, питання, пов’язані з протистоянням російській агресії, а також потреби, які відчувають люди в Україні й ті, хто вимушено опинився поза її межами.


Діаспора

Українська діаспора в Чикаго закупила 3000 бронежилетів для ЗСУ

Українська діаспора у Чикаго, зібрала на 3 тисячі бронежилетів в рекордні терміни. Засоби захисту вже прибули до Львова, їх найближчим часом розподілять і передадуть різним підрозділам – СБУ, Нацгвардії, прикордонникам, ГУР та ЗСУ. Про це повідомили в благодійному фонді Help Heroes Of Ukraine. За чотири місяці війни фонд передав допомоги на понад 10 млн. доларів. За словами засновника та президента фонду Ігоря Терлецького, коли оголосили черговий збір коштів, українці та американці в США за тиждень зібрали близько 2 млн доларів. Окрім бронежилетів, за ці кошти придбали дрони, тепловізори та коліматори.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Пішла з життя відома телеіедуча та актриса Руслана Писанка

19 липня вночі не стало відомої телеведучої Руслани Писанки. Вона була улюбленицею колег і глядачів, її називали "секс-символом" України і по-простому - Русею. Тяжка хвороба забрала життя акторки театру і кіно на 57-му році. За словами колеги Владислава Горянського, напередодні Руслана поїхала до Німеччини з надією, що лікарі їй допоможуть. До останнього була сповнена віри у сцілення. Їй зробили операцію, стан поліпшувався, але потім різко стало зле. Для всіх у пам'яті Руслана Писанка залишиться усміхненою, щасливою та непоправною оптимісткою.


Погода

У середу, 20 липня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде ясним. Без опадів. Денна температура до +32°С.

У деяких областях України, пройдуть дощі з грозами. Водночас у західних і південних регіонах очікується справжня спека до 31 градуса.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: – Svoboda Express

1 view0 comments
bottom of page