top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Історична подія: Netflix побив рекорди кіногіганта Disney


На тлі карантину, ізоляції та заборони на масові заходи, компанія Netflix заробила історичний приріст акцій, що дозволило їй обійти найбагатшу кінокомпанію у світі Disney.


Приріст акцій сервісу Netflix забезпечили глядачі, які знаходяться на самоізоляції та користуються програмами для домашнього перегляду фільмів і серіалів.



Через закриття кінотеатрів і парків розваг попит акцій Disney знизився на 2,5 відсотка.


За даними сайту Variety, акції Netflix виросли на 3,2 відсотка до 15 квітня 2020 року і досягли пікової вартості 426,75 долара за штуку. Ринкова вартість компанії наразі становить приблизно 187,3 мільярда доларів, а Disney - близько 186,6 мільярда доларів.



Згідно з інформацією Pivotal Research Group число нових користувачів стрімінгової платформи Netflix за перший квартал 2020 року досягла 8,45 мільйона.


Як відомо, The Walt Disney Company — одна з найбільших корпорацій індустрії розваг у світі. Заснована 16 жовтня 1923 братами Волтером і Роєм Діснеями як невелика анімаційна студія, станом на червень 2015 року є однією з найбільших голлівудських студій, власником 11-ти тематичних парків і двох аквапарків, а також декількох мереж телерадіомовлення, до числа яких відноситься Американська телерадіомовна компанія (BBC).


А от його конкурент Netflix, Inc. — це американський провайдер інтернет-служби «на вимогу» потокового мультимедіа у 243 країнах або територіях та постачальник послуг оренди DVD поштою за фіксовану плату у США. Компанію засновано в 1997 році.


Нагадаємо, Walt Disney позбавить роботи близько 50 тис. своїх співробітників через пандемію. 


Інформацію надано джерелом ukrrain.com


2 views0 comments
bottom of page