top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/10/2021

Updated: Jun 10, 2021


Світ

Більше 800 осіб у світі заарештовано в результаті операції правоохоронців

Більше 800 осіб підозрюваних у злочинах, пов‘язаних з наркоторгівлею, торгівлею зброєю, замовними вбивствами, заарештовано у світі в результаті операції ФБР та правоохоронців в Європі та Австралії. В межах правоохоронної операції «Троянський щит» також було вилучено більше 8 тон кокаїну, інші наркотики та 48 млн дол, повідомили правоохоронці. Арешти стали можливими після операції, що розпочалась в 2019 році, коли правоохоронці США та Австралії розробили шифрувальне програмне забезпечення ANOM та поширили його серед злочинних груп. Таким чином отримали можливість відслідковувати їхнє спілкування.


Економіка

Німеччина підтримує транзит газу через Україну після запуску "Північного потоку-2"

Німецький уряд виступає за те, щоб транзит газу територією України продовжувався після запуску газопроводу "Північний потік-2" і ця позиція незмінна. Про це заявив глава МЗС Німеччини Гайко Маас на брифінгу з українським колегою Дмитром Кулебою у Берліні. Кулеба у свою чергу заявив, що всі гарантії щодо російського газопроводу мають ділитися на безпекові і економічні. "Але ми маємо серйозні сумніви у здатності Росії дотримуватися домовленостей. Ми віримо, що Німеччина готова дати гарантії, але стороною угоди є і Росія, тому треба предметно і детально вести перемовини", - сказав Кулеба. Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив про завершення укладання труб по першій нитці газопроводу "Північний потік-2".


Туризм

Франція відкрила кордони для туризму

З 9 червня Франція дозволила в’їзд іноземним туристам. Однак перетин кордону можливий лише за умови щеплення вакцинами від коронавірусу, схваленими в ЄС. Це вакцини AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna та Johnson&Johnson. Франція поділила карту світу на три зони – червону, помаранчеву та зелену. Жителям країн, що входять до помаранчевої зони, можна перетинати кордон за умови отримання двох доз вакцини. Також у літаку необхідно буде пред’явити негативний тест на коронавірус. До цього списку увійшло більшість країн, зокрема США і Україна. Для тих, хто приїздить з зеленої зони, скасовано усі обмеження. Це країни ЄС, Нова Зеландія, Австралія, Ізраїль, Японія, Сінгапур та інші. Жителі країн червоної зони, можуть приїхати у Францію лише за дуже важливих обставин.


Наука

National Geographic визнав існування п'ятого океану

Американський телеканал National Geographic, що транслює науково – популярні фільми, випускає карти світу з 1915 року. На них завжди були відзначені чотири океани: Атлантичний, Тихий, Індійський і Північний Льодовитий океан. Однак починаючи з 8 червня, у Всесвітній день океанів, National Geographic почав наносити на карти п'ятий океан - Південний. За словами географа Національного географічного товариства Алекса Тейта, Південний океан давно визнаний вченими, але оскільки ніколи не було згоди на міжнародному рівні, National Geographic ніколи не визнавав його офіційно. На його думку, нова політика телеканалу вплине на те, як діти, що використовують карти в школі, навчаться бачити світ. Південний океан - єдиний океан, який стикається з трьома іншими океанами і повністю охоплює континент, замість того, щоб бути охопленим сушею.


Спорт

Представлена нова форма збірної України

6 червня Україна презентувала нову форму, в якій національна збірна гратиме під час Чемпіонату Європи з футболу - на ній є обрис карти України, включно з Кримом, та написи "Слава Україні" і "Героям слава". Форму з такими елементами вже затвердила УЄФА, передає ВВС. В Росії не приховують обурення і закликають УЄФА заборонити новий комплект уніформи. Натомість США через свій екаунт у Twitter похвалили нову форму і нагадали, що Крим є міжнародно визнаною частиною України, а Росія анексувала його в 2014 році. Фотографії нової форми у своєму фейсбуці напередодні оприлюднив очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко, висловивши сподівання, що вона додасть сил українським гравцям.


Діаспора

У Іллінойсі зібрали 45 тисяч доларів на лікування українських воїнів

5 червня у місті Палатайн, що в окрузі Кук, відбулися 2 благодійних концерти Revived Soldiers Ukraine із заслуженою артисткою України, переможницею шоу "Голос країни" Оксаною Мухою та скрипалем-віртуозом Олександром Божиком. Про це повідомляє пресслужба Генерального консульства України у Чикаго. Під час концертів на допомогу пораненим українським воїнам було зібрано $45 000. "Завдяки злагодженій та невтомній роботі волонтерів, спонсорів і усіх небайдужих, ці концерти стали справжньою окрасою початку літнього сезону та дозволили вперше за довгий час зібрати нашу велику українську громаду. Сподіваємось, що невтомна робота з надання допомоги нашим героям буде продовжена, а усі ми будемо активно залучатися до неї", - йдеться у дописі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Бумбокс анонсував нову пісню з солістом “The Gitas”

Лідер українського гурту Бумбокс Андрій Хливнюк анонсував спільну з фронтменом гурту The Gitas та Димна Суміш Олександром Чемеровим пісню "Любила". Прем'єра відбудеться 11 червня, про це йдеться на Фейсбук-сторінці гурту. Андрій Хливнюк розповів, що після хіта "Тримай мене" з Олександром Чемеровим, він зарікся записуватись разом, розуміючи, що матеріал вийшов недосяжно крутим. «Проте, минуло декілька років і Саша запропонував знову сісти в студію і накопичити щось більш ритмблюзове. Дописавши куплет і попрацювавши над аранжуванням з Дмитром Куваліним (гітаристом Бумбоксу), мені стало остаточно зрозуміло, що пісня "Любила" просто таки мусить жити в радіопросторі», - написав музикант.


Погода

У четвер, 10 червня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +28°С. В усіх регіонах України не припиняються дощі та грози. Вдень 20-25 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page