top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/31/2021

Updated: Dec 31, 2021


Політика

Білий дім розповів про зміст розмови Джо Байдена з Володимиром Путіним

Джо Байден та Володимир Путін провели телефонну розмову, яка тривала близько 50 хвилин. В ній лідери обох країн обговорили відносини між США та Росією, безпекову ситуацію в Європі та скупчення російських військ довкола України. В Раді з національної безпеки США розповіли деталі дзвінка, передає Голос Америки. Розмова була “серйозною і по суті”, обидва лідери виклали свої позиції щодо врегулювання ситуації, повідомили в адміністрації. Зі свого боку, деталями розмови поділились і в Кремлі. Російська служба BBC цитує помічника Володимира Путіна Юрія Ушакова. За його словами, Джо Байден “чітко заявив про те, що США не мають наміру розміщувати в Україні ударне наступальне озброєння”.


Світ

Через "Омікрон" у США та багатьох столицях світу скасовують новорічні святкування

Через стрімке поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон" влада низки американських міст оголосила про скасування велелюдних новорічних святкувань. В Лос-Анджелесі скасовані одразу кілька масових святкових заходів, зокрема, урочистий відлік до Нового року в Гранд-парку. Для уникнення скупчень людей влада Сан-Франциско вирішила не проводити феєрверк. Жителям Сієтла заборонено відвідувати феєрверк, що запускається із будівлі Space Needle. Натомість, люди можуть спостерігати за святковими подіями онлайн чи по телебаченню. А от у Нью-Йорку традиційне відзначення Нового року на Таймз-Сквер не скасовують. Утім, масштаби урочистостей буде зменшено. Новорічні святкування скасовують також у низці столиць світу: Лондоні, Парижі, Римі, Берліні і Токіо. В Україні святкування Нового року та Різдва не скасовані та проходитимуть на Софійській площі Києва, Володимирському проїзді та Контрактовій площі.


Авто – мото

Tesla відкликає 500 тисяч електрокарів

Американська компанія Tesla відкликає сотні тисяч електромобілів Model 3 та Model S через проблеми з багажником та капотом. Про це повідомляє Barron`s з посиланням на лист Національного управління безпекою руху на трасах США. Компанія повідомила про проблеми при відкритті та закритті багажника та капота у Model 3 2017-2020 років та Model S 2014-2021 років. Tesla уточнила, що у понад 350 тис. електромобілів Model 3 можуть бути пошкоджені дроти камери заднього виду під час відкриття та закриття багажника. У майже 120 тис. електрокарів Model S може виявитися зміщеною засувка, що закриває капот, що потенційно може призвести до несподіваного відкриття капота і заважати огляду водія. Обидва дефекти збільшують ризики потрапляння в аварію, зазначається у листі. Tesla повідомила, що проведе інспекцію в автомобілях партії, що відкликається, і виправить виявлені дефекти.

Спорт

Бій Усика названо головною подією 2021 року в боксі

Журнал The Ring назвав бій між українцем Олександром Усиком та британцем Ентоні Джошуа 25 вересня у Лондоні головною подією 2021 року в боксі, повідомляє УНН. Усик переміг одностайним рішенням суддів та забрав собі пояси чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBO, WBА, IBO та IBF. Цей поєдинок став кращим за бої мексиканця Сауля Альвареса проти британця Біллі Джо Сондера та американця Калеба Планта, а також Тайсона Ф'юрі з Великої Британії проти Деонтея Вайлдера зі США. Український боксер, Олександр Усик увійшов до п'ятірки найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (P4P).


Наука

У Лос-Анджелесі розробили мобільний додаток, що захищатиме жителів міста від кібератак

Управління міського транспорту округу Лос-Анджелес та мерія міста розробили мобільний додаток безпеки LA Secure доступний для пасажирів, жителів та туристів, повідомляє видання Masstransit. Додаток безкоштовний і доступний на платформах Apple iOS та Android. LA Secure надає людям негайний захист від нових загроз на їхніх мобільних пристроях. Додаток сповіщає користувача пристрою про загрози в режимі реального часу та пропонує інформацію про те, що робити з цими загрозами. Наприклад, якщо хтось спробує підключитися до шахрайської мережі Wi-Fi, LA Secure негайно попередить про цю загрозу. Крім того, додаток захищає від “фішингу” та шкідливих посилань і дозволяє людям перевірити безпеку та легітимність підозрілих посилань, перш ніж натиснути на них.


США, Ілліной, Чикаго

Новообраний мер Нью-Йорка складе присягу на Таймс-сквер

Новообраний мер міста Нью-Йорк Ерік Адамс оголосив, що складе присягу в суботу 1 січня на Тайм-сквер. «Я дуже задоволений тим, що зможу офіційно скласти присягу під час цієї знаменної події та взяти участь у передачі влади, яка є наріжним каменем нашої демократії», - заявив політик. Демократ Адамс стане 110-м мером «Великого яблука» та другим в історії афроамериканцем, що обійматиме цю посаду. «Таймс-сквер давно перетворився на синонім Нового року - це місце наснаги, оновлення та надії на майбутнє. Ці теми надихали мою кампанію, тоді як я готовий вивести місто з цього важкого періоду», - зазначив Адамс.


Погода

У п’ятницю, 31 грудня, у Чикаго буде хмарно з проясненням. Без опадів. Стовпчики термоетрыв показуватимуть +6…+8°С.

У більшості регіонів України очікується потепління, дощ та мокрий сніг. Температура повітря вдень 2 -4 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express


7 views0 comments

Comments


bottom of page