top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/31/2020



Політика

Сенатор-республіканець заявив, що не підтримає електоральних голосів Колегії вибірників

Сенатор-республіканець Джош Гоулі у середу заявив, що збирається не підтримати результати голосування Колегії вибірників під час підрахунку голосів у Конгресі 6 січня, повідомляє американське видання The Hill. Гоулі став першим сенатором з Республіканської партії, який підтримав зусилля консерваторів у Палаті представників. Його рішення означає, що у Палаті представників і Сенаті відбудуться дебати й голосування щодо результатів виборів. 6-го січня обидві палати Конгресу зустрінуться, щоб порахувати і затвердити електоральні голоси Колегії вибірників. Це остаточний крок у процесі американських виборів президента.


Економіка

American Airlines відновила польоти на Boeing 737 MAX

Одна з найбільших в світі авіакомпаній American Airlines відновила комерційну експлуатацію літаків Boeing 737 MAX. Про це пише The Wall Street Juornal. Це сталося через майже два роки після того, як від експлуатації 737 MAX відмовилися після двох авіакатастроф. Перший рейс авіакомпанія виконала із Майамі до Нью-Йорка вранці 29 грудня за місцевим часом. У American Airlines відзначили, що серед пасажирів був президент авіакомпанії Роберт Ісом. Щоденні рейси між Майамі і Нью-Йорком - це початок планів компанії щодо поступового повернення MAX до польотів. Відзначається, що авіакомпанія почала оголошувати типи літаків під час посадки, щоб пасажири знали, що вони будуть літати на MAX.


Соціум

В Бостоні демонтували пам'ятник Лінкольну зі звільненим рабом

Меморіал у пам'ять про звільнення рабів часів Громадянської війни президента Авраама Лінкольна разом зі звільненим рабом був демонтований у Бостоні. Пам'ятник встановлили у 1879 році. Це копія монументу, що й досі стоїть у Парку Лінкольна у Вашингтоні, Округ Колумбія. В кінці червня міська влада після численних скарг та громадських слухань погодилася знести статую. Мер Бостона Марті Уолш заявив, що "рішення прибрати (монумент - ред.) визнає роль статуї в увічненні шкідливих упереджень і применшує роль чорношкірих американців у формуванні свобод нації". Дехто вбачав у фігурі оголеного по пояс чорношкірого чоловіка людину, що піднімається, струшуючи із зап'ясть зламані кайдани. Але інші сприймали його як того, що стоїть на колінах перед білим визволителем.


Наука

Космічний зонд Solar Orbiter вперше облетів Венеру

Космічний апарат Solar Orbiter вперше зустрівся з Венерою, в рамках свого першого обльоту планети на шляху до Сонця. Про це повідомляє Space. Зонд знаходився приблизно в 7500 км від хмар планети. Космічний апарат, створений у співпраці NASA і Європейської космічної агенції, запущений в лютому і повинен провести 7 років, вивчаючи Сонце. Але, щоб підлетіти до зірки досить близько, йому доведеться зробити кілька петель, починаючи з першого обльоту Венери. Через те, що конструкція космічного корабля спрямована на вивчення зірки, він не відправить на Землю вражаючі фотографії Венери, але деякі наукові дані він все ж зможе зібрати. Учасник команди Solar Orbiter Тім Хорбері каже, ключовим моментом буде вивчення того, як Венера взаємодіє з сонячним вітром.


Діаспора

На 2021 рік ми покладаємо багато сподівань - Павло Ґрод

Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод сподівається, що у прийдешньому році вдасться пропрацювати всі заплановані ініціативи в рамках діяльності української світової громади. Про це він розпові австралійському телеканалу SBS. Очільник СКУ зазначив, що в цілому організація сподівається на втілення двох ключових ініціатив у 2021 році. Першою з них є впровадження українською владою закону про множинне громадянство, аби представники української діаспори могли безпосередньо впливати на розбудову України, працюючи на державній службі. Другим ключовим завданням він назвав створення програми повернення молоді на батьківщину.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Незмінний різдвяний хіт Мераї Кері очолилив хіт-парад журналу Rolling Stone

Пісня All I Want for Christmas Is You, вперше виконана Мерайєю Кері в 1994 році, знову очолила хіт-парад журналу Rolling Stone. До цього композиція побила рекорд за кількістю прослуховувань на музичній платформі Spotify, повідомляє Variety. Кількість прослуховувань треку за день склало понад 17 мільйонів. Раніше в цьому місяці пісня знову очолила список чартів в американському журналі BillBoard. Сама співачка відреагувала з подивом на новину про масове прослуховування треку, подякувавши за це всім слухачам. Треба відзначити, що єдиною неріздвяною піснею, що потрапила в хіт-парад стала Willow Тейлор Свіфт. Вона зайняла 37-е місце.


Погода

У четвер, 31 грудня, у Чикаго у першій половині дня буде ясно, а ввечері очікуться хмарна погода. Без опадів. Вдень близько нуля градусів.

В Україні буде хмарна та по-весняному тепла погода, сніг ітиме лише в Карпатах. Вдень 6-8° градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

댓글


bottom of page