top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/30/2021


Політика

Джо Байден проведе телефонну розмову з Володимиром Путіним

Президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним в четвер. Про це повідомила речниця Ради нацбезпеки США Емілі Горн. Серед питань - наступне дипломатичне спілкування з Росією. 10 січня США планують провести з Росією Діалог стратегічної стабільності, 12 січня відбудуться переговори між Росією та НАТО, а 13-го - засідання ОБСЄ, передає Голос Америки. Держсекретар США Ентоні Блінкен в середу обговорив з українським президентом Володимиром Зеленським "зусилля з мирного вирішення конфлікту на сході України та наступне дипломатичне спілкування з Росією", повідомили в Держдепі.


Економіка

"Північний потік-2" повністю готовий до роботи

Глава "Газпрому" Олексій Міллер доповів президенту Росії Володимиру Путіну, що обидві нитки газопроводу "Північний потік-2" готові до експлуатації. Про це йшлося на нараді у президента Росії, присвяченій проходженню осінньо-зимового опалювального сезону, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на російське агентство "РИА Новости". Заповнення газом другої нитки було завершено 29 грудня, зазначив Міллер. Путін привітав "Газпром" та його партнерів із газопроводу із завершенням роботи над проєктом. Він сказав, що надходження газу після сертифікації газопроводу відразу вплине на ціну газу на спотовому європейському ринку та в Україні.


Соціум

В Україні більше не планують запроваджувати «тотальні» локдауни

Завдяки запуску доступної для кожного громадянина України вакцинації проти COVID-19 Кабінет Міністрів більше не планує вводити “тотальні” локдауни. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив під час останнього засідання уряду у 2021 році, передає Укрінформ.“ Бізнес може працювати навіть у червоній зоні, якщо його працівники вакциновані на 100%”, - сказав очільник уряду. Станом на 29 грудня, в червоній зоні епідемічної небезпеки залишаються 2 області - Волинська та Запорізька. Водночас, згідно з рішенням Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 30 грудня на території цих регіонів діятиме жовтий рівень епіднебезпеки.

Наука

Ілон Маск хоче відправити людину на Марс за 5-10 років

Мільярдер, підприємець, засновник SpaceX й Tesla, Ілон Маск під час запису подкасту Лекса Фрідмана, озвучив план відправити людину на Марс за 5 років чи "в гіршому сценарії за 10 років", пише Newsweek. У травні Starship пройшов п'яте випробування на значній висоті, а у 2023 році заплановано комерційний політ ракети на Місяць.​ Як кажуть у НАСА, пілотована місія на Марс запланована на 2030-ті роки. Китайська космічна програма також має у планах дістатись Марсу до 2033 року. За словами Ілона Маска, людство прямує до дослідження Марсу й зведення там колонії, адже "за десь 500 мільйонів років Земля стане занадто гарячою для життя".


Авто – мото

Загрожує відкликання: автомобілі KIA та Hyundai почали самозайматися

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) розпочала розслікування щодо автомобілів KIA та Hyundai, повідомляє Autoblog. Причиною стали випадки самозаймання машин цих брендів. Наразі відомо про 161 пожежу, ймовірною причиною яких може бути відмова двигуна автомобілів. Наразі розпочато "інженерний аналіз" близько 3 млн автомобілів, який дозволить оцінити, серед іншого, ефективність відгуків, ініційованих двома виробниками. Технічний аналіз — це наступний крок у цьому процесі. Представники компанії Hyundai вже заявили, що продовжують співпрацювати з відомством щодо загоряння двигунів. У KIA поки не дають детальних коментарів до цієї ситуації.


США, Ілліной, Чикаго

Понад 4,5 метра: Каліфорнію засипає рекордний снігопад

Кількість снігу, що випав на півночі американського штату Каліфорнія, перевищила попередній рекорд та склала понад 4,5 метра. Про це повідомляє The Watchers. Як зазначається, 27 грудня висота снігового покрову в штаті становила 4,55 метра. Таким чином було побито попередній рекорд, грудня 1970 року, коли випало 4,54 метра снігу. Синоптики прогнозують, що загальна кількість снігу, що випаде за місяць, може перевищити 5,08 метра. У районах північної Каліфорнії та Невади снігопад спричинив транспортний колапс на кількох головних автошляхах.


Погода

У четвер, 30 грудня, у Чикаго весь день буде хмарним. Опадів не очікується. На стовпчиках термометрів +3…+4°С.

В Україні тримається мороз, без істотних опадів, на дорогах – ожеледиця. Вдень буде від 1 до 6 градусів з позначкою "мінус".



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express



5 views0 comments

Comentários


bottom of page