top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/30/2020



Політика

Джо Байден поскаржився на перепони для роботи його перехідної команди

Новообраний президент США Джо Байден заявив, що частина службовців адміністрації Дональда Трампа перешкоджає роботі його перехідної команди, передає Голос Америки. Зокрема Байден звинуватив виконувача обов’язків глави Пентагону та чиновників бюджетного офісу у тому що вони не надають його команді необхідної інформації. Це, за його словами, створює загрозу для національної безпеки, яку можуть спробувати використати вороги Сполучених Штатів. У Пентагоні відкидають звинувачення. І кажуть, надали команді Байдена понад 5 тисяч сторінок документів та провели понад 150 інтерв’ю з членами перехідної адміністрації.


Економіка

Володимир Зеленський підписав ратифікацію угоди про партнерство між Україною та Британією

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт про ратифікацію Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Британією, яка замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit, повідомляє Європейська правда. Угода передбачає збереження преференційного доступу українських товарів на британський ринок та створення зони вільної торгівлі між державами. 98% українського експорту не обкладатиметься митом. Угода також посилює політичне партнерство двох держав, виводить на новий рівень стратегічне партнерство у протидії російській агресії.


Соціум

Лікарі США закликають дотримуватись медичних рекомендацій під час зимових свят

За тиждень до Різдва близько семи мільйонів людей в США цього року подорожували літаками. Це на 70% менше, ніж минулоріч, але все одно - найбільше з початку пандемії. Наразі США вимагає негативного результату тесту на коронавірус для всіх, хто прибуває з Великої Британії через поширення там нової мутації коронавірусу. У той час як у Каліфорнії і Аризоні спостерігають нові спалахи коронавірусу, в інших частинах країни кількість заражень зменшується. Лікарі кажуть, що після зимових свят у США можна очікувати новий великий спалах захворюваності на COVID-19, тому у цей період ще важливіше дотримуватися медичних рекомендацій.


Технології

WhatsApp з нового року припинить роботу на частині смартфонів

Месенджер WhatsApp починаючи з 1 січня 2021 року перестане працювати на старих смартфонах, таких як iPhone 4 або його більш ранні версії, а також Android нижче 4.0.3. Як передає Daily Mail, таким чином доступ до свого листування втратять близько мільйона користувачів. Це пов'язано з оновленням месенджера, який належить американській компанії Facebook. iPhonе 4S, 5, 5S, 5C, 6 та 6S можна оновити, попередньо здійснивши резервне копіювання даних, щоб підтримувати роботу WhatsApp. Користувачам, які не зможуть цього робити, потрібно буде або експортувати свої дані і зберегти повідомлення, або оновити програмне забезпечення телефону, щоб не втратити доступ до чатів.


Здоров`я

У США виявили першого інфікованого новим штамом коронавірусу

Перший випадок інфікування новим штамом коронавірусу, раніше виявленого у Великій Британії, підтвердили на території Сполучених Штатів. Як повідомляє CNBC, цей випадок зафіксовано у лабораторії штату Колорадо. Пацієнт - чоловік 20 років - зараз перебуває в ізоляції в окрузі Елберт. Молодий чоловік останнім часом не подорожував. Раніше американські інфекціоністи припускали, що новий штам коронавірусу може циркулювати у Сполучених Штатах, оскільки транспортне сполучення з Великою Британією, не переривається. Новий штам коронавірусу на 50-74% заразніший, аніж той, що викликає COVID-19.


Діаспора

Українці в Нью-Джерсі запрошують на віртуальну коляду за участі українських зірок

Українсько-американський культурний центр у Нью-Джерсі 2 січня проведе різдвяний онлайн-концерт за участі популярної співачки, переможниці шоу "Голос країни" Оксани Мухи, гурту бандуристів "Шпилясті кобзарі", дуету бандуристок "Мальви", українського ансамблю танцю "Іскра" та інших виконавців. Про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці. Трансляція он-лайн-коляди відбуватиметься на платформі Zoom та в Youtube. Святкова коляда відбудеться завдяки ініціативі Українсько-американського культурного центру в місті Виппані (штат Нью-Джерсі, США).


Мистецтво, культура і шоу-біз

Руслана презентувала різдвяний музичний фільм

Українська співачка Руслана презентувала музичний фільм "Чарівна Пісня", в якому етніка поєднується з різноманітними стилями – класика, хорал, балада, симфорок та навіть експерименти з елементами госпелу, репу та ритм-енд-блюзу. Ця Різдвяна історія покликана передати особливий стан, в який занурюється все живе в очікуванні Різдвяного дива. «Ми зробили дуже оригінальне попурі, в якому прозвучать і "Добрий Вечір, Тобі", і "Тиха Ніч"… І співаємо ми його Зіркам, ніби колискову. Наш музичний фільм присвячено карпатським легендам, і його настрій навіяно "Лісовою піснею" Лесі Українки, яку ми прочитали на свій лад", - розповіла Руслана.


Погода

У середу, 30 грудня, у Чикаго хмарна погода. Протягом дня опадів в не передбачається. На стовпчиках термометрів від -1°С до +1°С. В Україні буде хмарна, без істотних опадів та по-весняному тепла погода з температурою від 5 до 10°з позначкою плюс.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

33 views0 comments

Comments


bottom of page