top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/29/2020



Політика

Палата представників США подолала вето президента Дональда Трампа на законопроект про оборонний бюджет

Палата представників Конгресу США проголосувала за подолання вета президента Дональда Трампа на закон про фінансування національної оборони США у 2021 році. Це перше подібне рішення Конгресу за час перебування Дональда Трампа на посаді, передає Голос Америки. Законопроект визначає основні оборонні пріоритети США. Серед іншого, він містить положення з надання оборонної підтримки Україні, а також зі стримування Росії, зокрема санкції щодо газопроводу Північний потік -2 та компаній і підрядників, які долучатимуться до будівництва, сертифікації і страхування газопроводу.


Економіка

Дональд Трамп підписав законопроект з допомоги економіці США у часи пандемії

Президент США Дональд Трамп підписав законопроєкт, що забезпечує фінансування бюджетних видатків на 2,3 трильйона доларів а також передбачає надання допомоги у зв’язку з коронавірусом обсягом 900 мільярдів доларів. Сума, яку буде виділено на продовження роботи уряду складає 1,4 трильйона доларів. Підписуючи цей документ, американський лідер заявив, що буде робити все можливе для того, аби деякі пункти були змінені. На його думку необхідно «значно скоротити зайві витрати і виділити більше грошей американським громадянам у формі чеків по 2000 доларів на дорослого і по 600 доларів на дитину.


Соціум

Як українці планують зустріти новий рік?

Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл цього року становить 1440 гривень (це біля $50). Про це йдеться в опитуванні фонду "Демократичні ініціативи". До 16% зменшилася частка людей, які відповіли, що у них на новорічний стіл немає грошей. У попередні роки таких було 23%. Більшість - понад 80% українців планують зустріти новий рік вдома, в колі сім'ї. Майже кожен десятий - в гостях у друзів або родичів. А кожен п'ятий молодий чоловік - в компанії. 7% людей у віці 60+ новорічну ніч проведуть самі перед телевізором, ще приблизно стільки ж взагалі не будуть святкувати. Крім того, в українців майже зникло бажання проводити Новий рік в громадському закладі або на публічному святкуванні.


Авто – мото

В США презентували стильні електрофургони із запасом ходу в 480 км

Американський стартап із Лос-Анджелеса показав сімейство розвізних електричних фургонів які отримали робочу назву Multi-Purpose Delivery Vehicle 1 та 2, та які здатні подолати понад 480 км на одній зарядці. За розрахунками компанії, електрокар дозволить економити на пальному та експлуатаційних витратах до 80 тисяч доларів щорічно порівняно з аналогічним фургоном із двигуном внутрішнього згоряння. Вартість меншого за розміром електрокара оцінюється в 33 тисячі доларів. Фургончик матиме загальну вантажопідйомність 5,6 м.куб. і зможе перевезти до майже 900 кг вантажу. Окрім того, електрична архітектура дозволяє збільшити вантажний простір на 30% за рахунок пласкої підлоги та відсутності двигуна. Електромобілі мають 200-сильний електромотор та можуть оснащуватися батареєю на 40, 60 або 80 кВтг.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі спостерігається найбільше скорочення чисельності населення з часів Другої світової війни

В Іллінойсі 7-й рік поспіль зменшується населення, при тому, дедалі швидше. Цього року сталося найбільше в сучасній історії скорочення чисельності з часів Другої світової війни і друге за величиною зі штатів США. З липня 2010 року по липень 2020 року Іллінойс втратив в цілому понад 250 тис. жителів, що більш ніж в 3 рази перевищує кількість людей, які виїхали за цей час з будь-якого іншого штату. Це приблизно еквівалентно втраті сукупного населення Naperville і Peoria. У 2020 році за даними Бюро перепису населення США, тільки Нью-Йорк втратив більшу кількість або частку жителів. Основні причини, за якими жителі Іллінойсу воліють залишити штат - поліпшення житлових умов і розширення можливостей для працевлаштування.


Діаспора

Емігрант з України допомагає безхатькам у Колорадо

Емігрант із Харкова Леонід Стародубцев здійснив свою мрію та започаткував бізнес-проєкт зі збору та сортування трав’яних чаїв у Денвері (штат Колорадо). Для чоловіка це не лише спосіб заробітку, а й нагода займатися благодійністю, передає Голос Америки. Допомога безхатькам включає їжу, паливо, гроші, а також роз'яснення щодо заповнення документів. Свого часу чоловік і сам відчув велику підтримку громади та благодійних організацій, переживши важку операцію з пересадки нирки. Тож коли став на ноги, у нього виникло бажання віддячити, а також започаткувати свою справу. Підприємець пропонує покупцям понад 50 видів трав'яних зборів. Вони дуже популярні у місцевої громади вихідців з країн пострадянського простору.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Танок на майдані Конго презентував новорічну аудіоказку

Українська група Танок на майдані Конго напередодні новорічних свят випустила нову ексклюзивну аудіоказку "Гупало Василь і Нові Роки". Вона є продовженням пригод супергероя українського епосу за мотивами книги “Гупало Василь. П’ять з половиною пригод”, яка вийшла у 2016 році і автором якої є вокаліст гурту ТНМК Олександр Сидоренко, якого всі знають як Фоззі. Книзі у свою чергу передувала пісня про однойменного героя, яка стала справжнім хітом свого часу. Образ Василя Гупало вигадав Фоззі, і насправді він художник, який перетворює свій пензель на булаву, або ж “гупалку”, коли з’являється зло.


Погода

У вівторок, 29 грудня, у Чикаго буде хмарно. Увечері можливий сильний сніг. Вдень на стовпчиках термометрів від нуля до -1°С.

В Україні буде хмарна погода, у деяких регіонах можливі дощ та мокрий сніг, а також сильний вітер. Вдень 5-7° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Commentaires


bottom of page