top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/28/2021

Updated: Dec 28, 2021


Політика

Камала Гарріс розповіла про можливі безпрецедентні санкції Росії через Україну

Віце-президентка США Камала Гарріс в ефірі CBS заявила, що США готові запровадити безпрецедентні санкції проти Росії у разі нового вторгнення до України. Гарріс не стала розповідати про те, які саме санкції готуються, але запевнила, що США чітко дали російській стороні зрозуміти наслідки можливої ескалації агресії. Переговори між Сполученими Штатами та Росією мають відбутися 10 січня. Про це українській службі Голосу Америки повідомив посадовець Ради з національної безпеки США. В адміністрації додали, що підхід президента Байдена щодо України полягає в об’єднанні союзу довкола двох шляхів: стримування та дипломатії. Очікується, що протягом переговорів представники США та Росії обговорять безпекову ситуацію довкола України та діяльність НАТО в Європі.


Соціум

Талібан заборонив афганським жінкам самостійно їхати далеко від дому

У неділю "Талібан", що править в Афганістані, ввів нові обмеження на пересування для жінок по країні. США розкритикували це як подальше жорстоке поводження з афганськими жінками з боку терористичної групи, передає Голос Америки. Директива місцевого Міністерства заохочення доброчесності та запобігання порокам обмежує можливість жінок подорожувати на відстань у понад 72 кілометри, якщо її не супроводжує близький родич чоловічої статі. Також розпорядження радить водіям таксі пропонувати поїздки тільки тим жінкам, які носять ісламський хіджаб або хустку та зобов’язує водіїв громадського транспорту Афганістану, де працюють чоловіки, відростити бороду, робити перерви у роботі для молитви та не грати музику в своїх автомобілях.


Авто – мото

Люксові німецькі автомобілі рекордно подорожчали

Вартість німецьких автомобілів класу "люкс" підскочила до рекордних позначок у 2021 році через зниження поставок у зв'язку з дефіцитом напівпровідників на тлі активного попиту з боку споживачів. Про це йдеться в дослідженні банку Stifel, проведеному для Financial Times. Виручка BMW, Audi і Mercedes-Benz у розрахунку на кожен проданий автомобіль злетіла майже на чверть з 2019 року. Проте виробництво різко впало в останні два роки - і в 2021 році дефіцит автомобілів становитиме близько 4 млн, прогнозують аналітики. BMW, яка впоралася з дефіцитом мікрочипів краще за конкурентів і скоротила виробництво менше, ніж вони, зафіксувала скромніше зростання показника виручки на автомобіль - з 36 до 38 тисяч євро.


Здоров`я

У Нью-Йорку у чотири рази зросла кількість шпиталізацій дітей через коронавірус

За останні три тижні у Нью-Йорку у чотири рази збільшилась кількість шпиталізацій з COVID-19 серед дітей віком до 18 років. Приблизно половина нових зареєстрованих випадків - це діти до п’яти років, вікова група, яка не підлягає вакцинації, підкреслив Департамент охорони здоров'я штату. Із понеділка у місті Нью-Йорк починає діяти розпорядження про обов'язкову вакцинацію для працівників приватного сектору. У переддень Різдва у штаті Нью-Йорк було подолано рекорд за кількістю нових заражень за добу - 49 708 виявлених випадків коронавірусу. У цілому у Сполучених Штатах за даними Університету Джонса Гопкінса, кількість випадків COVID-19 також зростає: протягом останніх семи днів в середньому реєструється майже 190 тисяч нових випадків зараження.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго один за одним пограбували магазини Hermes та Prada

Увечері 22 грудня в Чикаго пограбували два елітних магазина в районі міста Gold Coast, повідомляє поліція Чикаго. За словами правоохоронців, двоє чоловіків увійшли до магазину Prada о 5-05 вечора і вкрали товари, після чого втекли у невідомому напрямку. Всього за 10 хвилин чоловік, що діяв наодинці, увійшов до магазину Hermes, розташованого через дорогу, бризнув у охоронця речовиною, схожою на перцевий спрей, вкрав товари та втік. Охоронець не отримав серйозних травм та відмовився від медичної допомоги. Вартість вкрадених товарів не називається. Поліція повідомила, що станом на 23 грудня арештів не було проведено, і розслідування триває. Згідно зі статистикою поліції Чикаго, станом на 22 грудня, кількість крадіжок у місті за рік зросла на 20%.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український лейбл Standard Deviation потрапив до двадцятки найкращих

Український лейбл Standard Deviation, потрапив до двадцяти найкращих лейблів 2021 року за версією британського видання про електронну музику Mixmag. Він має на меті «підтримувати місцеві українські таланти, і цього року вони знайшли артистів, які очолили український андеграунд”, — пише видання. Завдяки двом збірникам, у які потрапили Nastya Vogan, Tofudj, Nene Х та інші, Standard Deviation став лейблом, за яким слід стежити, оскільки наразі все більше уваги у світі звертають на сцену танцювальної музики України. Лейбл також займається аудіовізуальними виставами, має свою лінію одягу і випустив фотокнигу київського фотографа Vic Bakin. Standard Deviation створений 2020 року засновниками київського клубу та фокусується на концептуальній електронній музиці.


Погода

У вівторок, 28 грудня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень йтиме сніг, ввечері - дрібний дощ. На стовпчиках термометрів +2…+4°С.

По всій Україні будуть значні опади - сніг і хуртовина подекуди сніг з дощем. Вдень від 3 до 8 градусів морозу.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

9 views0 comments

コメント


bottom of page