top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/28/2020

Updated: Dec 28, 2020



Політика

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що відновлює повноцінну діяльність НАЗК

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зміни до Закону України «Про запобігання корупції», ухвалений парламентом, повідомляє пресслужба Глави держави. Документ усуває законодавчі прогалини, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України щодо визнання неконституційними окремих положень закону та забезпечує повноцінне функціонування Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Документ також передбачає відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.


Економіка

Китай може стати першою економікою світу вже у 2028 році

Китай швидше відновлюється від пандемії і може стати першою економікою світу вже у 2028 році, на 5 років раніше ніж очікувалося, при цьому випередивши США. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на дослідження американського Центру економічних і ділових досліджень (CEBR). За оцінкою аналітиків, до 2028 року Китай стане найбільшою за обсягом ВВП країною світу. Консалтингова компанія підрахувала, що Китай може стати економікою з високим рівнем доходів уже у 2023 році. Індія також може піднятися в рейтингу і стати третьою економікою світу, наздогнавши Китай і США вже наприкінці десятиліття.


Авто – мото

Hyundai випадково розкрила характеристики нового електрокара IONIQ 5

Представники Hyundai випадково опублікували технічні характеристики нового електрокара IONIQ 5 до його офіційної презентації. Дані відразу ж видалили з сайту, але користувачі встигли їх зберегти. Відповідно до них, загальна потужність силової установки складе 308 к. с., а максимальний запас ходу — до 450 км. Виробник заявив розгін від нуля до 100 км/год за 5,2 сек, та зазначив, що авто буде повнопривідним. Що стосується зарядки — швидкісна 800-вольта зарядна станція повинна забезпечити заряд від 20% до 80% акумулятора за 15 хвилин. Средньорозмірний кросовер IONIQ 5 мав стати першим з кількох моделей, які компанія планувала запустити під цим брендом. Офіційна презентація авто має відбутися у лютому наступного року.


Здоров`я

В США оновили правила вакцинації для людей з деякими серйозними хворобами

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) опублікували нові правила вакцинації, згідно з якими щеплення можуть отримати дорослі люди будь-якого віку, в яких є певні супутні захворювання та якщо в них немає серйозних алергічних реакцій на жоден із складників вакцини. CDC зокрема згадують людей, які живуть з ВІЛ, людей з автоімунними захворюваннями, тих, хто раніше мав синдром Гієна-Барре та параліч Белла. Попри це, в Центрах контролю та профілактики захворювань наголошують, що поки немає даних, наскільки вакцина є безпечною саме для таких людей. Разом із тим науковці кажуть, що навіть після щеплення важливо дотримуватись загальних рекомендацій лікарів - носити маску, зберігати соціальну дистанцію та уникати скупчень людей.


США, Ілліной, Чикаго

Де шукати різдвяний настрій у США?

Різдвяні вогники, святкове частування, співи колядок - хоча пандемія коронавірусу позначилась на святкуванні Різдва цього року, це свято залишається одним із найбільш улюблених у США. Все ж, як видається, святковий дух присутній у деяких штатах більше за інші. Цього року Юта, Айдахо та Вісконсин здобули перші місця у рейтингу штатів де найбільше люблять Різдво, який складає компанія GetCenturyLink. Штат Юта отримав найвищий бал в таких категоріях, як перегляд різдвяних кінофільмів, приготування будиночків із імбирного печива, прослуховування різдвяної музики а також доброчинні пожертви. А от дефіцит різдвяного настрою цього року спостерігався в столичному окрузі США. Вашингтон посів останнє 51 місце в рейтингу.


Діаспора

Закордонні українці один із пріоритетів МЗС у наступному році – Дмитро Кулеба

Розробка та створення якісно нової й ефективної політики України щодо закордонних українців є одним із семи основних пріоритетів діяльності Міністерства закордонних справ України в 2021 році. Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, повідомляє Укрінформ. "Потреба в такій політиці перезріла, нам потрібно вивести взаємодію із закордонним українством на якісно новий рівень", - пояснив міністр. Він додав, що не завадить свіжий погляд на структуру закордонних українців, тому що за результатами низки хвиль міграції, "це дуже різні люди в дуже різних країнах, в яких є відмінні потреби". У свою чергу, Кулеба назвав збереження єдності української спільноти у світі потребою Української держави.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Ранчо Майкла Джексона Neverland продано менш ніж за чверть від початкової ціни

Колишнє ранчо американського поп-короля Майкла Джексона Neverland продано. Маєток придбав мільярдер та експартнер знаменитості Рон Берклі. Бізнесмен заплатив за нього 22 мільйони доларів, пише The Wall Street Journal. Нерухомість, яка розташована приблизно за 65 кілометрів від Санта-Барбари, вперше виставили на продаж 2015 року з ціною 100 мільйонів доларів. Тож Рон викупив ранчо менш ніж за чверть від початкової ціни. Сам Джексон придбав цей маєток за 19,5 млн 1988 року. Він прославив Neverland, зробивши з нього розважальний комплекс, де встановив залізницю, парк розваг, зокрема, колесо огляду і карусель.


Погода

У понеділок, 28 грудня, у Чикаго з ранку та до самого вечора небо буде ясним. Без опадів. На стовпчиках термометрів удень від 0 до -1°С.

В Україні суттєво погіршиться погода. Майже в усіх регіонах, крім східних областей, ітиме дощ із мокрим снігом. Вдень до 3-8 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

2 views0 comments

Comments


bottom of page