top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/27/2021

Updated: Dec 27, 2021


Політика

Єнс Столтенберґ готовий скликати Раду НАТО-Росія в січні

Рада НАТО-Росія може зібратися в січні – вперше за два з половиною роки, повідомило агентство dpa із посиланням на представників альянсу. Представник НАТО заявив, що генеральний секретар Єнс Столтенберґ вирішив скликати зустріч на 12 січня, і альянс контактує з Росією з цього приводу. Москва поки що запропоновану дату засідання не підтвердила, повідомило агентство 25 грудня. Остання зустріч сторін на Раді НАТО-Росія відбулася ще в липні 2019 року. Двосторонні переговори з Росією наступного місяця можуть провести і США – для обговорення пропозицій Москви щодо безпеки повідомила 21 грудня помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід. При цьому в Білому домі заявили, що точна дата і місце проведення цих переговорів ще не визначені.


Економіка

Західні експерти поділились оцінками економіки України за рік

Економіка України зростає повільніше ніж очікувалось. Цього тижня Держстат оголосив - у третьому кварталі реальний ВВП України зріс на 2,7% рік до року. Це менше ніж 4% зростання, яке очікував Нацбанк. В НБУ винуватять ріст цін на газ, пізній врожай, зменшення попиту на українські експортні товари. 2021 рік був непростим для економіки України, говорять західні економісти, а нестача реформ неодноразово ставила під загрозу міжнародну підримку. Однак, під кінець року гроші міжнародних донорів надійшли і навіть попри погіршення безпекової ситуації на кордоні, інвестори поки залишаються в Україні. Економісти погоджуються – завдяки продуманій консервативній політиці українського центробанку, вдалось уникнути валютної кризи.


Здоров`я

У США скорочують строк ізоляції при COVID-19

Центри США з контролю над захворюваннями (CDC) скоротили термін обов'язкової самоізоляції для медпрацівників, які заразились на COVID-19, але не мають симптомів з десяти до семи днів. Медпрацівники зможуть повернутись до роботи, за умови негативного тесту на COVID-19, зробленого протягом двох днів до виходу. Також повністю вакциновані медпрацівники, які отримали бустерне щеплення, можуть не дотримуватись самоізоляції після контакту "високого ризику" з інфікованими. Нові правила покликані підготувати американську медичну систему до нового спалаху коронавірусу, на тлі поширення більш заразного штаму "Омікрон". Влада штату Нью-Йорк оголосила про скорочення періоду обов'язкової ізоляції до п'яти днів для працівників життєво важливих професій заявила губернаторка штату Кейті Гочул 24 грудня.


Туризм

У США скасували майже тисячу авіарейсів на Різдво

На Різдво, 25 грудня, у США скасували 908 домашніх і міжнародних рейсів, згідно із даними агенції FlightAware, яка має найбільшу платформу відстежування польотів у світі. Також майже 750 рейсів було скасовано 23 та 24 грудня. Серед компаній, які скасували найбільше рейсів - China Eastern і Air China, але анулювали значну кількість польотів компанії Delta, United і JetBlue та American airlines. Причиною скасування рейсів у сезон відпусток стала хвиля Омікрону, а також стрімкий ріст кількості випадків зараження серед персоналу авіаперевізників. Загалом, у всьому світі у суботу скасували понад 2,5 тисяч рейсів, а про затримки повідомляють понад 5 тисяч перевізників.


Діаспора

Посольство США привітало Україну із 30-річчям визнання її незалежності

25 грудня 1991 року США офіційно визнали незалежність та суверенітет України. Посольство США в Україні привітало Україну з цією датою в соцмережах. "Відносини між США та Україною наразі міцні, як ніколи, адже ми разом працюємо над забезпеченням суверенітету та територіальної цілісності України, створенням євроатлантичного майбутнього України", - йдеться в заяві дипломатичного відомства. Визнання України як держави з боку США відбулось майже через місяць після проведення Всеукраїнського референдуму про незалежність. Дипломатичні відносини між двома країнами було встановлено 3 січня 1992 року.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український бренд "знявся" у сиквелі "Сексу у великому місті"

Одна з головних героїнь продовження популярного серіалу «Секс у великому місті» з'явилася на екрані в піжамі українського бренду одягу Sleeper. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомила одна з власниць бренду Катерина Зубарєва. У серіалі "І просто так..." героїня Шарлотта Йорк вибрала для себе одну з найпопулярніших піжам бренду - біло-рожеву в клітинку модель Party Pajama, яка є частиною колекції Holiday Capsule'20, її вартість становить 5500 гривень – це близько 200 доларів. Бренд Sleeper був заснований у 2014 році. Його "фішкою" є піжами, прикрашені пір'ям на рукавах. Вже в лютому 2019 року засновниці Sleeper увійшли до європейського списку Forbes' 30 Under 30. Серед шанувальників бренду Кеті Перрі, Брі Ларсон, Емма Робертс, Кортні Кардашіан, Хлоя Грейс Морец, Дакота, Ель Феннінг і Крістен Белл.


Погода

У понеділок, 27 грудня, у Чикаго буде хмарна погода. Нічний дрібний дощ посилиться вранці і йтиме до середини дня. На стовпчиках термометрів до +10°С.

Частину України засипатиме снігом, подекуди мокрий сніг, дощ та ожеледь. Вдень 5-10 градусів морозу.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

17 views0 comments

Comments


bottom of page