top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/25/2020

Updated: Dec 25, 2020



Політика

Конгрес заблокував ініціативи Дональда Трампа щодо змін в проєкті економічної допомоги

Конгрес США заблокував ініціативи, які запропонував президент Дональд Трамп, що ускладнює процес остаточного ухвалення пакету економічної допомоги американським громадянам, пише uapost. Республіканці та демократи, які напередодні змогли домовитися про ухвалення пакету в розмірі 900 мільярдів доларів не змогли дійти консенсусу в питанні внесення поправок. Демократи, які з самого початку пропонували більшу суму економічного пакета, підтримали збільшення мінімальних виплат з 600$ до 2000$, проте така ініціатива не була підтримана республіканцями. Останні, своєю чергою, запропонували підтримати ідею збільшення суми допомоги іноземним державам, проте не змогли цього зробити через різку позицію демократів. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі вже заявила, що законодавці повернуться до розгляду даного питання через кілька днів.


Здоров`я

У США - сьомий випадок алергії на COVID-вакцину Pfizer/BioNTech

У медичного працівника у Нью-Йорку, якому зробили щеплення від коронавірусу вакциною компаній Pfizer/BioNTech, виникла алергічна реакція на препарат, що є вже сьомим випадком у США, повідомляє Newsweek. Медпрацівник отримав відповідну допомогу колег та знаходиться у стабільному стані. За словами чиновників, усього у місті було зроблено 30 тисяч щеплень. "Вакцини дійсно мають побічні ефекти та, як відомо, трапляються алергічні реакції, хоча і нечасті. Ми також знаємо, що на основі клінічних випробувань та повідомлень про несприятливі наслідки в інших юрисдикціях, такі реакції є рідкісним явищем, але про них повідомлялося Pfizer", - йдеться у заяві Департаменту охорони здоров'я та психічної гігієни Нью-Йорка. У зв'язку з цим медичним працівникам рекомендується стежити за станом людей, яким вводили вакцину Pfizer, протягом наступних 15-30 хвилин.


Соціум

Американські військові почали відстежувати маршрут Санти

Об’єднане командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) з авіабази у штаті Колорадо перед Різдвом почало відстежувати подорож Санта-Клауса навколо світу. Про це повідомляє CNN. У NORAD уже активували офіційний відстежувач за Сантою. Усі охочі можуть слідкувати за подорожжю Санта-Клауса. Цій традиції вже 65 років - уперше маршрут Санта-Клауса почали відстежувати у 1955 році. Раніше Поштова служба США (USPS), яка щороку приймає від дітлахів тисячі листів до Санта-Клауса, запевняла, що той має імунітет від COVID-19, тому вчасно доставить усі подарунки.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі електрокар ввімкнув гірлянду з 20-ти тисяч лампочок

Пікап Rivian R1T став джерелом живлення для святкової ілюмінації з 20 тисяч лампочок. Експозиція була встановлена у центрі Тімбер Пуент неподалік від заводу Rivian в Нормалі, штат Іллінойс. До січня 2017 року завод, належав Mitsubishi. З такими потужними інвесторами, як Ford та Amazon, компанія Rivian швидко розбудувалась та вже з літа наступного року почне поставляти свої інноваційні електрокари покупцям. Пікап пропонується у трьох конфігураціях з початковою ціною у 67,5 тис. доларів. Кожен R1T має на борту чотири розетки на 110 вольт, а також три менших циліндричних розетки на 12 В. Пікап, як і споріднений позашляховик обладнаний акумулятором на 105, 135 або 180 кВт-год. Найбільший забезпечує автономний пробіг на одному заряді більше 640 кілометрів. У найпотужнішому виконанні пікап має продуктивність в 750 кінських сил і здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3 секунди.


Діаспора

Мішлен виправив реліз, у якому назвав борщ російською стравою

У французькій компанії Groupe Michelin вибачилися за визначення в публікації, присвяченій московським ресторанам, українського борщу як страви російської кухні, та виправили помилку. Про це Посольство України у Франції повідомило Facеbook. Первинна версія пресрелізу, у якій ішлося про «емблематичні національні перші страви російської кухні – борщ та рассольнік», після звернення посольства виправлена, йдеться у дописі. У посольстві також повідомили, що розпочали роботу над Мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах. «У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу. Щоб зняти всі питання. Борщ наш!» - наголосили українські дипломати.


Туризм

Київська ялинка у десятці «Найкрасивіших ялинок в Європі»

Міжнародна туристична організація European Best Destinations склала рейтинг "найкрасивіших новорічних ялинок в Європі". Київське святкове дерево в цьому списку виявилося на 7 місці. Столицю України автори рейтингу вважають "ідеальним напрямком для мандрівників, які шукають на свята справжність, сніг і традиції". Вони відзначають, що в Києві працюють відразу кілька різдвяних ринків, а головна ялинка країни, яка перебуває на Софійській площі, одна з найбільш красивих в Європі. Київське новорічне дерево прикрашено десятками кілометрів яскравих гірлянд.

Святковий ярмарок в столиці України триватиме до 20 січня.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Переможниця українського "Голосу" презентувала різдвяну «Колискову»

Напередодні новорічно-різдвяних свят переможниця українського телепроєкту «Голос країни-9» Оксана Муха представила святкову пісенну прем’єру – сучасну колядку «Колискова». Колядка стала частиною масштабного проєкту «Кришталеві візерунки» від ресурсу MVUA, який зібрав збірку нових «зимових» україномовних композицій. До релізу увійшли два десятки пісень від виконавців з усієї України – Києва, Одеси, Луцька, Дніпра, Вінниці, Полтави, Хмельницького та Львова. Крім того, «Колискова» є частиною соціального проєкту «Казка на білих лапах», у рамках якого знаменита вокальна формація «Піккардійська Терція» заспівала із талановитими незрячими дітьми з усієї України.


Погода

На Різдво, 25 грудня у Чикаго протягом усього дня погода буде ясна. Уночі пройшов дрібний сніг, але більше опадів не очікується. Денна температура 5-6 градусів морозу. В Україні буде хмарна погода зі снігом та дощем, на дорогах ожеледиця. Вдень від 2° морозу до 3° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Commenti


bottom of page