top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/24/2021

Updated: Dec 27, 2021


Політика

США: прогресу на переговорах з Росією можна досягнути лише в атмосфері деескалації

США повідомили Росії, що суттєвого прогресу у переговорах можна досягнути лише в атмосфері деескалації, а США готові до зустрічі із російською стороюною у січні. Про це ЗМІ заявив посадовець США, повідомляє кореспондентка Bloomberg News у Білому домі Дженніфер Джейкобс. Зазначено, дата та місце зустрічі досі не визначені. Коментарі пролунали після щорічної пресконференції Путіна у четвер, у ході якої він наголосив на неприпустимості для Росії будь-якого руху НАТО на схід. Посадовець також наголосив, що США слідкують за діями Росії і не лише заявами та "будуть продовжувати дуже пильно слідкувати за подіями на кордоні України та поблизу нього".


Економіка

У Білому домі заявили про порятунок Різдва завдяки зусиллям Джо Байдена

Речниця Білого дому Джейн Псакі заявила, що адміністрація США врятувала Різдво, завдяки тому що президент США Джо Байден зробив можливою доставку подарунків до американських домівок, передає Голос Америки. Криза глобальних поставок була однією із найбільших перешкод у відновленні економіки США за останній рік. Нестача місць в порту та затримки доставки не дозволяли підприємствам відновлювати запаси товарів, попит на які спричинив бум витрат. Адміністрація Байдена зробила низку кроків, щоб подолати відставання в ланцюгах постач, наприклад продовжила роботу портів Каліфорнії до 24 годин на добу. «Очікуваної кризи не сталося. Посилки розвозяться, подарунки доставляються, полиці не порожні», - сказав Джо Байден.


Соціум

Через штам Омікрон американці менше купують подарунків

Споживчі витрати в США в листопаді нинішнього року зростали удвічі повільніше, ніж у жовтні, що підвищило ризики широкого економічного сповільнення на тлі хвилі поширення нового COVID-штаму Омікрон. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на останні дані Міністерства торгівлі США. Економісти пояснюють це тим, що покупці намагалися придбати подарунки не у святковий період до Дня подяки та Різдва, а набагато раніше через побоювання дефіциту продукції. Це сприяло збільшенню витрат у жовтні та уповільненню продажів у листопаді. Загалом економічні показники в США все ж не настільки тривожні. Низький рівень безробіття, значні заощадження та стрімке зростання заробітної плати поки забезпечують населенню гроші на витрати.


Спорт

Матч Чикаго Буллс і Торонто Репторс перенесли

Національна баскетбольна асоціація перенесла найближчій матч регулярного чемпіонату між “Чикаго Буллс” і “Торонто Репторс” на невизначений термін, передає Twitter інсайдера із “The Athletic” Шемса Чаранії. Сказано, що причиною даного рішення стало те, що “Репторс” не змогли набрати вісьмох гравців — необхідну кількість для того, щоб зустріч відбулася. Сім гравців канадської команди потрапили до протоколу ліги з коронавірусу. Ще три гравці відсутні через травми. У складі “Буллс” через коронавірус відсутні п’ять гравців, включаючи зіркового виконавця Зака Лавіна. “Репторс” у крайній баталії перемогли одного із лідерів чемпіонату “Голден Стейт”. Наразі колектив переміг у 14 протистояннях із 29-ти.


Здоров`я

Сполучені Штати схвалили таблетки Pfizer для лікування COVID-19

Регулятори охорони здоров’я США схвалили випуск і застосування таблеток Paxlovid проти коронавірусу компанії Pfizer, якими можна лікуватися вдома, повідомляє АР. Препарат призначений для дорослих і дітей віком від 12 років з позитивним тестом на COVID-19 і ранніми симптомами. В управлінні з контролю за продуктами і ліками (FDA) заявляють, що таблетки Paxlovid виявилися ефективними лише за умови застосування протягом п’яти днів після появи симптомів коронавірусу. При цьому таблетки Pfizer були ефективні майже на 90% у запобіганні госпіталізаціям і смертям серед пацієнтів з групи ризику. На даний момент препарат є найшвидшим способом лікування COVID-19 на ранній стадії. Очікується, що невдовзі також отримає дозвіл для застосування і противірусна таблетка від Merck.


Мистецтво, культура і шоу-біз

В США оголосили шорт-лист номінантів на премію "Оскар"

Академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила шорт-ліст 94-ої премії "Оскар". Всього фільми будуть номіновані у 10 категоріях. Український фільм "Погані дороги" Наталки Ворожбит потрапив до лонг-ліста кінопремії у номінації "Найкращий іноземний фільм", але до шорт-ліста його не внесли. Картина режиссера Денні Вильнева «Дюна» претендує на чотири «Оскара» за грим, візуальні ефекти, музику та звук. У п'ятих номінаціях фігурує бпндіана «Не час помирати». Перемогу пророкують також вестерну «Влада пса» з Бенедиктом Камбербетчем у головній ролі і драмі «Спенсер: таємниця принцеси Діани» з Крістен Стюарт. Церемонія вручення премії "Оскар" відбудеться 27 березня 2022 року у Лос-Анжелесі.


Погода

У п’ятницю, 24 грудня, у Чикаго протягом усього дня утримається хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів +10…+12°С.

В Україні у більшості областей сніг та мокрий сніг. Вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments

Comments


bottom of page