top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/24/2020

Updated: Dec 24, 2020




Політика

Дональд Трамп заветував оборонний бюджет із санкціями проти Nord Stream 2

Президент США Дональд Трамп застосував право вето до законопроєкту про асигнування на національну оборону, який містить, зокрема санкції проти газопроводу Північний потік 2, про це повідомляє AP. Рішення Дональда Трампа було очікуваним, оскільки він неодноразово заявляв про намір заблокувати цей законопроект, повідомляє Голос Америки. Чинний глава Білого дому, зокрема, домагався включення в нього дозволу засуджувати соціальні мережі за редагування або видалення дописів користувачів. Він також виступав проти перейменування військових баз, названих на честь героїв-конфедератів. Законодавці вже заявили про готовність зібратися на екстрену сесію між Різдвом і Новим роком, аби знову проголосувати за оборонний бюджет-2021.


Економіка

Дональд Трамп вимагає змінити умови нового пакету економічної допомоги американцям

У вівторок президент США Дональд Трамп також заявив, що може не підписати новий схвалений Конгресом США законопроект, що передбачає надання економічної допомоги обсягом 900 мільярдів доларів у зв`язку з пандемією COVID-19, а також затверджує урядові видатки обсягом 1,4 трильйона доларів. У відео, розміщеному в соцмережах, Дональд Трамп наголосив на «витратних» положеннях, зокрема видатки на військову допомогу Єгипту, музеї, сільськогосподарські програми, пише «Голос Америки». Також Трамп заявив про необхідність збільшення суми прямих виплат американцям з $600, які передбачає законопроект, до $2000 на особу та $4000 на пару. Новообраний президент США Джо Байден висловив підтримку пакету допомоги, але назвав його лише першим кроком.


Соціум

Перша леді України ініціювала новорічний онлайн-проєкт «Дивовижна листівка»

Перша леді України Олена Зеленська ініціювала новорічний онлайн-проєкт "Дивовижна листівка" - інтерактивний портал, на якому кожен бажаючий зможе власноруч створити анімовану персональну вітальну листівку з побажаннями і відправити її за допомогою будь-якого мессенджера або через соцмережі. Про це дружина президента повідомила на своїй сторінці у Facebook. "Щоб реалізувати цей задум, ми звернулися до українських художників, які надали 12 картин, присвячених українським новорічним і різдвяним традиціям. Потім до кожної з цих картин ми додали магії - анімували їх", - йдеться в дописі. Крім того, за словами Олени Зеленської, роздруковану листівку з картиною одного з українських художників можна безкоштовно отримати в обласних відділеннях "Укрпошти".


США, Ілліной, Чикаго

Уряд США додатково закупить 100 мільйонів доз вакцини Pfizer

Компанії-розробники вакцини проти COVID-19 Pfizer та BioNTech оголосили про досягнення нової домовленості з урядом США про поставку додаткових 100 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Уряд погодився сплатити майже $ 2 мільярда за додаткові дози. Таким чином, компанії мають поставити 200 мільйонів доз вакцини до США до 31 липня, йдеться у відповідній заяві Міністерства США з питань охорони здоров‘я. Уряд США також має угоду з іншим виробником вакцини - компанією Moderna - на поставку 200 мільйонів доз вакцини. Вакцинація включає два щеплення.


Діаспора

МЗС ініціює пільги на консульські послуги для українців за кордоном

Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт щодо встановлення пільг окремим категоріям громадян України при сплаті консульського збору в українських закордонних дипломатичних установах, про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, цей проєкт закону незабаром буде внесено на розгляд Верховної Ради. У МЗС додали, що законопроєкт створює правові підстави для безоплатного оформлення закордонних паспортів та надання нотаріальних послуг особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до 1-ї і 2-ї категорій, особам з інвалідністю І та ІІ груп, дітям з інвалідністю.

Мистецтво, культура і шоу-біз

З’явився перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою

У Києві представили Ukrainian Live Classic — перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою, який розробила Громадська організація Сollegium за підтримки Українського культурного фонду. Він уже доступний для скачування на Google Play Market та Apple Store безкоштовно. Додаток має чітку структуру, що дозволяє обирати музику за стилями, епохами, композиторами тощо. Обкладинка кожного альбому унікальна. Проєкт двомовний, основна версія — англійська. До сьогодні не існувало у вільному доступі сервісу, в якому можна знайти українську класичну музику, і це надихнуло авторів проєкту на створення мобільного додатку.


Погода

У четвер, 24 грудня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Опадів не очікується. На стовпчиках термометрів удень до -6°С.

В Україні хмарно, місцями мокрий сніг з дощем та туман, на дорогах - ожеледиця. Вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


9 views0 comments

Comentarios


bottom of page