top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/23/2021


Політика

Джо Байден заявив про намір іти на другий президентський термін

Глава Білого дому Джо Байден заявив про готовність знову балотуватися на посаду президента США у 2024 році. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв’ю в ефірі телеканалу ABC. На питання журналіста: «Чи плануєте ви переобиратися?». «Так, - відповів Байден. - Я дуже поважаю долю. Доля багато-багато разів втручалася в моє життя. Якщо я буду при такому здоров’ї, як зараз - при доброму здоров’ї… балотуватимуся знову». Коментуючи зауваження журналіста, який порівняв майбутні вибори з матчем-реваншем з боку Трампа, Байден зазначив: «Звичайно. Чому б мені не висунути свою кандидатуру проти Дональда Трампа? Це посилить перспективу моєї участі у виборах». Нагадаю,минулого місяця речниця Білого дому Джен Псакі заявила журналістам, що Джо Байден має намір балотуватися на посаду президента вдруге у 2024 році. Торік перед виборами Байден заявляв, що «абсолютно точно» планує бути президентом протягом восьми років.


Економіка

У США спостерігають перебої із постачанням і ріст цін у багатьох святкових індустріях

Святковий шопінг для американців цьогоріч - ще одне джерело стресу. Перебої із постачанням і ріст цін спостерігають у багатьох святкових індустріях, зокрема алкогольній. Вода, чай, газовані напої та пиво напередодні свят можуть виявитися дефіцитом, передає Голос Америки. За даними урядового звіту постачання споживчих товарів, нині відсутні у продажу від 5% до 10% різних продуктів. У секторі напоїв бракує близько 13%. Серед причин – брак на ринку вантажівок, нестача робочої сили, а також дефіцит пляшок і металевих банок. Три чверті всіх напоїв цього року були запаковані у банки. Через збільшення попиту цей товар першим почав зникати з магазинів. Зростання попиту на алкоголь у першу чергу спричинено пандемією, кажуть експерти. У найбільшому попиті товар вищої ціни, який зазвичай в обмеженій кількості. У деяких штатах обмежують купівлю цих напоїв до однієї пляшки на клієнта. Втім брак деяких видів напоїв не зупиняє американців скуповуватись на свята.


Соціум

Жителі Нью-Йорка отримають 100 доларів за бустерну дозу вакцини

У Нью-Йорку кожен, хто пройде ревакцинацію від коронавірусу до кінця року, отримає 100 доларів. Таку заяву зробив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо під час онлайн-пресконференції, повідомляє AP. Таке рішення влада ухвалила для підвищення темпів вакцинації проти коронавірусу. Також у Нью-Йорку збираються збільшити кількість місць, зокрема мобільних фургонів, для вакцинації людей. Де Блазіо запевнив, що прагне зберегти місто відкритим, попри спалах COVID-19 — середньодобова кількість нових хворих сягає майже 11 тисяч. Водночас тимчасові обмеження запровадили у міських вʼязницях, зокрема призупинили особисті відвідування та релігійні служби.


Авто – мото

Boeing та Airbus просять Білий дім відкласти запуск 5G

Найбільші у світі виробники комерційних літаків попросили адміністрацію президента США Джо Байдена відтермінувати запуск мобільного зв'язку 5G наступного місяця, повідомляє CNN. Генеральні директори компаній Boeing та Airbus Americas надіслали листа міністру транспорту, в якому йшлося про те, що запланований на 5 січня запуск стільникового зв'язку нового покоління може зустріти на своєму шляху перешкоди, які можуть негативно вплинути на здатність літаків безпечно працювати. Генеральні директори компаній заявляють, що вони розробили нову пропозицію щодо обмеження потужності передачі 5G поблизу аеропортів. Федеральне управління цивільної авіації оголосило попередньо у цьому місяці нове правило, яке забороняє пілотам використовувати автопосадку та інші певні системи польоту на малих висотах, де бездротові сигнали 5G можуть заважати роботі бортових приладів, що вимірюють відстань літака до землі.


США, Ілліной, Чикаго

Як відвідати ресторан у Чикаго: нові правила

Відтепер працівники ресторанів у Чикаго перевірятимуть документи вакцинації відвідувачів разом із їхніми посвідченнями особи. Нове правило стосуватиметься усіх закладів міста. "Ресторанна сфера міста знаходиться на стадії одужання. Протягом усієї пандемії наша асоціація приділяла пріоритетну увагу безпеці клієнтів й працівників. Окрім цього, ми рішуче підтримували вакцинацію для всіх, щоб зменшити поширення COVID-19", - заявив Президент Асоціації ресторанів штату Іллінойс Сем Тойя. "Ми закликаємо всіх відвідувачів виявити свою співпрацю, повагу та доброту до співробітників, які працюють над виконанням нового правила у ці непрості часи", - додав Тойя. Також у заяві йдеться про те, що працівники ресторану не змушені проходити вакцинацію, але повинні проходити тестування на COVID-19 й носити маски при спілкуванні з клієнтами.


Цікаве

Рожева мрія: чоловік створив для своєї дружини фургон Барбі

Американське подружжя подорожує західним узбережжям на своєму рожевому фургоні. Цей транспорт — мрія жінки, яку втілив її чоловік, повідомляє The Sun. Талія Мессі — шанувальниця ляльки Барбі та її рожевого світу. Її чоловік, перукар Стівен, підтримує жінку, до її 30-річчя він зі старого автофургону створив яскравий фургон Барбі. Надихався чоловік дизайном рожево-білого трейлеру Cardinal 1969 року. Подружжя назвало автівку Дейзі. Стівен власноруч створював особливі штрихи — веселкові стіни та епоксидні візерунки у ванній кімнаті. Усі деталі Талія продумувала сама: допомагала з оздобленням меблями та підбирала кольори. У транспорті є мінібар та вітражі. Фургон обійшовся подружжю приблизно у 5 тисяч доларів.


Погода

У четвер, 23 грудня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +5…+7 градусів тепла.

В Україні буде холодно мороз посилиться до 5-10 градусів вдень. Без опадів. На дорогах місцями ожеледиця.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

8 views0 comments

Comments


bottom of page