top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/23/2020



Політика

Конгрес США затвердив витратну частину бюджету уряду, яка передбачає допомогу Україні

Сенат та Палата представників США проголосували витратну частину бюджету уряду США на 2021 фінансовий рік. У документі передбачено допомогу Україні у розмірі 453 мільйони доларів, передає Голос Америки. Документ також закріплює кілька положень щодо підтримки територіальної цілісності України. Зокрема, забороняється виділення коштів будь-якій країні, уряд якої підтримує анексію Росією Криму чи іншої території України. Документ також закріплює санкції проти російської державної компанії «Росообронекспорт». Обмеження можуть бути зняті, якщо Росія виведе усіх свої військових з Криму, окрім погоджених з Україною військових баз. А також, якщо російські агенти припинять контроль та дестабілізацію території східної України.


Соціум

В Україні затвердили план вакцинації від коронавірусу

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України затвердив план вакцинації громадян від коронавірусу COVID-19. Як повідомили у Центрі Громадського здоров’я вакцину в Україні очікують у першому кварталі наступного року. Саму ж вакцинацію проводитимуть на базі наявних пунктів щеплень, а також створять спеціальні мобільні бригади. Мета — у 2021—2022 роках вакцинувати щонайменше 50% населення України (20 мільйонів людей). У межах 4-етапної кампанії визначено 9 пріоритетних груп населення для вакцинації. Першими щеплення мають отримати медики та військові, а також соціальні працівники, освітяни та люди старші 60 років.


Авто – мото

"АвтоВАЗ" розпочав виробництво нової LADA Niva

Компанія АвтоВАЗ" розпочала виробництво нового позашляховика LADA Niva Travel, про це повідомляє офіційний сайт виробника. Дизайн моделі став більш виразним і сучасним. Всі автомобілі LADA Niva Travel оснащені системою постійного повного приводу, яка забезпечує рівномірний розподіл і постійну передачу крутного моменту на всі колеса автомобіля з можливістю механічного блокування міжосьового диференціала і вмикання знижувального ряду передач. Гарантовану підвищену прохідність в складних дорожніх умовах LADA Niva Travel також дають компактний кузов, оптимальна відстань між осями, короткі звіси кузова та високий кліренс. Щодо початку продажу цієї моделі, про це буде оголошено пізніше.


Здоров`я

Подружжя Байденів отримало щеплення від COVID-19

Новообраний президент США Джо Байден в прямому ефірі отримав щеплення від COVID-19 - йому ввели вакцину виробництва Pfizer-BioNtech. "Я роблю це, щоб продемонструвати, що люди повинні бути готові пройти вакцинацію, щойно вакцина стане доступною", — сказав Джо Байден журналістам. Дружина новообраного президента Джил Байден отримала свою дозу вакцини раніше того ж дня. Очікується, що новообрана віце-президентка Камала Гарріс та її чоловік також незабаром отримають щеплення від COVID-19. Загалом вже понад 600 тисяч американців вакцинувались від коронавірусу. Серед них також головний інфекціоніст країни доктор Ентоні Фаучі. Він отримав вакцину виробництва компанії Moderna.


США, Ілліной, Чикаго

Більша частина ресторанів і барів Іллінойсу не зможуть оплатити оренду за грудень

56% власників барів і ресторанів Іллінойсу не можуть дозволити собі повністю оплатити оренду в грудні, згідно з опитуванням, проведеним бостонською компанією Alignable. З квітня близько третина підприємств малого бізнесу стикаються з проблемою оплати оренди. Деякі експерти стверджують, що єдиними малими підприємствами, які переживуть пандемію, стануть ті бізнеси, які зможуть домовитися зі своїми орендодавцями. Навіть ресторани, які володіють власним приміщенням, повинні звертатися в банки з проханням про відстрочення виплат з іпотеки. За даними Іллінойської асоціації ресторанів, більша частина Іллінойських операторів розглядають можливість закриття своїх ресторанів до тих пір, поки пандемія не втече. Деякі з них почали закриватися восени, до того, як було заборонено обслуговування клієнтів в закритих приміщеннях.


Діаспора

Українці Техасу презентують проєкт про красу української культури

Техаська неприбуткова організація «Українське Сан-Антоніо» (Ukrainian San Antonio) 24 грудня представить проєкт «Батьківська Хата. Homestead», присвячений українській культурі. Це серія освітніх плакатів про українське життя кінця ХІХ – початку ХХ століть. Українці з діаспори та України взяли участь в проєкті та відтворили старовинний лад, вбравшись в автентичний український одяг на тлі традиційних українських осель. Проєкт покликаний донести до українців світу красу української культури й традицій, яскравий колорит українського села, особливості побуту, будови хат та ремесл пращурів. В рамках ініціативи продемонструють народні строї різних етнографічних регіонів разом з архітектурними формами та побутом відповідної територіі. Зйомки відбулися на території Національного музею народної архітектури та побуту України.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Вийшов новорічний тизер комедії з Олею Поляковою та Дзідзьо "Зірки за обміном"

У мережі з’явився перший тизер нової комедії про обмін тілами «Зірки за обміном», головні ролі в якій виконали Оля Полякова та Дзідзьо. Відео присвячене зимовим святам, адже й сам проєкт є новорічним кінофільмом. За сюжетом, зірки шоу-бізнесу Оля Малякова і Фома Михайловський є непримиренними суперниками на сцені. Несподіваним чином опинившись в тілах одне одного, вони намагаються повернути свої життя, але заради досягнення мети кожному доведеться вирішити сімейні та романтичні проблеми свого опонента. А ще – на особистому досвіді зрозуміти, що гендерні стереотипи – це просто міфи. Прем’єра комедії мала відбутись у грудні, але через пандемію реліз фільму перенесли на наступний рік.


Погода

У середу, 23 грудня, у Чикаго протягом усього дня утримається хмарна погода. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ. Вдень на стовпчиках термометрів +10..+11С.

В Україні хмарно, місцями мокрий сніг з дощем, на дорогах - ожеледиця. Вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page