top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/22/2021

Updated: Dec 22, 2021


Політика

США закликали Україну уникати політичних мотивів у справі проти Петра Порошенка

Посольство США відреагувало на звинувачення у держзраді, висунуте колишньому президентові України Петру Порошенку. Як підкреслюється в заяві посольства: "Дуже важливо, щоб процес і результат ґрунтувалися на принципах верховенства права, а не політичних мотивах". До неупередженості при розгляді справи експрезидента закликала також посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. У понеділок 20 грудня п'ятому президентові України Петрові Порошенку було оголошено підозру у державній зраді та сприянні тероризму. У справі йдеться про постачання вугілля з окупованого Донбасу. Порошенка викликали на допит, що має відбутись 23 грудня. Експрезидент, який наразі перебуває за кордоном, повідомив, що повернеться в Україну в першій половині січня.


Соціум

Тренд у ТікТок викликав занепокоєння в американських школах

Американські шкільні округи посилили заходи безпеки, чи скасували заняття минулої п'ятниці після того, як у соціальній мережі ТікТок почали ширитись вірусні пости з погрозами стрілянини та вибухів у школах. Щоправда, інформація про те, хто був автором оригінального поста і який був його точний текст - не відома. Як повідомляє видання USA today, Школи в Аризоні, Коннектикуті, Іллінойсі, Монтані, Нью-Йорку та Пенсільванії збільшили присутність поліції тоді як школи в Каліфорнії, Міннесоті, Міссурі та Техасі були закриті у п'ятницю. У вірусних загрозах не згадується жодна конкретна школа чи місце, а представники правоохоронних органів по всій країні заявили, що не знайшли жодних перевірених загроз для конкретних шкіл. У мережі ТікТок видалили більшість постів, які нібито містили погрози.


Здоров`я

ВООЗ закликає відкласти різдвяні святкування, щоб вберегтися від Омікрону

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Аданом Ґебреєсус закликав до обережності з огляду на надзвичайно швидке поширення коронавірусного штаму Омікрон і запропонував «скасувати, або відкласти» святкові зібрання на зимові свята. Тедрос Аданом Ґебреєсус також припустив, що пандемія могла би закінчитися 2022 року, якби принаймні 70% людей в усіх країнах до середини наступного року зробили щеплення від коронавірусу. Тепер представники ВООЗ звертають особливу увагу на те, що штам Омікрон виявляє здатність перемагати імунітет навіть вакцинованих людей, або тих які раніше перехворіли на COVID-19. Застереження лунають на тлі повідомлень, що штам Омікрон став панівним у низці країн, зокрема у США його виявляють у 70% нових заражень.


Авто – мото

Канадці презентували цікавий гібрид трициклу та електрокару

Канадські інженери з ElectraMeccanica презентували нову версію триколісного електрокара Solo. Вони планують представити свій автомобіль на виставці електроніки Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі. Три нові концепти – це перший рестайлінг, який отримав представлений у 2016 році електромобіль, про це йдеться на сайті виробника. Після оновлення до трициклу можна приєднати відкриту та навіть вантажну модифікацію. Відомо також, що в салоні електрокара з’явиться приладова панель з оновленою графікою та нові більш якісні сенсорні дисплеї. Також інженери попрацювали над підвищенням комфорту. Cargo-версія, яку канадці показали ще на початку 2021 року, має задній вантажний відсік об’ємом 1,1 кв. м. За задумом творців, такий електромобіль може стати у нагоді доставникам їжі або різним кур’єрам.


Діаспора

У Штатах відкрили ще одне Почесне консульство України

У Посольстві України в США підписали угоду про створення Почесного консульства України у місті Рочестер, штат Нью-Йорк. Про це пресслужба Посольства України у США повідомила у Facebook.Також новий почесний консул Олег Лебедько отримав посвідчення та офіційний консульський патент. У дипустанові додали, що на сьогодні у США діє вісім почесних консульств України.


Цікаве

У Білому домі з'явилось нове цуценя

У Білому домі у президента Джо Байдена та першої леді Джилл Байден зʼявилося цуценя. «Ласкаво просимо до Білого дому, Командоре», — написав Байден у Twitter і опублікував фотографію цуценя німецької вівчарки, що стрибає по траві. Пізніше Байден поділився коротким відео. Газета The Washington Post передає, що представник Джилл Байден Майкл ЛаРоса повідомив, що Командора першому подружжю країни подарували брат Байдена та його дружина — Джеймс і Сара. Також, представник Джилл Байден розповів, що незабаром у подружжя зʼявиться кішка. Вона приєднається до Байденів у Білому домі у січні.


Погода

У середу, 22 грудня, у Чикаго небо буде ясним весь день, лише ввечері затягнеться хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів близько нуля.

В Україні триматиметься морозна погода до -9°С. Без істотних опадів, на дорогах ожеледиця.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

2 views0 comments

Comments


bottom of page