top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/22/2020



Політика

Сполучені Штати ввели санкції проти сотні установ і компаній Росії та Китаю

США ввели обмеження у сфері торгівлі проти 103 організацій і компаній з Росії та Китаю, які вважаються кінцевими споживачами продукції військового призначення. Про це йдеться в офіційному повідомленні міністерства торгівлі США, передає Укрінформ. Указані юридичні особи підпадають під обмеження щодо експорту, реекспорту та передачі американської продукції військового та подвійного призначення. Аби американські постачальники змогли співпрацювати з цими компаніями, потрібно оформлювати нові ліцензії, зауважили в мінторгівлі США. При цьому зазначається, що список може бути змінений у бік як збільшення, так і зменшення.


Економіка

Законодавці США узгодили новий пакет економічної допомоги обсягом 900 млрд доларів

В понеділок американські законодавці узгодили новий пакет економічних стимулів обсягом 900 мільярдів доларів, які мають допомогти громадянам та бізнесу, що постраждали від пандемії COVID-19. Заходи передбачають пряму виплату у 600 доларів для американців із щорічним доходом менше 75 тис. доларів, повідомляє «Голос Америки». Також передбачається доплата до допомоги за безробіттям, допомога з оплати оренди житла для малозабезпечених; виділяються кошти на підтримку шкіл, театрів та інших закладів. 284 мільярди доларів буде спрямовано на підтримку фондів оплати праці компаній, що, має допомогти їм не звільняти працівників. 4 мільярди доларів спрямують на допомогу іншим країнам у проведенні вакцинації проти COVID-19.​


Соціум

Українці вважають Володимира Зеленського одночасно політиком і розчаруванням року

Політиком 2020 року 20% українців назвали Володимира Зеленського, це удвічі менше ніж минулого року. Водночас 42% українців назвали чинного президента розчаруванням року. Про це йдеться у соціологічному дослідженні Центру Разумкова про підсумки цього року. 67% українців вважають, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямку. Також переважна більшість громадян - 71% вважають, що протягом цього року ситуація в країні в цілому погіршилася. Це стосується зростання цін і тарифів, економічного становища, рівня стабільності та охорони здоров'я, добробуту своєї родини, соціального захисту, оплати праці тощо. Українці стали менш оптимістичними: лише 19% опитаних вірять, що Україна здатна подолати існуючі проблеми протягом найближчих кількох років, а половина вважає, що лише у більш віддаленій перспективі.


Технології

Літаком США вперше керував штучний інтелект

Реактивний літак ВПС США U-2 Dragon Lady став першим військовим літаком, який використовував алгоритм штучного інтелекту як другого пілота, повідомляє New Atlas. Під час випробувального польоту інтелект керував датчиками і тактичною навігацією, щоб допомогти парирувати імітацію атаки зенітних ракет під час розвідувальної місії. Як повідомляє видання, пілот і штучний інтелект працювали як одна команда: штучний інтелект шукав ракетні установки противника, а пілот керував літаком і шукав ворожий літак – саме така співпраця і була метою випробувального польоту. Кінцева мета проєкту — вдосконалити технологію на основі даних демонстраційного польоту і зробити її доступною для інших систем.


США, Ілліной, Чикаго

Лос-Анджелес може стати новим епіцентром пандемії у США

В окрузі Лос-Анджелес зафіксовано понад 100 тис. нових випадків зараження COVID-19 менш ніж за два тижні. Як повідомляє Los Angeles Times щоденний показник захворюваності минулого тижня становив 153,6 на 100 тис. жителів. Це значно вище аніж середній показник у США - 64,6 на 100 тис. Тим часом, у Каліфорнії уже майже вичерпався запас ліжок у лікарнях. Спроможність приймати нових пацієнтів до інтенсивної терапії у штаті в п'ятницю була лише 2,1%. У своєму відеозверненні Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюзом пояснив, що навіть якщо спроможність досягне 0 відсотків, штат має запасний варіант. Уже зараз в Каліфорнії створили 4 заклади альтернативної медичної допомоги.


Діаспора

Генеральне консульство України у Чикаго тимчасово припиняється роботу

Генеральне консульство України у Чикаго тимчасово припиняється роботу. Про це повідомляє пресслужба установи. У зв`язку із необхідністю дотримання належних санітарно-епідеміологічних вимог прийом громадян тимчасово припиняється у період з 21 грудня по 24 грудня 2020 року (включно). Інформацію про відновлення роботи консульського прийому буде оприлюднено на сайті та Facebook – сторінці консульства в Чикаго, а також розміщено на дошках для оголошень дипустанови. За додатковими роз’ясненнями та у разі нагальної необхідності установа пропонуємо звертатися телефоном або направляти запити на електронну адресу.


Екологія

На острові Гаваї прокинувся найактивніший у світі вулкан Кілауеа

На острові Гаваї прокинувся найактивніший у світі вулкан Кілауеа. Про це повідомляє CNN. Місцева влада закликає людей залишатися вдома. Саме виверження розпочалося ще у неділю вночі за місцевим часом з кратера Галемаумау після серії землетрусів. За даними Геологічної служби США, окрім землетрусу з магнітудою 4,4, зафіксовано щонайменше сім повторних поштовхів від 2,5 до 2,7 бала. Попереднє виверження вулкану Кілауеа, сталося у 2018 році. Тоді були зруйновані понад 700 будинків, а тисячі людей евакуйовані. Вулкан Кілауеа - найбільший і наймолодший з наземних гавайських вулканів і найактивніший в світі. Його висота - 1247 метрів над рівнем моря, а основа знаходиться на дні Тихого океану, глибиною близько 5,5 км.


Погода

У віторок, 22 грудня, у Чикаго вранці та вдень буде ясно, хмари з'являться лише ввечері. Без опадів. Денна температура +5…+6°С.

в Україні хмарно з проясненнями, місцями дощ, іноді зі снігом, та туман. Вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Commentaires


bottom of page