top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/21/2020

Updated: Dec 22, 2020



Політика

Президент Володимир Зеленський сподівається на зростання ролі США у протистоянні Росії

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що США за президентства Джо Байдена зміцнить підтримку України в її протистоянні агресії Росії, зокрема у війні на Донбасі. Про це він заявив в інтерв’ю американському щоденникові New York Times, що вийшов у неділю. Крім того, Зеленський сказав, що «дуже хотів би» участі США в «нормандському форматі» переговорів про врегулювання на Донбасі. Видання також нагадує, що Володимир Зеленський із самого початку свого президентства прагнув, щоб США теж відігравали роль у цих переговорах.


Економіка

Найбільша з вересня кількість американців подалися на допомогу з безробіття минулого тижня

885 тисяч американців подалися на допомогу з безробіття минулого тижня. Це – найбільша з вересня кількість. Для порівняння, до пандемії середня тижнева кількість заявок на допомогу з безробіття коливалася в районі 225 тисяч. Мільйони американців втратили роботу у перші тижні після початку пандемії, кажуть економісти. І багато з них так і не змогли знайти нову роботу. Чотири мільйона американців повністю залишили ринок праці з лютого по листопад цього року. Демократи і республіканці наблизились до погодження нового пакету федеральної допомоги на суму 900 млрд доларів. Очікується, що у ньому буде передбачена підтримка бізнесам, 300 доларів на тиждень допомога з безробіття і одноразові чеки американцям на суму до 600 доларів. Утім остаточної згоди наразі партії не досягли.


Соціум

Новий штам коронавірусу виявили у Британії та ще у шести країнах

Перший випадок нового штаму коронавірусу, який може бути на 70% більш заразний, зафіксували у Великій Британії. Міністр охорони здоров’я країни Метт Генкок напередодні застеріг, що новий штам, «вийшов з під контролю», спричинивши зростання кількості інфікованих попри карантинні обмеження. Потім Всесвітня організація охорони здоров'я заявила про 11 випадків інфікування мутованим вірусом за межами Британії - дев'ять у Данії, та по одному у Нідерландах та Австралії. Новий штам вірусу також зафіксували в Італії та Південноафриканській Республіці. Десятки країн світу у неділю, 20 грудня, вирішили заборонити на різні терміни авіасполучення з Великою Британією через випадки захворювання на новий штам.


Здоров`я


Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) проводить розслідування близько 5 випадків алергічних реакцій у людей, яким зробили щеплення вакциною від COVID-19 виробництва компаній Pfizer та BioNTech. Про це заявив Пітер Маркс, директор Центру оцінки та дослідження біопрепаратів Управління. За його словами, про алергічні реакції повідомили у більш, ніж одному штаті, включно із Аляскою. За словами Маркса, в Управлінні не мають впевненості, що саме викликає алергію, припускають, що причиною може бути поліетилен гліколь, який присутній у вакцинах. Повідомляється, що реакція, яка спостерігалась у декількох осіб, може бути більш поширеною, ніж вважалося раніше.


США, Ілліной, Чикаго

Конгресмен штату Іллінойс став жертвою поширеного шахрайства

Приблизно 200 тис. жителів Іллінойсу стали жертвами загальнонаціональної схеми шахрайства. Серед них - конгресмен штату Родні Девіс. У своєму Twitter він розповів про ситуацію, щоб привернути увагу до шахрайства. «Хтось подав заявку на допомогу з безробіття на моє ім'я. Цій людині було відмовлено», - каже Девіс. «Мені сказали, що я не отримаю ніяких пільг. Це чудово». Але за словами конгресмена, інші люди фактично отримують державні кошти з безробіття, на які вони не подавали заявки, що в кінцевому підсумку зашкодить всім. Департамент безпеки зайнятості штату заявив, що це широко поширена схема, спрямована проти федеральної допомоги з безробіття у кожному штаті під час пандемії, відносно якої вже триває розслідування.


Діаспора

ВПС США привітали Україну англомовним "Щедриком"

Оркестр Військово-повітряних сил США привітав Україну з Різдвом та Новим роком англомовною піснею “Щедрик”. Керівниця оркестру підполковник Крістіна Мур Уррутія у вітальному зверненні запевнила українців, що США лишаються найбільшим партнером “у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності України”. Вона назвала пісню “Щедрик” однією з найвідоміших і найулюбленіших різдвяних пісень у США та нагадала історію про те, як український "Щедрик" потрапив до США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Воплі Відоплясова записали популярну колядку у hard-rock версії

Рок-гурт «Воплі Відоплясова» напередодні Святого Миколая випустив свою версію найпопулярнішої колядки «Добрий вечір тобі». Аудіотрек на своїй сторінці у Facebook анонсував фронтмен Олег Скрипка. Текст колядки «поклали» на електрогітару й басові. Усередині треку звучать мотиви на кшталт легендарного барабанного соло The Queen «We Will Rock You». Уперше колядку гурт виконав ще торішнього Різдва на святковому концерті у Палаці Спорту в Києві. Однак музиканти вирішили зробити експеримент і перетворити її на «стадіонний епічний рок». «Добрий вечір» — це Різдвяний подарунок всім слухачам від ВВ. Нова Зоря обов’язково осяє вашу оселю! У вас і нас все буде гаразд», – вітають українські рокери.


Погода

У понеділок, 21 грудня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці дрібний дощ зі снігом. У другій половині дня опадів не очікується. Вдень на стовпчиках термометрів до +6°С.

В Україні хмарно, місцями буде туман та ожеледиця. На Лівобережжі невеликий сніг. Вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page