top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/18/2020

Updated: Dec 18, 2020



Політика

Джо Байден попередив противників США про наслідки в разі можливих кібератак

Влада США підтвердила, що недавня кібератака зачепила урядові мережі, була «значною» і триває досі. Як йдеться у спільній заяві ФБР, Агентства з кібербезпеки і безпеки інфраструктури і Управління директора національної розвідки, «ситуація розвивається» і слідчі продовжують свою роботу, передає Голос Америки. Новообраний президент США Джо Байден прокоментував повідомлення уряду США про серйозне порушення національної кібербезпеки. Він заявив, що забезпечення кібербезпеки стане одним з пріоритетів в роботі його адміністрації та додав, що буде активно перешкоджати противникам США в здійсненні кібератак.


Економіка

Десяток американських штатів позивається проти Google

Техас та ще дев'ять штатів США подали позов проти компанії Google, яку звинувачують в антиконкурентній поведінці. Про це повідомив генеральний прокурор Техасу Кен Пакстон у відеозверненні, яке опубліковане у Твітері. За словами Пакстона, Google використовує свою «монопольну владу», щоб контролювати ціни на онлайн-рекламу, фіксувати становище на ринку на свою користь та усувати конкурентів. Google відкидає звинувачення і називає претензії Пакстона «необґрунтованими». Компанія пояснила, що ціни на інтернет-рекламу впали за останнє десятиліття, назвавши це однією з «ознак висококонкурентної галузі». Компанія запевняє, що рішуче захищатиме себе в суді.


Соціум

В Україні посилюють штрафи за маски на підборіддях

В Україні зобов'язали підприємства стежити за тим, щоб їхні відвідувачі не знімали маски вже в приміщенні та носили їх правильно (прикриваючи ніс і рот). За порушення цього правила доведеться заплатити штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн. (це від 120 до 180 доларів). Карати будуть тих, хто впустить у громадський транспорт, торгові центри й будь-які інші заклади відвідувачів, в масках на підборідді. Оштрафувати можуть також "за невжиття заходів", тобто, якщо людина зайде в приміщення в масці, а потім зніме її, водночас ніхто не зробить їй зауваження, не попросить надіти маску або залишити приміщення. За даними дослідженнях групи «Рейтинг», кожен четвертий українець носить маску нерегулярно.


Авто – мото

У США представили електрокар для доставок

Каліфорнійський стартап Canoo представив електричний автомобіль для доставок, повідомляє The Verge. Він буде продаватися у двох варіантах. Довжина маленької моделі Canoo дорівнює 4,4 метра і вона має 6,5 кубічних метрів місця для вантажу. У залежності від потужності електричної батареї, компанія пропонує різні запаси ходу без підзарядки від 209 до 370 км. Вартість базової моделі стартує від 33 тисяч доларів. Довжина більшої моделі Canoo становить 5,2 метра. Електрокар має 14 кубічних метрів місця для вантажу та менший запас ходу через можливість перевезення додаткової ваги. Вартість цієї моделі поки що невідома. Перші доставки електрокарів очікуються у 2022 році.


США, Ілліной, Чикаго

Як пандемія коронавірусу вплинула на різдвяну атмосферу в Нью-Йорку

Цього року до Рокфеллер Центру, що у центрі Мангеттена важко дістатись навіть пішки. Незважаючи на це, сюди щодня приходять тисячі людей. А от подивитись на ялинку, навіть здалеку вдається не всім, вхід заблокований автобусами. Найкращий краєвид цього року через екрани телевізорів, передає Голос Америки. Всесвітньовідома нью-йоркська ялинка налічує 50 тис. прикрас, а її верхівка освітлена зіркою з кристалів Swarovski. У звичайний рік до Рокфеллер-центру навідується близько 750 тис. людей щодня, але у 2020-му доступ обмежений не більше 4 людей за раз і дивитись на ялинку можна не більше 5 хвилин. Різдвяного настрою додають світлові декорації навколо, якими можна без перешкод насолодитися, особливо вночі.


Діаспора

Куди українці найчастіше виїжджали на ПМЖ в 2020 році

США очолили список найбільш популярних напрямків для виїзду українців на постійне місце проживання в 2020 році. Про це повідомили в Державній міграційній службі України. УСполучених штатах у поточному році виїхало 738 людей. Найпопулярнішими напрямками для виїзду за кордон на постійне проживання також були Литва (до країни переїхали понад 500 осіб) і Росія (яка прийняла понад 400 людей). За 10 місяців 2020 року Державна міграційна служба оформила документи для виїзду за кордон на постійне проживання більше ніж 3 тис. громадян України. На постійне проживання в Україну повернулося 1235 громадян.


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Океан Ельзи" презентував нову пісню "Тримай"

"Океан Ельзи" 17 грудня, презентував нову пісню під назвою "Тримай". Це вже другий синґл групи для майбутнього, десятого, повноформатного альбому. Лідер команди Святослав Вакарчук, автор музики і слів нової композиції, написав її ще у лютому цього року, до початку всіх карантинних обмежень. І доволі швидко, буквально за дві – три репетиції музиканти зробили її демо. Після чого почався студійний запис, участь у якому взяли всі музиканти групи. Тут довелося вже попрацювати довше. До роботи запросили навіть оркестр «Віртуози Києва». За словам Вакарчука, "Тримай" – це класичний Океан Ельзи.


Погода

У п`ятницю, 18 грудня, у Чикаго похмура погода триматиметься до самого вечора. Без опадів. Денна температура +2…+3°С. В Україні також хмарно, та без істотних опадів. Місцями туман та ожеледиця. Температура протягом доби близько нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page