top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/17/2021

Updated: Dec 17, 2021


Політика

США перевірятимуть запити Інтерполу

Конгрес США затвердив низку заходів із подолання зловживань в міжнародній системі правоохоронних повідомлень "Інтерпол". Законопроект, спрямований на подолання та запобігання міжнародним репресіям (TRAP) включено до оборонного бюджету США, який підтримав Конгрес, передає Голс Америки. Після голосування, документ надійшов на підпис президенту. Згідно з новим законопроектом, США не будуть автоматично виконувати "червоні попередження" Інтерполу, а проводитимуть окремі перевірки. Також уряд США публічно викриватиме тих, хто зловживає системою. Один із співавторів законопроекту, сенатор Роджер Вікер, раніше звинувачував Росію, Туреччину, Китай та Венесуелу у зловживанні системою "червоних попереджень" Інтерполу з метою переслідування опонентів.


Економіка

90% усіх Bitcoin вже видобули - решту майнитимуть 119 років

Майнери з усього світу вже видобули 90% передбаченої емісії Bitcoin, розмір якої у 21 млн було закладено на старті алгоритмом, вигаданим і створеним Сатоші Накамото. Решту майнитимуть протягом наступних 119 років. Про це повідомляє видання Coin desk. За весь час майнери вже видобули 18,89 млн BTC. На це знадобилося 12 років, оскільки перший Bitcoin з’явився 9 січня 2009 року. 10%, що залишилися, видобуватимуть до лютого 2140 року. Теоретично вартість останнього Bitcoin має збільшитися щонайменше у 30 разів за поточну собівартість майнінгу. Проте до цифри у $240 000 варто додати принаймні сторічну інфляцію. Хоча інтерес до майнінгу, як і раніше, високий, — все ж, складно передбачити, наскільки зміняться технології видобутку Bitcoin та його енергопостачання, пише видання.


Соціум

Все більше компаній у США пропонують ялинки в горщику в оренду

Ялинка є невід’ємним атрибутом Різдва для 90 млн американських родин. Її встановлюють і прикрашають у понад 75% домівок, а також в офісах, магазинах і парках. Близько третини американців обирають живі деревця. Цього року споживачі нарікають на завищені ціни. Спека, лісові пожежі, посуха – все це разом вдарило по індустрії ялинок. Перевезення подорожчало удвічі, кажуть представники галузі. Тому ялинки коштують тепер в середньому на 25% більше. Також важко було передбачити попит на ялинки, адже минулого року через спад економіки внаслідок пандемії, люди менш охоче купували деревця. Частина американців перейшла на штучні ялинки. Для тих, хто хоче насолоджуватись запахом хвої, компанії пропонують альтернативу – ялинку у горщику в оренду. Якщо родині сподобалась ялинка вони зможуть орендувати її наступної зими і стежити за тим, як вона росте.


Авто-мото

Toyota готує відразу півтора десятки електрокарів

Головний представник компанії Toyota - Акіо Тойода анонсував вихід у найближчі кілька років не менше ніж 15 електромобілів, що охоплюють більшість сегментів ринку. Керівництво компанії почало з вже представленого bZ4x, а потім перейшло до повністю електричного компактного кросовера. Загальна назва автомобіля bZ Compact SUV зміниться для серійної версії, а лінія даху в стилі купе і двоколірний вигляд збережуться. Електричну версію отримає пікап Toyota Tundra, який зовсім недавно змінив покоління. Планується і заміна FJ Cruiser: Щодо спорткарів з батарейним живленням, то на нас чекає купе з жорстким дахом, що знімається, і ще один аналог від Lexus, який зможе розганятися до сотні за дві секунди і проїжджати 700 км при повністю зарядженій акумуляторній батареї. Також до виходу заплановані сітікар та розвізний фургонї. Завершують модельний ряд два мініатюрних автомобілі, названі Mid Box та Micro Box.


Діаспора

Президент СКУ заявив про мету поєднати 65 мільйонів українців

Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час виступу на Другому щорічному форумі Ukraine Invest "MAKE in UA" заявив про потребу знову поєднати всі 65 мільйонів українців, про це йдеться на сайті СКУ. "Відомо, що мільйони людей покинули Україну після здобуття незалежності, так само мільйони виїхали за останні 130 років. Це величезний інтелектуальний потенціал. Тож наша мета – знову поєднати 65 мільйонів українців. Один із ключових аспектів – дозволити та запросити цих українців повернутися, отримати громадянство та зміцнити економіку України", – сказав він. Загалом під час виступу Ґрод зосередився на двох ключових аспектах, що сприятимуть інвестиціям в Україну: грошові перекази українців за кордоном в економіку країни та інтеграція української діаспори у розвиток України.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Конкурс "Міс світу 2021" скасували

Конкурс "Міс світу", який мав відбутися у Пуерто-Рико, скасували за 6 годин до початку. Все через те, що кілька учасниць захворіли на COVID. Скільки саме і з яких вони країн - поки не повідомляють. Від України на світовий конкурс поїхала вінничанка Олександра Яремчук. Спочатку у дівчини були проблеми з візою, та їх вдалося уладнати. Саша зізнається, що неабияк засмучена, адже дівчата мають їхати додому разом з їхніми делегаціями. А вони провели там місяць, готуючись до конкурсу. Організатори "Міс світу" обіцяють все ж провести конкурс протягом 90 днів.


Погода

У п'ятницю, 17 грудня, у Чикаго ясно лише вранці, а вдень вкриється хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів +3°С.

В Україні буде дощ та мокрий сніг. Вдень у південно-східній частині помірні опади. На Температура протягом доби від 2° морозу до 3° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express


4 views0 comments

Comments


bottom of page