top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/17/2020



Політика

Дональд Трамп відреагував на визнання Джо Байдена переможцем виборів з боку лідера республіканців у Сенаті

“Зарано опускати руки”, - звернувся президент США Дональд Трамп до лідера республіканської більшості у Сенаті Мітчела Макконела після того, як той визнав Джо Байдена новообраним президентом країни. На своїй Twitter-сторінці президент розмістив статтю під назвою “Прихильники Трампа критикують Макконела за те, що привітав Байдена”. Президент Трамп не визнає поразку на виборах і вважає голосування сфальсифікованим. Нагадаю, 6-го січня обидві палати Конгресу зустрінуться, щоб порахувати і затвердити електоральні голоси Колегії вибірників. Це остаточний крок у процесі американських виборів президента. Через 14 днів після цього відбувається інавгурація нового президента.


Економіка

США включили Швейцарію і В'єтнам до переліку країн-маніпуляторів валютним курсом

Мінфін США назвав Швейцарію і В'єтнам маніпуляторами валютним курсом і додав Тайвань, Таїланд та Індію до списку підозрюваних у вживанні заходів по зниженню вартості своєї валюти в порівнянні з доларом, передає Голос Америки. До червня 2020 року ці країни втручалися в діяльність валютних ринків, прагнучи перешкодити ефективній корекції платежів. Національний банк Швейцарії вже заявив, що не вдається до будь-яких маніпуляцій із валютним курсом, а його дії спрямовані на забезпечення стабільності ціни, повідомляє Bloomberg. Мінфін також заявив, що його "моніторинговий список" включає тепер 10 країн. Крім згаданих, до нього належать Китай, Японія, Корея, Німеччина, Італія, Сінгапур і Малайзія.


Соціум

В Україні з 19 грудня діятимуть нові карантинні обмеження

Кабінет Міністрів України затвердив перелік карантинних обмежень, які діятимуть з 19 грудня цього року на всій території України. Серед них є кілька нових, зокрема йдеться про заборону проведення у закладах освіти масових заходів за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу, проведення святкових заходів, бенкетів, публічних подій у закладах, відвідування музеїв, виставок можливе за умови присутності не більше 1 людини на 10 м.кв. Припиняється робота закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00. Релігійні заходи в приміщенні дозволені за умови присутності не більше однієї особи на 5 м.кв. на відкритому повітрі за умови дотримання дистанції.


Спорт

Володимира Кличка включили до Міжнародної зали боксерської слави

Міжнародне журі обрало з 42 претендентів трьох нових членів Міжнародного залу боксерської слави. Ними стали Володимир Кличко і американці Флойд Мейвезер і Андре Ворд. Вибір робили члени Американської асоціації боксерських письменників і група міжнародних істориків боксу - всього близько 200 людей. Голосування відбулося 31 жовтня, його результати оголосили 15 грудня, а церемонія включення відбудеться 14 червня наступного року. Віталія Кличка включили до Зали слави ще в 2018 році. Тепер Кличко стануть третіми братами в Залі слави, слідом за Майком і Томмі Гіббонс, Анджело і Крісом Данді.Раніше боксер міг бути включений в Зал слави тільки через п'ять років після завершення кар'єри, але два роки тому термін очікування зменшили до трьох років.


Здоров`я

У США схвалили домашній тест на COVID-19

Федеральне управління США з контролю за продуктами харчування та медичними препаратами (FDA) 15 грудня дозволило продаж набору для тестування на COVID-19 у домашніх умовах від австралійської компанії Ellume. Цей набір можна буде придбати в аптеках без рецепта лікаря. За словами керівника FDA Стівена Гана, «пацієнт зможе взяти мазок з носової порожнини, провести тестування і отримати результат всього за 20 хвилин». Орієнтовна вартість набору ­– 30 доларів. Як відзначають фахівці, ця технологія не гарантує стовідсоткової точності результатів. Якщо результати тесту негативні, але є симптоми зараження коронавірусною інфекцією, людина все ж має звернутися до лікаря, рекомендує FDA.


Діаспора

В СКУ пропонують підтримати українських виробників у світі, готуючись до зимових свят

Світовий конґрес українців (СКУ) запропонував поділитися ідеями подарунків до Дня святого Миколая, Нового року та Різдва від українських виробників у всьому світі, підтримавши їх у період пандемії. Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбук. «Через пандемію скасовано багато рейсів до наших рідних. Та для святого Миколая кордонів немає. В цьому році Миколай підтримує українських виробників у всьому світі! Допоможімо йому обрати особливі подарунки від українських виробників. Ділімося ідеями гостинців, адже купувати і дарувати українське - це підтримувати рідне», - заохотили в СКУ.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт YUKO припиняє своє існування

Український гурт YUKO у свій четвертий день народження, 16 грудня оголосив про розпад на офіційній сторінці в Instagram. За словами учасників, 2020 рік став переломним. Через конфлікти виконавці вирішили попрощатися одне з одним та закрити YUKO. «Наші шляхи стали розходитися. Нам завжди було складно. Дві творчі голови, які раніше створювали щось унікальне, більше не можуть подружитися. Настав час прощатися. Зі сльозами на очах ми оголошуємо про закриття гурту YUKO» - йдеться в заяві музикантів. Артисти кажуть, що продовжують творити музику, лише окремо. На прощання музиканти представили останню пісню YUKO — "Можно, да нельзя".


Погода

У четвер, 17 грудня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів +1°С.

В Україні хмарно, місцями буде туман та ожеледиця. Вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


3 views0 comments

Comments


bottom of page