top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/16/2020

Updated: Dec 17, 2020



Політика

Джо Байден отримав привітання від лідера республіканців у Сенаті

Лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл у вівторок привітав новообраного президента Джо Байдена і новообрану віце-президентку Камалу Гарріс з перемогою на виборах. Виступаючи у Сенаті, Макконнелл визнав перемогу демократів в боротьбі за Білий дім. З офіційної перемогою на виборах Джо Байдена привітав президент Росії Володимир Путін. Він висловив готовність до взаємодії та контакту з новообраним президентом США. Тим часом, президент США Дональд Трамп продовжує оскаржувати результати виборів у судах. Про це у ході брифінгу у вівторок заявила прес-секретарка Білого дому Кейлі Макенані.


Економіка

Українці стали найбільшими інвесторами в польську нерухомість серед іноземців

Минулого року українці купили найбільше квартир у Польщі серед іноземців - 37,6% від загальної кількості. Про це повідомляє портал з нерухомості Gethhome.pl. Житло у Польщі активно купують також росіяни та білоруси. Іноземці найчастіше купують житло у великих містах: Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані та Гданську. Експерти кажуть, що українці найчастіше купують помешкання в Польщі для забезпечення житлових потреб, у той час як представники Західної Європи, розглядають це як інвестицію. На думку фахівців, у наступні роки у Польщі збережеться тенденція до зростання обсягів придбаного іноземцями житла, хоча цього року ймовірне зниження через пандемію коронавірусу.


Соціум

Підприємці протестують в Києві проти жорсткого новорічного карантину

У Києві у знову протестують підприємці. Зранку у вівторок мітингувальники взяли в облогу Верховну Раду, пікетували Офіс президента, а відтак попрямували вниз на Майдан Незалежності, де влаштували сутички з поліцейськими, намагаючись встановити намети. Пресслужба поліції заявляє про десятки потерпілих правоохоронців. Представники малого бізнесу, що об'єдналися в рух SaveФОП, протестують проти запровадження касових апаратів, а також проти жорстких карантинних обмежень, які Уряд планує ввести з 8 по 24 січня. До пів тисячі представників приватних підприємців сьогодні зранку залишаються в центрі Києва на майдані Незалежності.


Здоров`я

У США визнали безпечною COVID-вакцину від Moderna

Співробітники Управління контролю за якістю продуктів та медикаментів США (FDA) визнали безпечною вакцину від коронавірусу розроблену американською компанією Moderna, про це повідомляє CNBC. За словами працівників регулятора, результати клінічних випробувань та дані про безпеку вакцини «відповідають рекомендаціям щодо надання дозволу на використання вакцини для припинення коронавірусу». Акції компанії зросли на 1,5% після оголошення цієї новини. Спеціальний комітет FDA ще має рекомендувати використання вакцини компанії Moderna, а сам регулятор схвалити її. Це формальне рішення очікують найближчими днями.


США, Ілліной, Чикаго

Округ Сook лідирує за рівнем злочинності у 2020 році

В управлінні поліції Чикаго заявили, що в 2020 році число деяких злочинів скоротилося, проте рівень насильницьких злочинів, зокрема вбивства, продовжує залишатися дуже високим, пише видання Uapost. Згідно зі статистикою поліції Чикаго, цього року було зареєстровано понад 715 вбивств із застосуванням вогнепальної зброї і майже 4000 випадків стрілянини. За даними Управління медекспертизи округ Cook лідирує за рівнем злочинності, цього року було зареєстровано понад 900 вбивств, це більше ніж у попередні роки. Також через Управління пройшло вдвічі більше справ, ніж минулого року.


Діаспора

Союз Українок Америки відзначив 95-річчя

Союзу Українок Америки цього року святкує 95-річницю створення. Заснована п’ятьма жінками з Нью-Йорку у 1925 році, організація, одна із найстаріших діючих в українській громаді Північної Америки. Тоді українки поставили собі за мету інформувати вільний світ про Україну, підтримувати морально та матеріально, зберігати українську спадщину та культуру - місія, яку Союз Українок продовжує виконувати і зараз. Сьогодні її лідерки намагаються об’єднати різні покоління. Саме за підтримки Українок Америки в Нью-Йорку з’явився Український музей. До проголошення незалежності України організація багато займалася діяльністю, пов’язаною з порушенням прав людини в Радянському Союзі. Після 1991 року багато зусиль іде на розвиток освіти та духовності в Україні.


Цікаве

McDonald's відкрив перукарню у Стокгольмі

Шведський підрозділ компанії McDonald's оголосив про відкриття у Стокгольмі перукарні, де робитимуть зачіски"Golden M", повідомляє Fox News. Зачіска нагадує логотип компанії та натхненна культовою зачіскою 90-х, яку носили Девід Бекхем і Леонардо Ді Капріо. "Коли ми зрозуміли, що люди носять наші "золоті арки" (так називають логотип McDonald's), ми повинні були діяти", — сказав директор з маркетингу шведського підрозділу Стаффан Екстам. Протягом двох годин після онлайн-запуску всі зустрічі в салоні з відомим стилістом Адамом Лукачем були заброньовані. Компанія вже провела низку віртуальних майстер-класів, з уроками стрижки та укладки. Також McDonald's обіцяє, що ті, хто зважиться зробити зачіску "Golden M", зможуть отримати безкоштовний біг-мак через додаток "Golden M Detector".


Погода

У середу, 16 грудня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці дрібний сніг. Решта дня пройде без опадів. Денна температура +1°С.

В Україні хмарна погода, місцями буде сніг з дощем, туман та ожеледиця. Вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page