top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/15/2020

Updated: Dec 15, 2020


Політика

Джо Байден після підтвердження перемоги закликав американців об’єднатися

Обраний президент США Джо Байден, перемогу якого формально підтвердила в понеділок переважна більшість вибірників, назвав це тріумфом демократії та закликав розділене американське суспільство об’єднатися. Про це він заявив через кілька годин після оголошення результатів голосування членів Електорального коледжу США, передає Укрінформ. Вибірники дали Джо Байдену 306 голосів, що значно більше мінімально необхідних для обрання 270 -ти. Дональд Трамп здобув 232 голоси. 306 голосів - це стільки ж, скільки чотири роки тому здобув Дональд Трамп, перемігши свою суперницю від Демократичної партії Гілларі Клінтон.


Економіка

Впливові американські компанії переїжджають з Кремнієвої долини до Техасу

Декілька впливових американських компаній високих технологій заявили про свої плани перемістити головні офіси з Каліфорнії до Техасу. Серед них Tesla, Oracle, одна з найстарших компаній Кремнієвої долини Hewlett-Packard, а також нова компанія з виробництва програмного забезпечення Palantir. На думку експертів, серед причин переїзду те, що через пандемію, все більше компаній працюють дистанційно, потреба в утриманні офісних приміщень зменшилась, а вартість утримання офісів у великих містах Каліфорнії є значною. Компанії вже декілька років полишають Каліфорнію, йдеться в дослідженні консалтингової компанії Spectrum Location Solutions. Такі гіганти високих технологій як Apple та Google в 2018-2019 роках також оголосили про свої плани збільшити представництво в Техасі, пише видання TechCrunch.


Авто – мото

В Каліфорнії продали перший електромобіль, який не вимагає підзарядки

Новий електромобіль Aptera було продано за 26 тисяч доларів в Каліфорнії. Особливістю моделі є те, що вона триколісна, виготовлена з легких композитних матеріалів та має сонячні панелі на даху. Автомобіль, може підзаряджатися автоматично, а його максимальний запас ходу — 1600 км, що в три рази більше, ніж у Tesla Model S. Aptera має довжину 4,4 метра і ширину 2,2 метра та може вмістити двох дорослих людей і домашню тварину. Машина може розігнатися з нуля до 96 км/год за 3,5 секунди, а її максимальна швидкість 177 км/год. Як зазначають розробники, вони залишили можливість зарядити машину від розетки, якщо день видасться непогожим і сонця буде недостатньо.


Здоров`я

"Мочи Манту": Уляна Супрун написала книгу

Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун представила книгу "Мочи манту". "У часи, коли українці бояться вакцинуватися навіть попри пандемію, коли після випадкового пчиху скуповують аптечні запаси антибіотиків, коли шкільні підручники навчають лікувати рак содою - країні потрібен новий герой", - зазначила Супрун на своїй сторінці у Фейсбук. Колишня посадовиця наголосила, що книжка покликана передати досвід її команди, зібраний за роки роботи в системі охорони здоров’я. Для книги підібрали теми ключових постів, які робили на Facebook-сторінці Супрун, доповнили їх фактами, історіями, які передували написанню, її особистими спостереженнями та спогадами. Авторка каже, що книга стане гідом у світі найбільш поширених міфів та фактів про здоров’я.


США, Ілліной, Чикаго

В США почали кампанію з вакцинації від коронавірусу

В понеділок вранці в США стартувала кампанія щеплення від COVID-19. Однією з перших у країні, хто отримав вакцину виробництва Pfizer / BioNTech, стала медсестра з Нью-Йорка Сандра Ліндсі. “Я хочу вселити довіру громадськості, що вакцина безпечна. Ми посеред пандемії, і кожен має докластися до того, щоб покласти цьому край”,- сказала вона в коментарі журналістам. Як повідомляє Associated Press, дозвіл на використання першої вакцини від коронавірусу розпочинає наймасштабнішу хвилю щеплень в історії США. Першими вакцинують медпрацівників та мешканців будинків догляду. Президент США Дональд Трамп відреагував на новини про перше щеплення. “Перша вакцина введена. Вітаю США! Вітаю світ!” - написав президент у своєму твіттері.


Діаспора

Українців запрошують приєднатися до Борщ-марафону

Міністерство культури та інформаційної політики України 18 грудня проведе онлайн-презентацію “Культура приготування українського борщу” в межах кампанії на підтримку включення цієї національної страви до культурної спадщини ЮНЕСКО. У пошуках особливостей та унікальних рецептів головної української страви відомий український кухар Євген Клопотенко здійснив мандрівку всією країною. Тепер 25 учасників з кожної області зберуться разом на спільному майданчику галереї мистецтв «Лавра», де кожен приготує борщ за неповторним рецептом. Українців закликають приєднатися до Борщ-марафону в соцмережах, що триватиме до 18 грудня, і викладати рецепти, світлини або "сторіз" з борщем, який готували власноруч вдома чи смакували деінде.


Мистецтво, культура і шоу-біз

DOROFEEVA потрапила до топ-100 світового Shazam з дебютним хітом gorit

Ексучасниця гурту "Время и Стекло", співачка DOROFEEVA, похизувалася новими досягненнями. Артистка увійшла одразу до декількох топових чартів Apple Music в декількох країнах (Польща, Білорусь). Також значним показником є те, що трек gorit потрапив до топ-100 світового Shazam. Крім того, пісня унікальна тим, що очолила і iTunes, і Apple Music, змістивши з перших позицій новий сингл корейського гурту BTS. Яскравий кліп зірки на цю пісню тримав першу позицію в трендах серед всього контенту YouTube протягом тижня і наразі зібрав понад 7,6 мільйона переглядів. DOROFEEVA стала першою українською артисткою, яка очолила чарт Apple Music 2020.


Погода

У вівторок, 15 грудня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів триматимуться на нульовій позначці.

В Україні буде хмарно, місцями дощ, туман та ожеледиця. Вдень від 3 градусів морозу до 5 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page