top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/14/2021

Updated: Dec 15, 2021



Політика

В Україні 20 грудня відбудеться саміт Люблінського трикутника

Саміт Люблінського трикутника на рівні Президентів відбудеться 20 грудня в Україні. Про це у Твіттері написав голова Бюро міжнародної політики при президентові Польщі Якуб Кумох, передає Укрінформ. “Президенти Польщі, Литви й України Анджей Дуда, Гітанас Науседа і Володимир Зеленський зустрінуться 20 грудня в Україні у рамках Люблінського трикутника, аби говорити про безпекову ситуацію в нашому регіоні”,- написав Кумох. Як зазначив міністр канцелярії потльського президента РП, візит президентів Польщі та Литви також є “вираженням підтримки Україні у світлі російського тиску і провокацій”. “Обидві країни підтримують євроатлантичну інтеграцію України”, - наголосив Кумох.


Соціум

Журнал "Time" назвав Ілона Маска людиною року

Засновник компаній SpaceX і Tesla, мільярдер Ілон Маск став «людиною року» за версією журналу "Time". Про це повідомила редакція видання. «Найбагатша людина у світі не має будинку і нещодавно розпродавала свої статки. Він запускає супутники на орбіту і використовує сонячну енергію, водить авто, яке сам створив і яке не потребує бензину і майже не потребує водія. За клацанням його пальців фондовий ринок злітає чи падає. Армія відданих чіпляється за кожне його висловлювання», –написали у Time. Журнал визначає «Людину року» з 1927 року. Це особистість чи група людей, які справили значний позитивний чи негативний вплив на світові події у році, що минає. Цього року журнал вирішив змінити свої традиції та оголосити ім'я людини року не по телевізору, як зазвичай, а на своєму YouTube - каналі.


Екологія

Руйнівні торнадо в США можуть стати "новою нормою"

Потужні шторми, як і нещодавні нищівні торнадо, що прокотились центральними американськими штатами, можуть стати "новою нормою" з огляду на глобальне потепління й зміни клімату. Про це в ефірі CNN заявила Діенн Крісвелл, керівниця Федеральної агенції з надзвичайних ситуацій (FEMA) Міністерства внутрішньої безпеки США. За її словами, американці мають готуватись до нових ударів негоди. Сила, тривалість і розмах штормів у цей час у році, після закінчення сезону торнадо й сезону штормів в Атлантиці, - безпрецедентні. Синоптики кажуть, що причиною виникнення торнадо стали нічні грози, а також висока для цього сезону температура та вологість. Експерти кажуть, що швидкість вітру сягала 320 кілометрів на годину, а за деякими підрахунками - близько 400.


Авто – мото

Mercedes-Benz першим в світі отримав дозвіл на використання автопілота третього рівня

Концерн Daimler став першим в світі автовиробником, який отримав дозвіл від Федерального управління автомобільним транспортом Німеччини (KBA) на активацію системи безпілотного водіння 3 рівня. В цій системі електроніка контролює пересування автомагістралями, але на дорогах з непередбачуваним рухом водієві доведеться взяти кермування на себе. Про це йдеться на офіційному сайті компанії. Федеральне агентство дозволило використовувати систему Drive Pilot на швидкості до 60 кілометрів за годину. Для Drive Pilot в країні підходять 13 тисяч кілометрів доріг. Також автопілот можна використовувати і в інших країнах, де це дозволено на законодавчому рівні. Наприклад, у США та Китаї також тестується система Drive Pilot.


Здоров`я

50 мільйонів заражень на коронавірус - чергові позначки пандемії у США

Днями США перетнули дві нові статистичні позначки пандемії коронавірусу - 50 мільйонів заражень і 800 тисяч смертей. Темпи поширення коронавірусу у більшості американських штатів зараз зростають, про це свідчить статистика університету Джонса Гопкінса, при цьому у країні продовжує швидко поширюватись новий штам вірусу "Омікрон", пише Reuters. Незважаючи на широку доступність вакцин, цього року в США від вірусу померло більше людей -, - ніж минулого, через більш заразний варіант "Дельта" та відмову багатьох американців вакцинуватися від COVID-19. Деякі штати змушені повертати суворіші карантинні заходи. Після Дня подяки із понеділка штат Нью-Йорк знову запроваджує скасоване раніше розпорядження про обов'язкове носіння масок в усіх приміщеннях.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго поліція спіймала 11-річного викрадача авто

Чиказька поліція затримала 11-річного хлопчика через серію викрадених машин. Дитину підозрюють у крадіжці авто з обтяжуючими обставинами, пише Chicago Tribune. «На жаль, цього 11-річного хлопчика вже заарештовували, і в нашому місті він вважається знатним викрадачем», – розповів на прес-конференції суперінтендант поліції Чикаго Девід Браун. За даними правоохоронців, хлопчика затримали після викрадення, що сталося 14 листопада. Джерела у правоохоронних органах повідомили журналістам, що жертвою стала дружина сержанта поліції Чикаго, в якої під дулом пістолета викрали позашляховик BMW 2021 року, пише WLS-TV. Також ведеться розслідування причетності підозрюваного до кількох інших нещодавніх викрадень автомобілів у місті.


Мистецтво, культура, шоу-біз

Оголошено список номінантів на "Золотий глобус 2022"

Голлівудська асоціація іноземної преси (HFPA) оголосила список номінантів на кінопремію “Золотий глобус 2022". Повний список номінантів опублікований на офіційному сайті премії. Церемонію оголошення номінантів на "Золотий глобус" транслювали в прямому ефірі на YouTube-каналі. Їх оголошували репер Снуп Догг і глава асоціації Хелен Хене. Найбільше - по 7 номінацій - отримали фільми "Белфаст" Кеннета Брана і " У руках пса" Джейни Кемпіон.


Погода

У вівторок, 14 грудня, у Чикаго з ранку й до пізнього вечора, небо буде вкрите хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів +10…+11°С.

Деякі регіони України накриють дощі, подекуди з мокрим снігом, у Карпатах вдарить мороз, а на півдні вдень температура підніметься до +6°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express




8 views0 comments

Comentarios


bottom of page