top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/14/2020



Політика

Президент Дональд Трамп пообіцяв накласти вето на законопроект про оборонний бюджет США 2021

Президент Дональд Трамп пообіцяв у неділю накласти вето на затверджений в обох палатах Конгресу США законопроект про оборонний бюджет США. Про це він написав у себе в Твіттері. Серед важливих положень законопроекту сенатор-республіканець Тед Круз зокрема назвав «положення, які раз і назавжди роз‘яснюють, що всі, долучені до російського «Північного потоку 2» підпадуть під руйнівні санкції». Законопроект також уповноважує надання оборонної допомоги Україні обсягом 250 мільйонів доларів в рамках ініціативи із безпекової допомоги Україні, а також розширює повноваження влади США з підтримки України у стримуванні Росії. Президент Трамп не підтримував цей законопроект, тому що він не містить положення, яке б відміняло дію розділу 230 закону, який захищає технологічні компанії від відповідальності за контент, розміщений на їх сторінках.


Економіка

Британія та ЄС не дійшли згоди щодо торговельної угоди

У неділю, 13 грудня, відбувся черговий раунд перемовин про відносини ЄС і Британії, щодо підписання угоди, яка врегулює всі аспекти економічних відносин і торгівлі Лондона і Брюсселя. Вони завершились безрезультатно. ЄС та Британія домовилися відновити переговори. Позиції Великої Британії та Європейського Союзу дуже далекі у ключових питаннях торгових переговорів щодо Brexit, тому 31 грудня люди мають бути готові до відмови від договору. Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає Reuters. Якщо до 31 грудня угода не буде укладена — почнуть діяти прикордонні перевірки та запровадять податки для товарів, які проходять між Великою Британією та ЄС.


Соціум

Небажання частини американців вакцинуватись від Covid-19 може стати проблемою

Небажання американців вакцинуватись від COVID-19 може стати “надзвичайною проблемою” у США. Про це у неділю, заявив очільник Адміністрації США з контролю за харчами та ліками (FDA) доктор Стівен Ган. За його словами, представники влади зараз працюють над тим, як подолати цю проблему. За даними соціологічних опитувань, від чверті до третини американців не хочуть отримувати вакцину від COVID-19. Щоб збільшити довіру до вакцинації від COVID-19, уряд має розповідати людям про вакцину, а також заспокоїти їх “страхи та хвилювання” щодо її використання. США планують розпочати вакцинацію від зараження коронавірусом вже з понеділка, 14 грудня.


Здоров`я

В Україні тестуватимуть на коронавірус всіх людей з симптомами респіраторних захворювань

В Україні розширили перелік осіб, яких безкоштовно тестуватимуть на Covid-19. Тепер ПЛР-тест мають проходити всі, хто має симптоми респіраторних захворювань, заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. Крім ПЛР-діагностики, людей з симптомами ГРЗ тестуватимуть за допомогою 15-хвилинних експрес-тестів на наявність антигенів до коронавірусу, пояснив очільник МОЗ. Водночас експрес-тести з позитивним результатом все одно необхідно підтверджувати ПЛР-тестами. За словами чиновника, зараз державні лабораторії не завантажені на 100%, оскільки менше українців стали звертатися за тестуванням.


США, Ілліной, Чикаго

Кордон між Канадою та США закритий для «не важливих подорожей»

Канада й США погодилися ще на місяць взаємно закрити кордони для “не важливих” подорожей до 21 січня 2021 року. Про це йдеться у повідомленні на сторінці міністерства громадської безпеки Канади у мережі Твіттер. Нагадаємо: чинні обмеження на пересування між Канадою й США набули чинності 21 березня й з того часу дев’ять разів подовжувалися. Згідно із ними, “не важливими” вважаються усі подорожі, метою яких є туризм й відпочинок, однак постачання пального, продуктів, медикаментів та інших товарів не припинятимуться. Не стосуються заборони й медиків, які часто працюють в обох країнах, а також близьких родичів громадян й постійних жителів Канади.


Діаспора

Компанія бізнесмена українського походження виграла тендер НАСА на запуск малих супутників

Техаська компанія Firefly Black, що перебуває у власності бізнесмена українського походження Максима Полякова стала одним із переможців тендера НАСА на запуск у космос невеликих супутників, йдеться на сайті американської космічної агенції. Обсяг її контракту склав $9,8 мільйона. Іншими переможцями стали компанії з Каліфорнії Astra Space та Relativity Space. Невеликі супутники SmallSats відіграють все більш важливу роль у освоєнні, демонстрації технологій, наукових дослідженнях та освітніх програмах НАСА, зазначили в агенції. Раніше цього року власник компанії Макс Поляков в інтерв’ю виданню Bloomberg розповів про амбіції компанії «поєднати американські та радянські технології», залучаючи до роботи інженерів в українському місті Дніпро.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт KAZKA представив свій мультсеріал «Таємниця чарголосу»

Український гурт KAZKA створив власний мультивсесвіт, частиною якого став анімаційний веб-серіал «Таємниця чарголосу». Саундтрек для мультфільму створив сербский музыкант, клавишник украинской группы «Океан Ельзи» Мілош Єліч та учасники гурту. Солістка Саша Зарицька стала прототипом для головної героїні анімаційного серіалу – маленької дівчинки на ім’я Казка, яка рухається на шляху до своєї мрії з магічного лісу в галасливий і непривітний мегаполіс. У трейлері звучить сингл "Поруч" – перший україномовний дует KAZKA й ALEKSEEV. Крім мультсеріалу елементом мультивсесвіту KAZKA SVIT також стала дитяча книга "Чарголос" та VR-гра.


Погода

У понеділок, 14 грудня, у Чикаго хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів -1°С. В Україні буде мряка, сніг і дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Вдень від нуля до 5 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


18 views0 comments

コメント


bottom of page