top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/13/2021

Updated: Dec 13, 2021


Політика

Джо Байден обговорив ситуацію на кордоні України з новим канцлером Німеччини

Нагромадження військ Росією на кордоні з Україною стало одним із питань, які обговорили президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц, який нещодавно замінив на посаді Анґелу Меркель, передає Голос Америки. Байден привітав Шольца з призначенням на посаду. Шольц заявляв про підтримку України минулого тижня під час зустрічей з керівництвом ЄС та НАТО. Цими вихідними новопризначена міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Беєрбок взяла участь в засіданні міністрів "Великої сімки" в британському Ліверпулі. В суботу Баербок зустрілась з держсекретарем США Ентоні Блінкеном. Зустріч G7 стане виявом єдності міжнародної спільноти проти агресії щодо України, заявила відкриваючи засідання міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.


Соціум

Негромадяни отримали право голосувати на місцевих виборах в Нью-Йорку

Рада Нью-Йорка затвердила нове правило, за яким на місцевих виборах можуть голосувати особи, які не мають американського громадянства, а мають посвідку на проживання в країні і мешкають у місті щонайменше 30 днів. До голосування на виборах мера, міської ради, районної влади допускатимуться особи, які мають "Зелену картку", право на роботу у США, а також так звані "мрійники", які емігрували до США в дитинстві і долучились до програми набуття громадянства. За новим правилом зможуть голосувати майже 800 000 негромадян які легально перебувають в Нью-Йорку, оцінюють оглядачі, передає Голос Америки. В раді Нью-Йорка більшість має Демократична партія. Політики опозиційної Республіканської партії заявили про намір оскаржити рішення. Мер міста Білл де Блазіо заявив, що не підтримує ініціативу, але не планує накладати на не вето.


Екологія

Кількість загиблих від торнадо в Кентуккі може сягнути 100 осіб

Число загиблих у результаті торнадо в американському штаті Кентуккі досягло 70 осіб. Про це повідомив губернатор штату Енді Бешир в етері NBC News. За його словами кількість жертв може досягти 100 людей. Торнадо значно пошкодило приміщення свічкового заводу, де у цей час перебувало 110 людей, десятки з яких могли загинути, заявив губернатор. Та додав, що у штаті введено надзвичайний стан і активізовано Національну гвардію. Внаслідок торнадо в місті Едвардсвілль на складі компанії Amazon загинуло шестеро працівників, повідомляє Reuters. Точно невідомо, скільки робітників зникло безвісти. Щонайменше 24 торнадо було зареєстровано в штатах Арканзас, Кентуккі, Іллінойс, Теннессі та Міссурі. Через стихійне лихо без електрики залишаються понад 200 тисяч жителів східних американських штатів. Торнадо вже назвали найгіршим в історії.


Спорт

Ломаченко не нокаутував Коммі, але здобув яскраву перемогу

Український легковаговик Василь Ломаченко в односторонньому бою виграв у Річарда Коммі у головній події вечора боксу в Нью-Йорку, США.У третьому раунді українець доніс кілька акцентованих атак і ледь не нокаутував Коммі, однак Ломаченко дозволив йому продовжити бій. Найближче до нокауту «Хай-тек» був у сьомій трихвилинці, коли відправив Коммі до нокдауну, але знову вирішив не добивати. Як результат – боксери пройшли усю дистанцію, за підсумками якої Ломаченко здобув розгромну перемогу. У бою з Коммі Ломаченко завоював пояс WBO Inter-continental, який у перспективі може вивести його на поєдинок проти абсолютного чемпіона світу Джорджа Камбососа.


Туризм

США більше не видаватимуть "крила астронавтів" космічним туристам

З 2022 року Федеральні авіаційна адміністрація США припинить видавати "крила астронавтів" комерційним подорожувальникам у космос, а натомість, відначатиме їхні імена на сайті, оголосило відомство. Крила астронавтів" все ж отримають космічні туристи, які здійснили політ до межі космосу цього року на приватних космічних кораблях США, повідомили у відомстві. До переліку тих, хто отримає "крила астронавтів" потрапили мільярдери Джефф Безос та Річард Бренсон. Почесні "крила астронавта" також отримують учасники експериментального польоту компанії Virgin Galactic 2014 року, що зазнала аварії. Також компанії, які організували польоти, видали учасникам свої відзнаки. Астронавти НАСА продовжать отримувати "крила астронавтів" США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Моніка Беллуччі з'явилась на обкладинці журналу The Sunday Times

Знаменита італійська модель та актриса Моніка Беллуччі, яка нещодавно зіграла у театрі оперну діву Марію Каллас, з'явилася на обкладинці нового номера журналу The Sunday Times у лаконічному ніжному образі. Актриса взяла участь у модній фотосесії, а також дала невелике інтерв'ю, в якому розповіла про стосунки зі своїм колишнім коханим Венсаном Касселем, особисте життя та ставлення до флешмобу проти сексуального насильства #Metoo. Хоча Венсан Кассель та Моніка Беллуччі розлучилися ще у 2013 році, їх досі називають однією з найкрасивіших пар у світі кіно. Пара має 2 доньок, 17-річну Діву та 11-річну Леоні, і продовжує спілкуватися. Їхні стосунки й досі хвилюють журналістів. "Ми давно розлучилися, але, з іншого боку, якщо ви стали батьками, ви залишаєтеся батьками все життя. Це чудово, коли є відносини заради дітей, якщо це можливо", - сказала Моніка про Венсана Касселя.

Погода

У понеділок, 13 грудня, у Чикаго вдень на небі з'являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Без опадів. На стовпчиках термометрів +8…+9°С.

Україну засипатиме снігом та замітатиме дощами. Погода буде вологою та прохолодною. Денна температура +2…+4°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

10 views0 comments

Comments


bottom of page