top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/11/2020


Політика

Чинний президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати результати виборів

Президент США Дональд Трамп у четвер заявив, що Верховний суд США має нагоду "уберегти країну від найбільшої наруги над виборами в історії США". Він заявив, що буцімто 78% "людей" відчувають, що вибори у США було підтасовано, передає Голос Америки. Чергові заперечення результатів виборів у США з боку президента пролунали після того, як генпрокурори 17-ти очолюваних республіканцями штатів, приєднались до позову генерального прокурора штату Техас до Верховного суду США з приводу виборів у 4-х американських штатах-гойдалках, де перемогу здобув Джо Байден. Президент Дональд Трамп також оголосив про намір долучитися як окрема сторона до позову штату Техас.


Економіка

Уряд США прагне розділити Facebook

Федеральна торгова комісія США (FTC) подала судовий позов проти компанії Facebook. У позові урядова установа вимагає примусово розділити компанію, зобов‘язавши її продати частку активів, включно з Instagram та WhatsApp. Генеральні прокурори із 48 штатів США також подали власні позови проти компанії, звинувачуючи її у монополізації ринку. У Facebook заявили, що вивчають позови і підкреслили, що Комісія свого часу дала дозволи на купівлю Instagram та WhatsApp, а зміна в підході створить негативний прецедент. Потужні позови проти компанії свідчать про існування згоди серед посадовців та законодавців США з питання необхідності обмеження монополізації цього ринку, пише Reuters.


Соціум

Майже три чверті американців вважають, що ситуація з коронавірусом погіршується

73% американців вважають, що ситуація із коронавірусом у США погіршилась. На це вказують результати опитування проведеного соціологічною компанією Gallup. Половина опитаних також турбуються з приводу наявності всього необхідного для лікування хвороби у лікарнях, а також доступності самого лікування. Понад 70% заявили, що пандемія негативно вплинула на їхнє життя, а майже 90% вважають, що вона триватиме і наступного року. На тлі прогресу із тестуванням та урядовим узгодженням вакцин від хвороби, днями президент США Дональд Трамп підписав указ про пріоритетне забезпечення американців вациною.


Здоров`я

Коронавірус продовжує встановлювати рекорди в США та Європі

За минулу добу в США від ускладнень коронавірусу померли 3243 хворих – найбільше за весь час пандемії. Про це свідчать дані сайту Worldometers. У Німеччині другий день поспіль фіксують рекордну з початку пандемії кількість нових випадків інфікування. За даними Інституту Роберта Коха за добу 10 грудня було виявлено майже 30 тис. випадків. Що на понад 6 тис. більше ніж у попередній день. У зв'язку з епідемією COVID-19 уряд Франції ухвалив рішення запровадити на всій території країни комендантську годину з 15 грудня. Вона триватиме з 20:00 до 6:00. Порушникам загрожує штраф у розмірі 135 євро. Влада Данії також посилює карантин. Нові обмеження передбачають закриття усіх ресторанів, спортзалів та басейнів та закладів культури.


США, Ілліной, Чикаго

Журнал Time надав звання «Людини року» Байдену і Гарріс

Журнал Time присвоїв звання «Людина року-2020» обраному президенту США Джо Байдену і Камалі Гарріс, яка стане віцепрезиденткою в його адміністрації. Редакція Time поставила Байдену в заслугу те, що він на президентських виборах набрав найбільшу кількість голосів в історії США- 81 млн, побивши рекорд рекорд Барака Обами. Водночас перемога Байдена нерозривно пов'язана з обраною ним віцепрезиденткою Камалою Гарріс, яка стала символом «зміни поколінь, свіжого погляду та втілення різноманітності Америки», пише Time. Гарріс може стати першою жінкою-афроамериканкою, яка обійме пост віцепрезидентки країни.


Діаспора

В Україні розробили англомовний курс «Україна: історія, культура та ідентичність»

В Україні розробили англомовний он-лайн курс Ukraine: History, Culture, and Identities – "Україна: історія, культура та ідентичність". Його створили Український інститут, Києво-Могилянська академія та студія онлайн-освіти EdEra, повідомляє Історична правда. Курс присвячений історії України від Київської Русі і до проголошення незалежності. Він допоможе отримати базові знання про українську історію та культуру. "Україна - це не тільки війна і Чорнобиль. Це найбільша країна Європи, місце народження Казимира Малевича, Алли Горської, Олександра Довженка та багатьох інших талановитих і відомих на весь світ митців та діячів. Україна завжди активно впливала на глобальну історію", – кажуть розробники.


Туризм

У майбутньому Торонто має стати одним із найкращих мегаполісів світу

Торонто у найближчому майбутньому буде провідним мегаполісом у світі, згідно із дослідженням консалтингової компанії Kearney. У рейтингу Global Cities Outlook (GCO) – який визначає «зростаючі міста» – Торонто посідає друге місце у світі, поступаючись лише Лондону. Ще торік столиця Онтаріо була на 11 місці, та роком раніше на 17-му. У звіті компанії йдеться, що «Торонто стрибнув на друге місце завдяки значним інноваціям та продовженням грамотного управління». Замикають п’ятірку лідерів у рейтингу - Сінгапур, Токіо та Париж. За рейтингом найкращих міст світу для проживання, результат у Торонто скромніший – 19 місце, між Мельбурном та Москвою, і досить далеко від лідера Нью-Йорка.


Погода

У п'ятницю, 11 грудня, у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Після обіду розпочнеться дощ, який до вечора посилиться. Денна температура +6…+7°С.

В Україні буде хмарна погода, у більшості регіонів синоптики прогнозують мокрий сніг та дощ. Протягом доби температура повітря від 3° морозу до 2° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comments


bottom of page