top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/10/2021

Updated: Dec 10, 2021



Політика

Володимир Зеленський назвав основні теми розмови з Джо Байденом

У четвер увечері відбулася півторагодинна телефонна розмова президентів України та США. Джо Байден і Володимир Зеленський обговорили результати розмови Джо Байдена з Володимиром Путіним, формати врегулювання конфлікту на сході України. Торкнулися перебігу внутрішніх реформ. Про це Володимир Зеленський написав у Twitter, повідомляє Укрінформ. Водночас керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу" повідомив, що США ухвалили рішення активно долучитися до процесу мирного врегулювання ситуації в Україні, однак формат поки що не визначений. Зокрема, за його словами, це може бути "паралельний трек" разом із Нормандським форматом.


Економіка

Сенат США відхилив вимогу Байдена щодо щеплень працівників приватних компаній

Сенат США, контрольований демократами, відхилив мандат президента Джо Байдена на обов’язкову вакцинацію або тестування на COVID-19 працівників приватних підприємств, передає Reuters. Ініційований республіканцем Майком Брауном законопроєкт скасовує адміністративні правила, що наказують підприємствам, де 100 і більше працівників, вимагати вакцинацію або тестування на коронавірус. "За" висловилися 52 сенатори, "проти" - 48. Два демократи приєдналися до 50 республіканців, які проголосували "за". Тепер цей документ переходить до Палати представників, очолюваної демократами, яка навряд чи схвалить його, що означає, що мандат залишиться чинним.


Здоров`я

Препарат AstraZeneca для запобігання коронавірусу отримав схвалення у США

Адміністрація США з контролю над продуктами харчування та ліками (FDA) схвалила препарат виробництва компанії AstraZeneca для тих, хто не може вакцинуватись, або чия імунна система недостатньо реагує на щеплення. Препарат може застосовуватись в надзвичайних умовах пандемії і не є остаточним схваленням, підкреслили у відомстві. Препарат Evusheld став першим медикаментом на основі антитіл, зареєстрованим у США для використання до того, як у пацієнта з'явились симптоми хвороби. У FDA підкреслили - препарат не замінює вакцинацію.


Авто – мото

Peugeot повністю переходить на виробництво електромобілів

Peugeot планує повністю відмовитись від дизельних автомобілів у Європі та перейти на виробництво електромобілів до 2030 року. Про це заявила генеральний директор Peugeot Лінда Джексон в інтерв'ю Automotive News. У той же час за її словами, для міжнародних покупців, як і раніше, будуть присутні моделі Peugeot з двигуном внутрішнього згоряння. Цей крок Peugeot буде зроблено на п’ять років раніше, ніж пропозиція ЄС запровадити обов’язкове використання автомобілів з нульовим рівнем викидів. На цей час 70% модельного ряду Peugeot вважається електрифікованим. Тобто є повністю електричним або гібридом, що підключається.


Екологія

В Україні набирає чинності перший етап закону про обмеження обігу пластикових пакетів

Кінець епохи безкоштовних пластикових пакетів. Від сьогодні в Україні заборонено розповсюджувати надтонкі та тонкі торбинки задарма. Це ті, які в народі називають "майками". Держава затвердила для них єдиний тариф. Один пакет коштуватиме від двох до трьох гривень. Сьогодні чинності набирає перший етап Закону. Другий - вже в березні. Тоді такі торбинки мають зовсім зникнути з продажу. Виняток - для м'яса, риби та сипучих товарів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українка з Чикаго перемогла у Міжнародному конкурсі краси

Уродженка Теребовлі, що на Тернопільщині, а нині жителька Чикаго, Катерина Грод перемогла у Міжнародному конкурсі краси «Lady of the World», де представляла Україну. Захід відбувся в Маямі. Дівчина змагалася з 15-ма іншими конкурсантками. До того як отримала «Зелену карту», працювала в районній поліклініці у Теребовлі медсестрою. Коли виграла лотерею, яка дає право легально виїхати в США, роздумувала близько року. Спочатку жила у Сіетлі. Втім, за 5 років вирішила повернутись в Україну. Вдруге Катерина приїхала в США вже у Чикаго. Дівчина працює медичною асистенткою, моделлю, а також ведучою на українському незалежному радіо. Знає чотири мови та мріє вивчити ще одну – іспанську.


Погода

У п’ятницю, 10 грудня, у Чикаго незважаючи на ясний ранок, погода буде похмурою. Ввечері очікується сильний дощ. Денна температура +7…+8°С.

До України прийде потепління. Істотних опадів не передбачається. Лише на заході дощ та мокрий сніг. Температура повітря вдень 4-9 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express



2 views0 comments

Comments


bottom of page