top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/10/2020



Політика

У США Республіканці заблокували інавгураційну резолюцію про визнання перемоги Байдена

Представники Республіканської партії, що входять до комітету Конгресу з інавгурації обраного президента, проголосували проти резолюції по підготовці до приведення до присяги Джо Байдена. Тим самим, вони відмовилися визнати його переможцем на президентських виборах на тлі спроб Дональда Трампа оскаржити їх результати, про це повідомляє видання Bloomberg. Проти документа проголосували лідер сенатської республіканської більшості Мітч Макконнелл, сенатор Рой Блант і лідер республіканців в палаті Кевін Маккарті. Всього в комітет входять шість представників, по три від Республіканської та Демократичної партій. Спільний комітет кожні чотири роки планує церемонію інавгурації глави Білого дому.


Економіка

Пандемія не завадила святковому шопінгу у США

Попри новий спалах епідемії коронавірусу, більшість крамниць у Нью-Йорку залишаються відкритими, передає Голос Америки. Економісти попереджають, цього року покупцям доведеться витратити на подарунки більше. Через закриття чи скорочення низки бізнесів асортимент товарів зменшився. Це перший сезон, коли попит перевищив пропозицію, тож багато знижок не буде. Продажі виросли у крамницях домашніх товарів та садівництва, адже більшість американців під час карантину робили ремонт. Через перехід на дистанційну роботу і навчання більше купують електроніку, а також все, що може покращити життя вдома. Згідно з опитуванням, американці планують витратити на подарунки в середньому $850, що на понад $100 менше ніж минулого року.


Соціум

Український уряд анонсував локдаун у січні

Із 8 січня 2021 року в Україні почне знову діяти жорсткий карантин – щоправда, все ще не такий, як навесні. Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів 9 грудня. Анонсуючи нову постанову прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин запровадять задля того, аби уникнути спалаху COVID-19 після святкування Різдва та Нового року. Втім, локдаун може настати й раніше, якщо цього вимагатиме ситуація, сказав він. Серед запланованих обмежень – заборона проведення культурних заходів, роботи кінотеатрів, спортивних закладів, торгівля непродовольчими товарами, салони краси працюватимуть за попереднім записом. Основні відмінності від весняного карантину: працюватимуть дитячі садки і транспорт.


Авто – мото

Nissan офіційно презентував оновлені Armada та Kicks

Компанія Nissan офіційно представила оновлені позашляховик Armada та кросовер Kicks. Про це повідомляє пресслужба виробника. Флагманська модель Nissan Armada оновилася через рік, після глобальної версії, відомої під назвою Patrol. У рух масивний позашляховик приводить безнаддувний V8 5.6 Endurance від дорестайлінгової моделі. Після поновлення агрегат додав потужності і тепер видає 406 кінських сил. Агрегат під’єднаний до семишвидкісного “автомата”. Привід – задній або повний, з роздавальною коробкою і знижуючим рядом трансмісії. У США оновлений Kicks запропонують з 1,6-літровим бензиновим мотором потужністю 163 к.с. та варіатором з переднім приводом. Оновлений кросовер з'явиться у американських дилерів в лютому 2021 року.


Здоров`я

Збройні сили США почнуть вакцинацію від COVID-19

У середу в Пентагоні заявили про те, що відомство отримає 44 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech і почне її розповсюдження серед військових. Географія перших щеплень частково зумовлена наявністю відповідної інфраструктури, адже вакцина зберігається за дуже низьких температур. Першими вакцину отримають медики, службовці сил швидкого реагування, потім особовий склад, який обслуговує критично важливі оборонні спроможності, деякі високопосадовці. Далі настане черга тих, хто несе службу поза межами США. Вакцинація поки не буде обов‘язковою для американських військових. Обов‘язковість щеплення може бути переглянуто, якщо Адміністрація США з контролю за продуктами харчування та ліками змінить вид дозволу з «використання в надзвичайних умовах» на загальне використання.


Діаспора

Українці заснували компанію з організації віртуальних боїв та будують арену у Лос-Анджелесі

Кілька киян заснували компанію WePlay з проведення віртуальних боїв і наразі будують арену для них в Лос-Анджелесі, адже переконані: на кіберспорт чекає велике майбутнє, повідомляє Голос Америки. Під час пандемії кіберспорт набирає популярності ще стрімкіше. Компанії, які організовують і транслюють турніри е-спорту в Інтернеті, заробляють мільйони доларів на рекламі й змагаються за першість. Однією з них є українсько-американська компанія WePlay, засновники якої вже рік живуть між Києвом і Лос-Анджелесом. Вони згадують, що все починалося з комп’ютерного клубу на Троєщині, де місцеві любителі відеоігор збиралися і влаштовували власні турніри. Тепер з ними підписують контракти такі рекламодавці як Pepsi та McDonalds. У найближчому майбутньму компанія збирається проводити турніри в Латинській Америці, Бразилії, Китаї та Австралії.


Мистецтво, культура і шоу-біз

YUNA-2021 назвала номінантів премії

У середу, оргкомітет української Національної музичної премії YUNA назвав номінантів 2021 року. На оголошенні були присутні представники ЗМІ та українські артисти, серед яких KAZKA (Олександра Заріцька), Lida Lee, NINO, Alina Pash, Артем Пивоваров, БЕZ Обмежень та інші. На голосування виносились роботи, які вийшли у період з 1 листопада 2019 року до 31 жовтня 2020 року. Загалом премію YUNA 2021 буде вручено у 17 номінаціях. Десята, ювілейна церемонія нагородження відбудеться 30-31 березня 2021 року у київському Палаці “Україна”. Саме там будуть оголошені імена переможців.


Погода

У четвер, 10 грудня, у Чикаго з ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. Стовпчики тероетрыв удень піднімуться до +11…+12°С. В Україні хмарно, місцями мокрий сніг і ожеледиця. Вдень від 1 до 6 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page