top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/09/2021

Updated: Dec 9, 2021


Політика

Кінець епохи: у Німеччині назвали ім’я нового канцлера

Через понад два місяці після парламентських виборів у Німеччині депутати Бундестагу у середу, 8 грудня, шляхом таємного голосування обрали нового канцлера ФРН, повідомляє DW. "За" представника Соціал-демократичної партії Німеччини Олафа Шольца проголосували 395 депутатів з 707. Після голосування Шольц вирушив до президентського палацу Бельвю (Берлін). Там він, згідно з конституцією, буде затверджений на посаді федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Після цього Шольц повернеться до парламенту і складе присягу. Олаф Шольц стане девʼятим канцлером Німеччини. Його попередниця Ангела Меркель перебувала на цій посаді 16 років.


Економіка

Американський сервіс доставки їжі DoorDash вперше найме кур'єрів у штат

Американський сервіс доставки DoorDash відмовився від моделі залучення кур'єрів як незалежних підрядників та почав набирати їх у штат, щоб отримати можливість доставки за 15 хвилин. Про це пише Financial Times. Працівники отримають ставку та гарантовані пільги, але не зможуть підробляти у конкурентів. Щоб завжди мати вільних співробітників для доставки, компанія планує найняти до штату 60 кур'єрів у Нью-Йорку. Співробітники працюватимуть у нещодавно створеній дочірній компанії DashCorps і окрім доставки замовлень на велосипедах також займатимуться підтримкою клієнтів та «адміністративною роботою».


Здоров`я

Існуючі вакцини захищатимуть і проти штаму "Омікрон" - ВООЗ

Новий штам COVID-19 "Омікрон", як видається, не спричиняє більш серйозне захворювання, ніж попередні штами, також немає підстав вважати, що існуючі вакцини будуть безсилими проти нього. Про це в коментарі AFP заявив директор ВООЗ з питань надзвичайних ситуацій д-р Майк Раян. Коментар прозвучав після оприлюднення результатів невеликого дослідження в ПАР, яке виявило "значне зниження" рівня нейтралізації нового штаму антитілами, що виробились в результаті вакцинації Pfizer двома дозами. В самій компанії Pfizer заявили, що третє щеплення надає більш ефективний захист. Ряан заявив, що даних про те, що "Омікрон" може викликати більш важку форму хвороби немає. З подібною заявою виступив і головний інфекціоніст США д-р Ентоні Фаучі.


Світ

Папа Франциск не вважає позашлюбний секс найсерйознішим гріхом

Папа Римський Франциск заявив, що не вважає секс поза шлюбом найсерйознішим гріхом, Про це повідомляє Іndependent. Під час сесії запитань та відповідей з журналістами, які поверталися з понтифіком до Італії з Греції, Папа заявив, що «гріхи тілесні не є найсерйознішими». Натомість найважчими гріхами, на думку голови римо-католицької церкви, є зухвалість та ненависть. Раніше під час свого візиту до Греції Папа Римський Франциск вибачився перед Богом та православними за багато помилок, які здійснили католики, повідомляє Vatican News.


Наука

Україна відправила літаком до США супутник «СІЧ-2-30»

З міжнародного аеропорту «Бориспіль» до США 8 грудня вантажним літаком відправили український космічний апарат «СІЧ-2-30», повідомляє Радіо Свобода. 12 грудня він має прибути до фінального місця призначення – міжнародного аеропорту Маямі. Супутник дистанційного зондування землі розробили та виготовили фахівці державного конструкторського бюро «Південне» в Дніпрі. Він призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі. Його планує відправити в космос ракетою-носієм Falcon 9 компанія Ілона Маска Space-X. Запуск українського супутника запланували на 10 січня 2022 року. Це перший за останні 10 років вітчизняний апарат, який Україна хоче запустити в космос.


Цікаве

У Іллінойсі на аукціоні продали шпагу та пістолети Наполеона за майже за 3 млн доларів

В Іллінойсі на аукціоні в Рок-Айленді продали шпагу та п’ять інкрустованих пістолетів французького імператора Наполеона Бонапарта за $2,9 мільйона. Про це пише France24. Покупець побажав залишитися анонімним, у торгах він брав участь у телефонному режимі. Шпагу та пістолети для Наполеона виготовили на заводі у Версалі. Наполеон носив їх під час військового перевороту у Франції в 1799 році, коли він прийшов до влади. Після коронації Наполеон подарував шпагу генералу Жану-Андошу Юно, але згодом його дружина була змушена продати її, щоб погасити борги. Через деякий час зброя потрапила до Лондонського музею. Останнім власником шпаги та пістолетів Наполеона був американський колекціонер, який нещодавно помер. Тому зброю знову виставили на аукціон.


Погода

У четвер, 9 грудня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +5…+6°С.

Грудень дивує жителів України контрастами: центр, схід та південь - накрило дощами, а от на заході - сніжить. Протягом доби 1-6 тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

9 views0 comments

Comments


bottom of page