top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/09/2020

Updated: Dec 9, 2020



Політика

Техас закликав Верховний суд США переглянути підсумки виборів у чотирьох штатах

Штат Техас заявив у вівторок про подачу до Верховного суду США позову проти штатів Джорджія, Мічиган, Пенсильванія та Вісконсин, звинувативши їх у використанні пандемії COVID-19 з метою «незаконного внесення змін» у процедуру виборів. Про це йдеться в офіційній заяві генерального прокурора штату, прихильника Республіканської партії Кена Пекстона, передає Укрінформ. Генпрокурор Техасу звинувачує чотири штати в «порушенні статутів, прийнятих належним чином обраними законодавчими органами», а також у порушенні Конституції США. Загалом скарга стосується внесення змін у процедуру голосування поштою в цих чотирьох штатах. Техас звернувся до Верховного суду з проханням блокувати голоси вибірників від чотирьох штатів. Йдеться про 62 голоси.


Соціум

На свіжі ялинки цього року у США надзвичайний попит

Понад 20% американців, які торік на свята ставили штучну ялинку, цього року віддадуть перевагу справжній хвої. Причиною цього називають пандемію. Адже цього року американці як ніколи потребують різдвяного настрою. Найбільший постачальник ялинок у США – штат Орегон очікує цього року відправити близько 6 млн хвойних дерев по всьому світу. Наступні найбільші ялинкові експортери - штати Вашингтон, Північна Кароліна і Пенсильванія. “На свіжі ялинки цього року - надзвичайний попит. Ми ніколи не бачили такого інтересу, як цього року” - розповідають фермери. Ще одна з причин з яких справжні ялинки купують частіше – те, що частина американців, яка їздила на новий рік за кордон, цього року залишиться вдома.


Здоров`я

Головний інфекціоніст США д-р Фаучі попереджає про можливе "накладання сплесків" коронавірусу

Головний інфекційний лікар США доктор Ентоні Фаучі попереджає про можливе зростання випадків коронавірусу, що накладеться на вже існуюче зростання захворюваності. “Якщо ми не дослухатимемось до заходів з охорони громадського здоров'я, які ми повинні виконувати, тоді до середини січня ми можемо опинитись в ситуації, коли справи дуже погіршаться”, - заявив Фаучі під час прес-конференції в Нью-Йорку. Мільйони американців подорожували під час святкування Дня подяки, попри застереження медиків та експертів. У США останнім часом зростає кількість нових випадків зараження коронавірусом, втім експерти побоюються, що цей ріст подвоїться, якщо мешканці збиратимуться великими компаніями на Різдво та Ханнуку.


Технології

Apple представила бездротові накладні навушники AirPods Max

Компанія Apple представила повнорозмірні бездротові навушники з активним шумозаглушенням AirPods Max. Всі елементи гарнітури спроєктовані таким чином, щоб навушники оптимально прилягали до голови та забезпечували "неймовірну якість і багатство звуку". AirPods Max можуть працювати до 20 годин в активному режимі. Навушники автоматично визначають, положення гарнітури. Відтворення звуку припиниться, якщо користувач підніме одну з чаш або зніме навушники. AirPods Max можна купити у п'яти кольорах: космічний сірий, сріблястий, блакитний, зелений і рожевий. У продаж вони надійдуть 15 грудня і будуть коштувати в США 549 доларів (близько 15,5 тис грн).


США, Ілліной, Чикаго

Чиказький автосалон перенесли через коронавірус

Чиказький автосалон вирішили перенести на весну наступного року у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 у США. Точні дати поки невідомі. Спочатку Чиказький автосалон планували провести з 13 по 21 лютого 2021 року. Однак у зв'язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус, організатори визнали, що провести наймасштабніший автосалон на території Північної Америки буде просто неможливо. Вони кажуть, що дата проведення заходу залежатиме від епідеміологічної ситуації, а також від перенесених автосалонів в Лос-Анджелесі і Нью-Йорку. За оцінками фахівців, автосалон в Чикаго відвідують не менше мільйона людей.


Діаспора

Українка у Нью-Йорку заснувала успішний освітній стартап

Навчання онлайн стало непростим випробуванням для школярів, вчителів і батьків у США. Спростити частину викликів, що стоять перед ними пропонує платформа ClassTag, яку заснувала українка Влада Лоткіна, випускниця престижної бізнес-школи Вортон. ClassTag є комунікаційною платформою для вчителів і батьків школярів, яка має вже кілька мільйонів користувачів у 25 тис. шкіл та підтримує понад 60 мов. Серед переваг свого стартапу Влада Лоткіна називає можливість комунікувати, достукатися до кожного з батьків, усунення мовних і технологічних бар'єрів, економію часу та інтеграцію платформи у шкільні технології, що особливо важливо під час пандемії, коли школи працюють дистанційно або за змішаною моделлю. Для вчителів і батьків сервіс безкоштовний.


Цікаве

Дизайнерка створила пряниковий будиночок з культового фільму «Сам удома»

Компанія Disney+ вирішила відзначити ювілей культового фільму "Сам удома", який вийшов на екрани у 1990 році, святковим тортом, або краще сказати - пряниковим будиночком, більш традиційним частуванням на Різдво. Грандіозний проєкт замовили у британського кондитера і дизайнера Мішель Вібово. Вона вивчила особняк МакКалістерів, як він був представлений у фільмі "Сам удома", а також будинок, в якому знімали фільм. Він знаходиться в містечку Уіннетка, що в 16 кілометрах від Чикаго і внесений до списку пам'яток штату Іллінойс. Пряниковий будиночок вийшов довжиною в 1,7 метра, його створення зайняло понад 300 годин, і він повністю їстівний.


Погода

У середу, 9 грудня, у Чикаго з самого ранку розпогодиться. Погода буде ясною та без опадів. Денна температура +8...+9°С.

В Україні хмарно з проясненнями, місцями мокрий сніг і ожеледиця та шквальний вітер. Вдень від 4 морозу до 1 градуса тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page