top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/08/2021

Updated: Dec 8, 2021



Політика

Джо Байден планує у четвер поспілкуватися із Володимиром Зеленським

Президент США Джо Байден має намір зателефонувати Президенту України Володимиру Зеленському в четвер, 9 грудня, щоб обговорити, зокрема, результати переговорів з кремлівським лідером Володимиром Путіним, що відбулись у вівторок по відеозв’язку. Про це заявив на прес-брифінгу в Білому домі радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ. Водночас він підкреслив, що адміністрація Байдена підтримує «на щоденній основі» контакти з українським керівництвом. За інформацією Білого дому, Україна була головною темою розмови президентів Джо Байдена і Володимира Путіна.


Економіка

У проєкті оборонного бюджету США є 300 млн доларів для України

Проєкт оборонного бюджету США на 2022 фінансовий рік (NDAA) не містить пропозиції щодо санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2", на яких наполягали сенатори-республіканці. Про це пише Politico. Водночас компромісний проєкт бюджету передбачає виділення $300 млн на надання підтримки Україні, що на $50 млн більше, ніж запитував Байден, включаючи $75 мільйонів на летальне озброєння. За словами сенатора-демократа Кріса Мерфі, цей пункт сам по собі є переконливим сигналом про відданість США справі безпеки України.


Соціум

«Це буде дуже сильна річ» - Дональд Трамп розповів, що пише мемуари

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що пише мемуари, присвячені його перебуванню у Білому домі. Про це він розповів у інтерв'ю телеканалу Newsmax. Трамп переконаний, що книга матиме попит. "Ось побачите – це буде дуже сильна річ", - сказав він про свою роботу. Також за словами Дональда Трампа його майбутня книжка "викликала великий інтерес у видавців". Водночас він не назвав жодних термінів публікації та тем, які хоче висвітлити. Нагадаю, Дональд Трамп написав понад 10 книжок, з них найвідомішою стала перша "Мистецтво укладати угоди" 1987 року, написана у співавторстві з журналістом Тоні Шварцем.


Авто – мото

До переходу до електричних авто готові не всі американці - керівник Ford

До переходу на повністю електричні автомобілі готові не всі американські споживачі, - заявив керівник автоконцерну Ford Джим Фарлі, пише Fox News. "У нас у Ford є чимало споживачів із сільської місцевості, яких не мають багато інших брендів. У нас є споживачі, які використовують авто Super Duty для перевезення великих вантажів: причепів для перевезення коней, великих вантажів на дуже великі відстані в галузі енергетики. Мені важко уявити, щоб всі ці споживачі пересіли на електричні авто у наступні 10 років", - сказав Фарлі. Водночас, у наступному році Ford запустить електричну версію свого авто-бестселера F-150 Lightning, що може тягнути вантажі до 4,5 тон й проїхати на одному заряді до 480 кілометрів.


Технології

Instagram вводить функції безпеки підлітків

Соцмережа Instagram представила нові функції, які "зроблять її безпечнішою для підлітків". Про це повідомив у своєму блозі глава Instagram Адам Моссері. За його словами, це функція батьківського контролю, яка дозволяє батькам відстежувати, як довго їх діти використовують програму та встановлювати тимчасові обмеження. А також функція нагадувань про перерви, яка з певною частотою надсилає користувачеві повідомлення про те, що від перегляду стрічки потрібно відпочити. Вона уже доступна у США, Великій Британії, Австралії, Канаді, Ірландії та Новій Зеландії. Запуск функції батьківського контролю запланований у березні.


США, Ілліной, Чикаго

У школах Чикаго об'єднають чоловічі та жіночі туалети

Державні школи Чикаго (Chicago Public Schools) об'єднають чоловічі та жіночі туалети, аби вбиральні були гендерно-нейтральні. Про це повідомляє Fox News. Як заявив місцевий шкільний округ, у всіх учнів та співробітників буде "рівноправний доступ до туалетів, які відповідають їхній гендерній ідентичності". Організація вже приготувала попередній приклад для вивісок: "Гендерно-нейтральний туалет із кількома кабінками для людей будь-якої гендерної ідентичності". Відомо, що управління захисту учнів округу працює над збільшенням кількості табличок. Це дозволить дітям бути вільнішими у питанні ідентифікації свого гендеру.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український фільм "Погані дороги" увійшов до лонг-листа премії "Оскар"

Український фільм «Погані дороги» потрапив до лонг-листа номінантів на премію Оскар у категорії «Кращий іноземний фільм». Це режисерський дебют драматургині та сценаристки Наталки Ворожбит, екранізація її однойменної п'єси, яку ставили у Лондоні та Києві. Фільм складається з п'яти окремих новел про жителів Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. Світова прем'єра стрічки відбулася восени 2020 року на Венеціанському кінофестивалі. Всього в список номінантів на Оскар потрапили 93 іноземні картини. Шорт-лист, до якого увійдуть 15 претендентів, оголосять 21 грудня. Сама церемонія кінопремії відбудеться 27 березня в Лос-Анджелесі.


Погода

У середу, 8 грудня, у Чикаго день та вечір будуть ясними та безхмарними. Без опадів. На стовпчиках термометрів від 0 до +1°С.

У більшості регонів України ітимуть дощі, на півночі та заході очікується сніг. Температура вдень 5-10 градусів тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express




19 views0 comments

Comments


bottom of page