top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/08/2020

Updated: Dec 8, 2020



Політика

У Джорджії заявили про повторне затвердження результатів голосування на виборах президента

Секретар штату Джорджія, де команда президента США Дональда Трампа тривалий час намагається опротестувати результати виборів президента, заявив, що повторно затвердить результати президентських виборів. Минулого тижня перерахунок голосів у штаті підтвердив перемогу Джо Байдена, передає Голос Америки. Суперечка з приводу результатів виборів президента у штаті накладається на майбутнє повторне голосування на виборах до Сенату у цьому штаті, яке визначить долю більшості, яку нині має Республіканська партія. Другий раунд виборів до Сенату в Джорджії є вкрай важливим як для республіканців, так і для демократів. Тому в наступні тижні вся увага буде прикута саме до цього штату.


Економіка

Українських підприємців і громадян держава підтримає під час карантину виплатами та компенсаціями

Українським приватним підприємцям, які постраждали через карантинні обмеження, держава виплатить по 8 тис. грн. (близько $285) А також спише окремі борги зі сплати податків, компенсує витрати зі сплати єдиного соціального внеску. Це передбачають ухвалені 4 грудня Верховною Радою закони і які учора підписав президент України Володимир Зеленський. Такі компенсації у з’вязку з пандемією отримають фізичні особи підприємці, які справно платили податки, а їх основний вид діяльності підпадає під список заборон і обмежень в період карантину, через що вони повністю або частково втратили прибуток. Також виплати передбачені найнятим працівникам, які втратили частину зарплати внаслідок запровадження карантинних обмежень.


Соціум

Поліція Каліфорнії відмовляється слідкувати за дотриманням карантинних вимог

Губернатор американського штату Каліфорнія Гевін Ньюзом видав наказ про встановлення режиму карантину для тих регіонів штату, де частка вільних місць в реанімації становить менше ніж 15%. Карантинні правила почали працювати з понеділка і триватимуть три тижні, включаючи різдвяні свята. Під карантин підпаде 85% мешканців штату. Згідно з новими правилами, ресторани зможуть лише доставляти їжу та надавати її «на виніс», вводиться заборона на зібрання людей з різних домогосподарств, не працюватимуть перукарні, дитячі майданчики, зоопарки, музеї. Вводиться заборона на подорожі без необхідності а також проживання в готелі з метою відпочинку. Оголошені заходи зіткнулись із критикою власників малого та середнього бізнесу, а шерифи поліції чотирьох округів в Каліфорнії відмовились використовувати правоохоронні органи для забезпечення виконання карантинних вимог.


Авто – мото

Як українці обирають машину - дослідження

2020 року 83% українських покупців нових авто дізнається про оновлення моделі в Інтернеті. Головні джерела – новинні сайти, огляди та сторінки автодилерів. Про це повідомляє аналітик Google Ukraine Сергій Братусьов. Згідно дослідження Google в Східній Європі, кожен четвертий покупець нового авто обирає модель того ж бренду, який в нього вже є, майже третина споживачів готова змінити бренд, а майже половина куплять автомобіль вперше. Зазначається, що сьогодні люди зайдуть в салон лише після того, як вивчать характеристики автомобіля в Інтернеті, хоча раніше могли заїхати після побаченої візуальної реклами. Однак мало хто купує чи робить замовлення в Інтернеті – більшість перед покупкою все-таки відвідує автосалон.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі поліцейські, пожежники та рибалки дві години ловили кенгуру

У місті Перу, штат Іллінойс, співробітники поліції намагалися зловити валару (вид ссавців із родини кенгуру). Тварина на ім'я Уоллі втекла від свого господаря та кілька годин гуляла містом. Як повідомляє AP, ловити кенгуру поліцейським допомагали пожежники та місцеві жителі. Правоохоронцям також довелося перекрити декілька доріг, щоб тварину не збив автомобіль. Після двох годин погоні, Уоллі, зрештою, впав у річку. Дістати тварину допомогли рибалки. Уоллі обігріли та віддали хазяїну. Офіцер Бернабей сказав, що час погоні був, "мабуть, найкращим днем у році". Власник тварини Нейт Друвель повідомив, що кенгуру вже вдома і почувається добре. Після інциденту правоохоронці перевірять, чи був у чоловіка дозвіл на утримання цієї тварини.


Діаспора

Українець запатентував молекулу, яка покращує навчання та пам’ять

Український науковець Олег Лущак отримав перший патент про те, що здатність карпатської родіоли рожевої покращувати навчання і пам’ять. Для перевірки своєї ідеї він отримав грант і у вересні 2009 року поїхав до німецького університету. Вже перші експерименти показали, що додавання порошку родіоли рожевої до харчового раціону покращувало здатність вчитись у личинок дрозофіли. Також було встановлено, що родіола з карпатського регіону є найбільш ефективною. Наступним кроком стало отримання молекули яка би покращувала і навчання, і пам’ять. В результаті, каже Олег Лущак, це призвело до можливості подачі патентної заявки. Спершу отримали німецький патент, а згодом і США. На підході патенти інших країн.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Боб Ділан продав авторські права на всі свої пісні

Культовий американський музикант Боб Ділан продав права на всі свої пісні компанії Universal Music Publishing Group, про це повідомляє сайт музичної корпорації.

У каталозі, який купила компанія, налічується 600 композицій, створених Діланом за майже 60 років, включно з легендарними рок-хітами “Blowin’ in the Wind,” “The Times They Are A-Changin’” і “Like a Rolling Stone”. Попри те, що сума угоди не розкривається, ЗМІ припускають, що вона може стати рекордною разовою купівлею прав на музику. The New York Times оцінив угоду в 300 млн доларів. Водночас Financial Times пише, що йдеться про дев'ятизначну цифру і додає, що пісні Ділана продовжують приносити прибуток, адже досі звучать на радіо, в кіно та рекламі.

Погода

У вівторок, 8 грудня, у Чикаго синоптики прогнозують хмарну погоду на весь день. Без опадів. Денна температура до +4°С.

В Україні буде морозна погода, місцями пориви вітру та невеликий сніг з дощем. Вдень від 0 до 5° морозу.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page