top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/07/2020

Updated: Dec 7, 2020



Політика

Джо Байден гарантував собі необхідну для президентства кількість вибірників

Штат Каліфорнія офіційно затвердив результати виборів президента у США та призначив 55 вибірників, які мають проголосувати за демократа Джо Байдена. Таким чином Байден гарантував собі більшість голосів у Колегії вибірників, яка необхідна для перемоги на виборах президента США. Офіційне затвердження держсекретарем штату Каліфорнія Алексом Паділою перемоги Байдена довело кількість вибірників, які пообіцяли проголосувати Байдена до 279. На це вказують підрахунками The Associated Press. Це трохи більше 270 необхідних для перемоги.


Економіка

У водах Німеччини має відновитися будівництво газопроводу "Північний потік-2"

Укладати труби для газопроводу «Північний потік-2» в водах Німеччини у Балтійському морі буде спеціалізована баржа «Фортуна», яка ходить під російським прапором, інформує російська служба Радіо Свобода. Інші кораблі, які беруть участь у будівництві, також збираються в районі проведення робіт, зазначає видання РБК. Нагадаю, у грудні 2019 року будівництво «Північного потоку-2» було зупинене через санкції США проти проєкту, який подвоїть обсяги постачання російського природного газу до Німеччини.​ Конгрес США зараз розглядає ще один законопроєкт, який би розширив спектр дії санкцій.


Соціум

В Україні відзначили День Збройних сил

В Україні у неділю, 6 грудня, відзначили День Збройних сил. Президент Володимир Зеленський цього дня поїхав у Донецьку область, оглянув бойові позиції, привітав військових на передовій зі святом та вручив їм державні нагороди. Також під час урочистостей під Маріїнським палацом у Києві, президент пообіцяв, що фінансування армії скорочувати не будуть. Посольство США в Україні також привітало українців. У зверненні нагадується, що внаслідок російської агресії та спроби анексії Криму загинуло 13 тисяч людей, включаючи солдатів та цивільних осіб.


Здоров`я

В уряді США закликали до загального носіння масок поза домом

Центри з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США (CDC) оголосили, що Сполучені штати вступили до «фази високого ризику передачі коронавірусу» через холодну погоду, яка змушує американців проводити більше часу в закритих приміщеннях та вперше закликали до «загального використання масок» як у приміщеннях, так і поза домом. Особливо у випадках, коли неможливо дотримуватися соціальної дистанції. Носіння масок вдома рекомендується у разі хвороби члена сім'ї, або підвищеного ризику захворювання у одного з членів родини, наприклад, якщо його професія пов'язана з ризиком зараження.


США, Ілліной, Чикаго

Джо Байден хотів би уникнути масових заходів під час вступу на посаду

Новообраний президент США Джо Байден заявив, що хотів би уникнути скупчення мас людей в центрі Вашингтона на церемонії його інавгурації. «Я думаю, що, ймовірно, не буде гігантського інавгураційного параду на Пенсильванія-авеню», - сказав він, наголосивши, що його пріоритетом є безпека людей під час пандемії. За словами обраного президента, активність буде носити віртуальний характер. У віртуальних заходах «братимуть участь більше людей, ніж будь-коли раніше», сказав він. Байден повідомив, що працює з командою організаторів, які підготували онлайн-з'їзд Демократичної партії в серпні.


Діаспора

Український національний музей в Чикаго пропонує віртуальну виставку «Незалежні»

Український національний музей у Чикаго запрошує на віртуальну документальну фотовиставку та відеопрезентацію «Незалежні» Анатолія Степанова. Як зазначила кураторка музею Марія Климчак, Анатолій Степанов є українським журналістом і фотографом, тим, хто «із перших днів з фотоапаратом в руках на передовій, вписуючи рік за роком фотоісторію воїнів, подвиги і поразки на російсько-українській війні». Це «виставка, яку потрібно бачити! Герої, про яких повинен знати кожен українець і розповідати про них світові. Вони захищають Україну!» - написала Марія Климчак на сторінці музею у Фейсбук.


Мистецтво, культура і шоу-біз

DZIDZIO в образі Санта-Клауса випустив новорічний кліп

Український гурт DZIDZIO на чолі з Михайлом Хомою випустив святковий кліп на пісню "Зимова казка". Відео опублікували на Youtube-каналі гурту. «Канікули, ялинка, подарунки, санчата, лижі та всі приємні новорічні клопоти відвернуть від буденних проблем і зберуть разом у теплих затишних оселях за одним столом всіх найближчих людей. А хто ж іще, як не DZIDZIO — дорослий з душею дитини, у якого завжди свято всередині, найголовніший український Санта Дзідзьо і брат Святого Миколая, саме він повинен нагадати всім, як важливо збиратися з рідними разом і святкувати Новий рік і Різдво, особливо за часів пандемії, - написали під кліпом учасники гурту.


Погода

У понеділок, 7 грудня, у Чикаго за прогнозами синоптиків, погода буде похмурою. Без опадів. Вдень до +4°С.

Україну накрив потужний потужний антициклон. Ще напередодні він приніс сонце, вітер та морози, а на сході найдужчі. Там ночами - до -13°С. У решті регіонів, не набагато тепліше, вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

コメント


bottom of page