top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/06/2021


Політика

Джо Байден обговорить з Володимиром Путіним російські військові дії на кордоні з Україною – Білий дім

У Білому домі підтвердили заплановану на вівторок розмову відеозв’язком між американським лідером Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним. В Білому домі заявили, що основною темою розмови стане криза на україно-російському кордоні та ймовірна ескалація конфлікту з боку Росії. Окрім ситуації на кордоні, сторони також мають намір обговорити стратегічну стабільність, кібербезпеку та домовленості, яких було досягнуто між сторонами під час особистої зустрічі в Женеві, йдеться у заяві Білого дому. За повідомленнями ЗМІ, розвідка США дійшла висновку про наявність у Росії планів наступу на Україну із використанням 175 тисяч військових. У Кремлі у відповідь заявили, що США розгортає спецоперацію із нагнітання ситуації навколо України, удаючись до провокативних дій та брехні, передає Голос Америки.


Економіка

Цього року українських заробітчан стало на 11% більше

Цьогоріч понад один мільйон 160 тисяч українців поїхали на заробітки за кордон. Це на 11% більше, ніж два роки тому. Але лише 9% опитаних зовнішніх трудових мігрантів хочуть виїхати з України назавжди. Такі результати оприлюднила представниця Міжнародної організації з міграції в Україні Ірина Мідловець. За її даними, найбільше охочих їдуть із Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Херсонської та Львівської областей. Водночас не хотіли б працювати за кордоном жителі Київської області. Неофіційно за кордоном працює приблизно 42% українців, у 2019 році таких було 30%.


Здоров`я

У США вперше за два місяці фіксують 100 тисяч нових випадків коронавірусу на добу

Вперше за два місяці у США виявляють в середньому понад 100 тисяч нових випадків коронавірусу за добу - через тиждень після того, як мільйони американців вирушили у подорож до своїх родичів на День подяки, передає CNN. Також зростає й добова кількість смертей від COVID-19 - в середньому за минулий тиждень помирало більше 1650 американців за добу. Переважна більшість випадків зараження припадає на штам "Дельта", хоча новий штам "Омікрон" виявили уже принаймні у 15 штатах. Влада яких, закликає людей продовжувати дотримуватись тих самих заходів безпеки, як і раніше: носити маски й вакцинуватись.


США, Ілліной, Чикаго

CNN звільнив ведучого Кріса Куомо за допомогу братові, ексгубернатору штату Нью-Йорк

Телеканал CNN звільнив популярного телеведучого Кріса Куомо – брата ексгубернатора штату Нью-Йорк, обвинуваченого у сексуальних домаганнях, повідомляє BBC. Телеведучий допомагав своєму братові Ендрю Куомо під час розгляду справи. «Ми найняли шановану юридичну фірму для проведення розслідування та звільнили його», - йдеться у повідомленні телеканалу. Генеральний прокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс раніше подала документи, згідно з якими Кріс Куомо використав свої журналістські зв'язки, аби допомогти команді юристів, які представляють інтереси брата. Зокрема, уточнює ВВС, у своїх джерел він намагався «вивідати інформацію про тих, хто звинувачував його брата, і брав активну участь у виробленні тактики захисту на ці звинувачення». 51-річний Кріс Куомо працював на CNN з 2013 року, а з 2017 вів одну з найпопулярніших авторських програм новин.


Діаспора

Як українка зберегла пам'ятку вікторіанської архітектури Сан-Франциско

Яна Ратман, емігрантка з Одеси відреставрувала вікторіанський будинок 1880 року в історичному районі Сан-Франциско. Він з’явився там після «золотої лихоманки», коли місто активно розбудовувалося. Наприкінці 60 –х минулого століття, у місті масово руйнували будинки вікторіанської доби. Та жінка, якій він тоді належав, врятувала його, записавши, як історичну пам’ятку. З роками будинок перетворився на пристанище для хіпі. Та Яна з чоловіком вирішили ризикнути та купили будинок за 900 тисяч доларів. 10-річна реставрація обійшлась їм приблизно у 200 тисяч. Це при тому, що на ремонтні роботи наймали українців і ті брали дешевше. Зараз у будинку 7 кімнат, 3 ванних і цокольна квартира, яку Яна здає українським сім'ям, які прибувають у місто. У процесі реставрації жінка захопилась історією міста настільки, що у вільний час почала працювати екскурсоводом. Каже найголовніше, що могла зберегти частину історії Америки.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Іван Дорн знову заспівав українською

Іван Дорн знову заспівав українською і випустив кліп, в якому знявся з дружиною. Пісня "Тебе нема сьогодні" - це нова версія хіта групи "Океан Ельзи" "Сьогодні", якому 26 листопада виповнилося 20 років. У відео подружжя грає закоханих. Вони разом гуляють по полю, читають книги, готують їсти, танцюють та розважаються. "Коли режисер Юля розповіла мені свою ідею кліпу, ми зрозуміли, що таку зворушливу і глибоку історію можна показати в кадрі по-справжньому тільки з коханою людиною", - написав Іван Дорн в Instagram. Співак називає "Тебе нема сьогодні" не кавером, а "переосмисленням" легендарної пісні та зізнається, що найважчим у трансформації хіта "Океану Ельзи" було знайти нову манеру вокалу після виконання Вакарчука.


Погода

У понеділок, 6 грудня, у Чикаго хмарно лише зранку, починаючи з середини дня погода буде ясною. Без опадів. Вдень від 0 до -1°С.

На більший частині України дощитиме та сніжитиме. Температура повітря вдень триматиметься від +1 до +8 градусів. Вночи опуститься до -2°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express

8 views0 comments

Comentarios


bottom of page