top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/04/2020

Updated: Dec 4, 2020



Політика

Джо Байден переслідуватиме клептократію й корупцію по всьому світу

Одним із першочергових зусиль нової адміністрації США на чолі із Джо Байденом буде викорінення корупції всередині країни, а також переслідування незаконних схем фінансування, корупції й клептократії в глобальних масштабах. Про це пише Foreign Policy. Під час перебування в Білому домі в адміністрації Обами на посаді віцепрезидента Джо Байден очолював зусилля з протистояння корупції й клептократії та неодноразово обіцяв повернутися до цього вже на президентській посаді. Він підкреслював, що іноземні гроші невідомого походження загрожують цілісності виборів у Сполучених Штатах.


Економіка

Корупція заважає міжнародному бізнесу інвестувати в Україну

Збори членів Американської торговельної палати в Україні, що відбулися онлайн віртуально відвідав президент України Володимир Зеленський. У своєму зверненні він сказав, що у наступному році Україна сподівається залучити більше нових міжнародних інвесторів та розширити інвестиції гравців уже присутніх на українському ринку. Тим часом, керівниця посольства США в Україні Крістіна Квін вказує на виклики, що стоять перед Україною в її намаганні покращити бізнес-клімат. За її словами, ідеться про боротьбу з корупцією. «Реформи, які ми успішно здійснили, сьогодні відкочуються назад, і це справді непокоїть»,- додала вона.


Соціум

У США зафіксували невтішні рекорди пандемії COVID-19

У США зареєстрували нові невтішні цифри поширення пандемії COVID-19. В середу кількість нових випадків заражень на добу перевищила 200 тис., найбільше за час пандемії, а кількість смертей склала понад 3 тис., що на 20% більше найвищого добового показника з часу початку пандемії, згідно з даними університету Джонса Гопкінса. За добу було госпіталізовано 100 тис. пацієнтів з COVID-19. З настанням святкового сезону, ситуація може погіршитись, вважають епідеміологи. У Лос-Анджелесі мер оголосив у місті жорсткий карантин. Усім мешканцям наказано залишатися в дома і не виходити без крайньої необхідності. Заборонені зібрання людей за межами однієї родини.


Технології

В Amazon пропонуть систему відстеження людей без масок

Amazon планує продавати компаніям систему визначення відсутності медичних масок на співробітниках та недотримання працівниками соціальної дистанції. Систему також можна використовувати для відстеження дотримання інших правил на робочому місці або для моніторингу населення: наприклад, для перевірки кількості покупців, що стоять у черзі в магазині, пише ВВС. Пристрій отримав назву AWS Panorama. Він підключається до стандартного типу цифрових відеокамер, які потім можуть використовувати готові програми штучного інтелекту. Деякі великі компанії вже тестують систему. Водночас вона досі знаходиться в стадії попередньої розробки і поки не є широко доступною, а прихильники збереження конфеденційності висловили побоювання щодо таких методів контролю.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго може почати кампанію з вакцинації медичних працівників вже за 2 тижні

Очікується, що федеральний уряд схвалить дві вакцини проти COVID-19 - одну від компанії Pfizer, іншу - від Moderna - для екстреного застосування. Як тільки це станеться, Чикаго зможе почати свою кампанію з вакцинації. Про це заявила голова Департаменту громадської охорони здоров'я Чикаго, лікар Елісон Арвад. У перший тиждень місто розраховує отримати всього 20-25 тис. доз. Першими пройдуть вакцинацію медичні працівники. Кого вакцинуватимуть далі залежить від рекомендацій Центру з контролю і профілактики захворювань і інших федеральних агентств. На думку Арвад, люди в установах довгострокового догляду, працівники основних сфер економіки, люди старше 65 років, а також особи з обмеженими можливостями мають отримають вакцину в пріоритетному порядку після медичних працівників.


Діаспора

Фільм «ЮКІ» про зірок НХЛ родом з України вийшов у прокат

В український прокат 3 грудня вийшов фільм «ЮКІ», що розповідає історії видатних зірок українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу - NHL. Стрічка з’явиться під гаслом «Історія перемог вільних українців». Ukrainians, або коротко UKE, - саме так у Північній Америці називають вихідців з України. Героями стрічки стали хокеїсти, що у різні епохи здобували світову славу. «Як з’ясувалося, на кільцях Кубка Стенлі - головного трофея ліги світу NHL - масово зафіксовані прізвища українських гравців. Саме наші співвітчизники стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном.», - розповів режисер та продюсер фільму Володимир Мула. Зйомки відбувалися протягом трьох років у Канаді, США, Білорусі та Україні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

«Оскар» 2021: премії вручать в Dolby Theatre в Лос-Анджелесі

Представник Американської кіноакадемії повідомив, що вручення премії "Оскар" у 2021 році пройде в традиційному оффлайн-форматі. Про це повідомляє Variety. Організатори стверджують, навіть якщо кінотеатрам ще не дозволять працювати, захід за традицією пройде в Dolby Theatre в Лос-Анджелесі. Всього зал розрахований на 3400 місць, але поки невідомо скільки людей зможуть бути присутніми на заході. Через епідеміологічну ситуацію церемонію вручення премії перенесли на 25 квітня. Пандемія коронавірусу завдала серйозної шкоди кіноіндустрії: зйомки багатьох фільмів були припинені, а прем’єри перенесені. Щоб фільми потрапили у номінанти цього року, прем’єри повинні відбутися не пізніше 28 лютого.


Погода

У п’ятницю, 4 грудня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. Лише вдень ненадовго проясниться, а стовпчики темометрів піднімуться до +6°С. Без опадів. В Україні переважно хмарна погода, але без істотних опадів. Місцями ожеледиця та шквальний вітер. Вдень до 5 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


19 views0 comments

Comments


bottom of page