top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/03/2021


Політика

Ангела Меркель офіційно попрощалась із посадою

Прощання Ангели Меркель з посадою канцлера ФРН пройшло ввечері 2 грудня у формі традиційного військового церемоніального акту проводів - Der Große Zapfenstreich. Було запрошено, 52 міністри урядів Меркель різних періодів, яких загалом було 4, повідомляє Укрінформ. Меркель подякувала всім за співпрацю та за довіру. «Довіра – найважливіший капітал у політиці», - підкреслила вона. Особливо справедливість цього твердження, за її словами, показала пандемія. Меркель розкритикувала теоретиків змови та закликала довіряти науковим фактам, а також окремо подякувала всім, хто у ці миті рятує життя хворих. Наступному уряду та його очільнику Олафу Шольцу Меркель побажала успіхів у роботі та можливості знайти відповіді на всі виклики.


Економіка

Кава у світі подорожчала до рекорду за 10 років

Ціни на каву зросли до найвищого за 10 років рівня і можуть продовжити йти вгору протягом 2022 року. Про це посилаючись на дані Investing повідомляє CNBC. Грудневі ф’ючерси на каву 29 листопада на торгах сягнули 2,45 долара за фунт (1,06 дол/кг). Згодом котирування дещо впали, проте залишаються на найвищих рівнях з 2011 року, коли ціни перетнули 3 долара за фунт. Міжнародна асоціація кави також назвала еталонну ціну зерна у 2,07 долара за фунт, що на 85% більше, ніж торік.


Соціум

Нові протипандемічні заходи у США

Президент США Джо Байден оголосив новий пакет заходів для обмеження поширення COVID-19 у зимовий період, про це повідомляють у Білому домі. Нові правила діятимуть вже з наступного тижня. Відповідно до них, подорожуючі повинні будуть здати тест на COVID-19 за добу перед відльотом до США, а не за три дні як тепер. Як і раніше, іноземці, які хочуть в'їхати до США, перед посадкою на літак, або при перетині наземного кордону, повинні надати посвідку вакцинації від COVID-19. Враховуються щеплення зроблені вакцинами зареєстрованими США та ВООЗ. Для того, щоб зробити подорожі у зимовий період більш безпечними влада США продовжує дію маскового режиму на транспорті до 18 березня. План також передбачає широке коло заходів із стимулювання вакцинації.


США, Ілліной, Чикаго

Будинок з фільму «Сам удома» можна орендувати на ніч

Популярний сервіс із оренди житла Airbnb здає в оренду у США легендарний будинок, що розташований в місті Чикаго із фільму «Сам удома» з Маколеєм Калкіним у головній ролі, повідомляє ВВС. Будинок, буде доступний для бронювання з 7 грудня за ціною усього 25 доларів. Він розрахований максимум на чотирьох гостей. Їх зустріне актор Девін Ретрей, який у фільмі зіграв Базза, старшого брата Маколея Калкіна. «Сам удома» — сімейний фільм і різдвяна комедія. Його прем'єра відбулася 10 листопада 1990 року у кінотеатрах Чикаго. Фільм мав гучний успіх — за 29 тижнів прокату по всьому світі він зібрав понад $476 млн, що є рекордом для фільмів цього жанру.


Діаспора

Українська мрія американського офтальмолога

Більше 5 років тому американський офтальмолог українського походження Мирон Левицький здійснив свою давню мрію – відкрив ресторан української кухні та історії «Тризуб». Він розташований у центрі Чикаго на так званій вулиці Українського села. Заклад прикрашає експозиція української історії та культури, антикварні речі. Окреме місце в інтер’єрі займають тризуби. Багато з них Левицький зробив власноруч. Щодо меню, то власник зібрав найбільш популярні українськи наїдки та осучаснив їх. Приміром вареники виготовляють у різних кольорах із додаванням у тісто натуральних соків та спецій. А на основі традиційних українських настоянок роблять коктейлі. Підприємець задоволений тим, як розвивається бізнес. Втім, каже через пандемію бракує робочої сили, тож і Мирон і його дружина допомагають на кухні і кажуть, що це їм дуже подобається.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Американська співачка Брітні Спірс святкує свій ювілей

2 грудня американській співачці Брітні Спірс виповнилось 40 років. Це перший за останні 13 років день народження, який зірка може відсвяткувати як захоче. Адже саме цього року вона позбулась опікунства батька. Тож, іменинниця вирішила взяти свого нареченого Сема Асгарі та полетіти на відпочинок. Як розповіла Брітні, вона вперше за понад 10 років покинула територію США і дуже щаслива від цього. Нагадаю, дебютний альбом Baby One More Time зробив Спірс всесвітньо відомою, а однойменний сингл очолив чарт Billboard Hot 100. Крім того, вона є володаркою престижної премії "Греммі". За підсумками 2018 року Брітні Спірс посіла десяту позицію в рейтингу найбільш високооплачуваних співачок світу за версією Forbes. Її дохід за цей рік склав 30 мільйонів доларів.


Погода

У п’ятницю, 3 грудня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами лише ввечері проясниться. Без опадів. Вдень до +10°С.

У більшості регіонів України очікується мокрий сніг з дощем. На дорогах подекуди ожеледиця, вдень 2-7 градуса тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: -Svoboda Express


2 views0 comments

Yorumlar


bottom of page