top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/03/2020

Updated: Dec 3, 2020



Політика

Джо Байден розповів про головні дії на міжнародній арені після вступу на президентську посаду

Новообраний президент США Джо Байден дав ексклюзивне інтерв‘ю газеті The New York Times, в якому розповів про ініціативи та програми, над якими він працюватиме на посаді президента. За його словами, трансатлантична співпраця - це напевно найголовніша річ, над якою потрібно буде працювати його адміністрації після того, як Дональд Трамп погіршив відносини з європейськими партнерами США. Також Байден згадав про переговори з Росією та Іраном, з якими, потрібно знову домовлятися про ядерні угоди. Також він заявив про про те, що не має наміру змінювати політику щодо Китаю і скасовувати 25-відсоткове мито на китайські товари, що було введене адміністрацією Трампа.


Економіка

Україна без карантину вихідного дня, але в очікуванні локдауну

Карантин вихідного дня в Україні дав певний результат, продовжувати його не будуть: у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони, про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він нагадав, що з середини листопада була запроваджена альтернативна модель локдауну – карантин вихідного дня, в результаті якого на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого. Посилені заходи, мовляв, дещо стабілізували і ситуацію в лікарнях: спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок. За словами Шмигаля, Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень, про яке обіцяє повідомити за 7 днів до запровадження.


Соціум

В Україні заборонили продавати е-сигарети неповнолітнім

В Україні електронні сигарети і тютюновмісні вироби для електричного нагрівання прирівняли до традиційних сигарет і заборонили їх продаж особам, які не досягли 18 років. При цьому вводиться перехідний період у застосуванні закону у 18 місяців. Порушення правил торгівлі цими товарами каратимуть штрафом від понад 6,5 до понад 13,5 тис. гривень (це від $240-до $500). За повторне порушення будуть карати вже вищими штрафами до понад 23,5 тис. гривень (тобто до $850) з конфіскацією предметів торгівлі. Також забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби або електронні сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.


Здоров`я

У США скоротили рекомендований період самоізоляції після контакту з хворим

Центри з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) в середу скоротили рекомендований період самоізоляції після контакту з хворими до 7 днів при наявності негативного тесту і до 10 днів без тесту. Зараз у разі близького контакту з хворим рекомендується дотримуватися карантину протягом 14 днів. Як пояснили представники CDC, двотижневий карантин надалі є кращим варіантом, а скорочений період є альтернативою, покликаною переконати більшу кількість людей дотримуватися рекомендацій. У жовтні відомство скоригувало трактування «близького контакту», пояснивши, що прямий фізичний контакт означає , користування загальними столовими приборами або знаходження в межах 1,8 м від хворого протягом 15 хвилин.


США, Ілліной, Чикаго

У найближчі тижні в Іллінойсі не буде пом‘якшення карантину – Джей Прітцкер

Через кілька годин після бесіди з доктором Ентоні Фаучі і іншими фахівцями з інфекційних захворювань, губернатор штату Іллінойс Джей Прітцкер повідомив, що в жодному з 11 регіонів штату, обмеження, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу, пом'якшені не будуть впродовж найближчих декількох тижнів. На думку д-ра Фаучі, величезна кількість зустрічей у закритих приміщеннях і відвідування родичів і друзів у всій країні, швидше за все, приведуть до різкого зростання захворюваності після Дня подяки. Глава департаменту охорони здоров'я штату, доктор Нгозі Езіке, порекомендувала людям пройти тестування цього тижнія, якщо вони проводили День подяки у компанії. Щодо вакцини проти COVID-19 згідно з планом розповсюдження в Іллінойсі, першими у черзі на щеплення будуть медичні працівники, коли вона стане доступною, сказав губернатор.


Діаспора

Союз українок Америки відзначить своє 95-річчя онлайн

Союз українок Америки 6 грудня проведе віртуальний гала-захід з нагоди свого 95-річчя. Він розпочнеться о 15:00 за нью-йоркським часом. «Цього року Союз українок Америки святкує своє 95-річчя: 95 років лідерства і розвитку освітніх та культурних проєктів та гуманітарної допомоги українцям у всьому світі», - йдетьсяу повідомленні на сторінці організації у Фейсбуці. Союз українок Америки запрошує взяти участь у заході й ознайомитися з результатами діяльності організації. До свята приєднаються відомі українські виконавці - Ірина Федишин, Петро Мага і Катерина Бужинська.


Мистецтво, культура і шоу-біз

TVORCHI презентували новий альбом у ZOOM

Український гурт TVORCHI вперше представив свій альбом 13 waves в live-форматі. Оскільки учасники групи відчували соціальну відповідальність перед своєю аудиторією, хлопці не проводили презентацію альбому в класичному форматі. Втім, мріють про «живі» виступи. "Нам дуже хотілося б презентувати 13 waves наживо, побачити сяючі очі аудиторії, їх непідробні справжні емоції і пережити кайф від живого перфомансу разом", - сказав учасник групи Андрій. Ще один учасник групи Джеффрі розповів, що виступати в Zoom було ще більш хвилююче, ніж у звичному форматі. Також до групи приєдналася Аліна Паш, яка заспівала разом з хлопцями.


Погода

Четвер, 3 грудня, у Чикаго синоптики обіцяють буде ясним та без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до 6 -7 градусів вище нуля.

В Україні буде хмарна погода, сніг ітиме лише на півночі та сході країни, а температура повітря вдень становитиме від 2° морозу до 3° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page