top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 12/02/2020



Політика

В ЄС опублікували річний звіт про реформи в Україні

У Європейському Союзі констатують, що Україна продовжує реалізовувати програму реформ, однак є низка проблем, які досі залишаються невирішеними. Про це йдеться у щорічному звіті Євросоюзу щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Позитивні зрушення сталися в банківській сфері, земельній реформі та цифровому секторі, а також у сфері правосуддя, верховенства права і боротьби з корупцією. Водночас у звіті ЄС підкреслюють, що кількість обвинувальних вироків щодо корупційних розслідувань наразі залишається низькою, а нещодавні рішення Конституційного суду України поставили під сумнів досягнення країни в боротьбі з корупцією.


Економіка

Американці витратили рекордну суму на закупи у кіберпонеділок

11 мільярдів доларів - саме стільки американці витратили на покупки у кіберпонеділок. Це абсолютний добовий рекорд онлайн-шопінгу у США. Експерти кажуть, що важливим фактором стала пандемія, адже купуючи товари у віртуальних крамницях, покупці намагались уникнути натовпів у звичайних торговельних центрах. Шахи – несподіваний хіт сезону розпродажів у США завдяки мінісеріалу від Netflix «Ферзевий гамбіт». Окрім шахів, у чорну п’ятницю та кіберпонеділок американці традиційно розмітали електроніку, телевізори а також іграшки: для дітей – від лего й Барбі до самокатів, і для дорослих – ігрові приставки.


Соціум

Майже 60% українців підтримують введення локдауну на новорічні свята

58% українців підтримують введення локдауну на новорічні свята, водночас 40% - проти цього. Про це свідчать результати опитування Соцгрупи «Рейтинг». Протягом останніх двох тижнів кількість противників карантину вихідного дня зросла до 54%. Лише 34% українців очікують, що внаслідок його запровадження зменшиться поширення корона вірусу. Водночас, підтримка запровадження «жорсткого карантину» зросла з 36 до 42%, а також зросла кількість респондентів, які вважають, що поширення коронавірусу внаслідок локдауну зменшиться.


Авто – мото

Land Rover представила оновлену версію Range Rover Velar

Британський бренд Land Rover представив нову версію Velar 2021 модельного року. Ключовою зміною моделі стане абсолютно нова гібридна силова установка. Інженери розробили трилітровий шестициліндровий двигун, який працює у парі з електромотором і видає 335 або 395 к. с. потужності, залежно від конфігурації. Виробник заявляє, що розгін від нуля до 96 км/год у найпотужнішої версієї авто займе 5,2 секунди. Крім гібрида, авто також буде доступно з дволітровим турбованим мотором на 247 к. с. Початкова вартість нового Velar складе майже $57 тис.


США, Ілліной, Чикаго

Pfizer доставили вакцину проти COVID-19 у Чикаго

Федеральна авіаційна адміністрація США дозволила перевезти вакцину Pfizer проти коронавірусної інфекції із Брюсселя до аеропорту Чикаго "О'Хара", оскільки фармацевтичні компанії готуються її продавати, повідомляє CNBC. Американський регулятор FDA ще не схвалив вакцину Pfizer. Раніше у компанії заявили, що не будуть постачати її доки не отримають дозвіл. За інформацією NBC, United Airlines вимагала спеціального дозволу федеральних регулятивних органів для перевезення більшої кількості сухого льоду, ніж зазвичай, через те, що вакцину Pfizer необхідно зберігати і транспортувати за температури -70°C.


Діаспора

В Музеї діаспори показали рецепти, за якими українці в США готували 100 років тому

Перші страви з курятини, наїдки з гарбуза та картоплі, випічка та десерти і смажена індичка з соусом із журавлини тощо – такий набір страв до американського національного свята, Дня подяки, готували українці в США ще понад 100 років тому. Рецептами страв поділився Музей української діаспори на своїй сторінці у ФБ. У підготовці й святкуванні Дня подяки українським емігрантам допомагала "Українсько-анґлійська кухарка" - книга, важливою частиною якої був адаптований на українську переклад англійського видання "The White House Cook Book", - розповіли в музеї.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український письменник та телеведучий Антін Мухарський одружився

Український телеведучий, актор та письменник Антін Мухарський одружився.

Обраницею 52-річного артиста стала на 20 років молодша за нього мистецтвознавчиня Єлизавета Бельська. Познайомилася пара ще 2011 року, коли Антін перебував у шлюбі зі Сніжаною Єгоровою, однак зустрічатися почали лише в 2014 році. В інтерв’ю артист зізнався, що саме Єлизавета допомогла йому впоратися з депресією після скандального розлучення з колишньою дружиною. Мухарський розповів, що вони з Єлизаветою кілька років тому повінчалися в Україні, а от розписалися в Туреччині цього року.


Погода

У середу, 2 грудня, у Чикаго похмурою погода буде тільки вранці, а день та вечір обіцяють бути безхмарними та без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 5-6 градусів з позначкою «плюс». В Україні буде хмарна з проясненнями погода, у деяких регіонах ітиме сніг, подекуди — дощ, на дорогах ожеледиця. Вдень від 1 до 6 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

23 views0 comments

Comments


bottom of page