top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/30/2020

Updated: Nov 30, 2020



Політика

Дональд Трамп звинувачує ФБР і Мін'юст у причетності до «шахрайства» на виборах

Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що призначене ним керівництво ФБР і Мін'юсту могло бути причетним до «шахрайської» схеми підрахунку голосів на виборах, що забезпечило перемогу демократа Джо Байдена. Про це Трамп заявив у неділю в телефонному інтерв’ю каналу Fox News. При цьому він висловив докір правоохоронним органам, що вони, залишалися бездіяльними та начебто були залучені в «оманливі» схеми. Також, як повідомляє видання The Daily Beast з посиланням на інформовані джерела, Дональд Трамп, планує у 2024 році знову висунути свою кандидатуру на посаду Президента. Можливо це буде зроблено під час тижня, на який припаде інавгурація Джо Байдена.


Економіка

Понад 10% малих і середніх підприємств в Україні опинилися на межі банкрутства через пандемію

Уряд України повинен продовжувати надання підтримки малим і середнім підприємствам, оскільки понад 10% з них вже на межі банкрутства і скоро підуть з бізнесу. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявила постійний представник програми розвитку ООН в Україні Дафіна Герчева. За оцінками організації до кінця цього року понад 9 млн осіб опиняться у фінансовій скруті через пандемію. Зростає рівень безробіття. З травня понад 4 млн людей були зареєстровані як безробітні і це без урахування тіньової економіки. За словами Герчевої, існує дуже тонка межа між тим, щоб дотримуватися протоколу реагування на коронавірус і водночас забезпечувати нормальне функціонування економіки.


Соціум

Американці не хочуть народжувати дітей через «кліматичний апокаліпсис»

А от американці стурбовані змінами клімату, вони вирішують не мати дітей через побоювання, що їхні нащадки можуть зіткнутися з «кліматичним апокаліпсисом» через глобальне потепління, про це повідомляє Springer. Дослідники анонімно опитали 607 американців віком від 27 до 45 років. 96% респондентів дуже або надзвичайно стурбовані майбутнім своїх потенційних дітей у зв'язку зі змінами клімату. Водночас 60% побоюються, що їхні діти у майбутньому можуть займатися діяльністю, що сприятиме погіршенню ситуації з кліматом. Крім того, 6% респондентів, які вже є батьками, заявили, що шкодують про народження дітей.


Здоров`я

Головний лікар та головний інфекціоніст США попередили про погіршення ситуації з коронавірусом у наступні тижні

Головний Лікар США Джером Адамс попереджає, що у наступні кілька тижнів ситуація з пандемією коронавірусу у США погіршиться. Разом з тим він зауважив, що вакцина для найбільш уразливих груп населення стане доступною вже до середини грудня, про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Fox News. Так само вважає і головний інфекціоніст США д-р Ентоні Фаучі. За його словами цьогорічний святковий сезон у США буде важким, а кількість заражень на COVID-19 продовжить зростання у грудні, січні та лютому. Про це він розповів USA Today. Фаучі закликав американців утриматись від подорожей на свята.


Діаспора

Українці у світі вшановують пам’ять жертв Голодомору

У 87-мі роковини Голодомору, українські дипломати у США звернулись до діаспори зі словами вдячності за зусилля з визнання Голодомору геноцидом та поширення правди про цю трагедію. Проявивши солідарність з українським народом, американський Конгрес та майже половина штатів у США визнали Голодомор геноцидом, заявили дипломати. Вони висловили сподівання, що «всі країни ООН назвуть Голодомор його справжнім ім‘ям». Наприкінці листопада, коли відбувається вшанування пам’яті жертв Голодомору, українці та небайдужі люди по всьому світу приєднались до меморіальних заходів. В Україні вже традиційно вшанували пам'ять жертв Голодомору у суботу, 28 листопада хвилиною мовчання, а о 16-й запалили на підвіконнях своїх осель свічки.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго пінгвіни гуляли футбольним полем

Пінгвіни з чиказького океанаріуму Shedd Aquarium, що закритий для відвідувачів через пандемію, погуляли футбольним полем стадіону Soldier Field. Магелланові пінгвіни Іззі, Дарвін, Томбо і Шарлотта досліджували роздягальні та нові пам’ятки, а також відчуття на Soldier Field — від трави під перетинчастими лапами до фізичних вправ і бігу прямо повз лінію воріт. Через те, що океанаріум закритий на карантин, пінгвінів часто вивозять на різні екскурсії — так вони підтримують фізичну форму.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук презентував кліп на пісню «Знову»

Український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук презентував кліп на пісню «Знову» з нового музичного проекту «Оранжерея». За словами Вакарчука, останній рік створив такі умови, коли справжню енергію ми отримуємо не на великих концертних чи розважальних аренах, а в затишному колі найближчих людей. «Таким за настроєм ми і бачимо цей проект – півтори години щирих музичних розмов», – каже музикант. - Знаєте, коли холодно і сіро навколо, коли найбільше хочеться весни чи літа, найпростіший спосіб згадати про них – зайти в оранжерею. Туди, де завжди тепло» - сказав він.


Погода

У понеділок, 30 листопада, у Чикаго погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дрібний сніг, який ближче до вечора повинен закінчитися. Вдень на стовпчиках термометрів нульова температура. В Україні у більшості регіонів невеликий дощ та мокрий сніг, місцями туман. Вдень повітря прогріється від 0 до 5 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

29 views0 comments

Comentários


bottom of page