top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/26/2020

Updated: Nov 26, 2020




Політика

До уряду Джо Байдена запросили колишнього мера Чикаго

В уряд обраного президента Джо Байдена на позицію міністра транспорту запросили колишнього мера Чикаго Рама Емануеля, який також працював у попередніх демократичних адміністраціях. Це спровокувало скандал у партії, оскільки обранця підозрюють у покритті вбивства, яке скоїли в 2014 році чиказькі поліцейські. Про це повідомляє Business Insider. Майбутній міністр транспорту працював радником Білла Клінтона і головою адміністрації Білого дому за Барака Обами, а у 2011—2019 роках керував Чикаго. Призначення Емануеля на посаду в уряді викликало невдоволення в лавах прогресивної фракції Демократичної партії, пише видання.


Економіка

Українцям спишуть податкові борги до 3 тисяч гривень через карантинні обмеження

Президент України Володимир Зеленський заявив, що майже 4 мільйонам українців, анулюють податковий борг до 3 тисяч гривень у межах заходів для підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Про це він розповів у своєму блозі. Також, за його словами, передбачаються податкові канікули. При посиленні обмежувальних заходів 200 тис. приватних підприємців будуть звільнені від сплати всіх податків і зборів. Також він анонсував інші заходи для підтримки громадян та бізнесу у зв’язку з карантинними обмеженнями. Зокрема, приватні підприємці та наймані працівники, чия сфера діяльності потрапляє під закриття через карантин, отримають матеріальну допомогу у розмірі 8 тис. гривень ($285).


Соціум

Святкування Дня подяки у США під час пандемії

Сьогодні у США відзначать День подяки. Американці мають зробити складний вибір – ізолюватися вдома або провести ці дні з рідними та друзями. Попри те, що Центри з контролю та профілактики захворювань закликають людей не подорожувати на свята, аеропорти переповнені, передає Голос Америки. У США в середньому щодня коронавірусом заражається 150 тис. людей. Рівень шпиталізації безпрецедентно високий. Понад 2 тисячі людей померли від COVID-19 за минулу добу, що стало найбільшим показником смертності в країні за останні пів року, за даними Університету медицини Джона Гопкінса. Сполучені штати сподіваються почати вакцинацію від ковіду з 11 грудня цього року.


Спорт

Андрій Шевченко претендує на звання найкращого футболіста XXI століття

Екс-нападник Динамо, Мілана та Челсі, а нині наставник збірної України Андрій Шевченко претендує на звання найкращого гравця XXI століття. Він серед номінантів на премію Globo Soccer Awards. Нагороду вручають переможцю опитування від Європейської асоціації футбольних агентів і Європейської асоціації клубів. Українець серед 28 претендентів на цю премію. Серед них колишні та діючі гравці: воротарі, захисники, півзахисники та нападники. Церемонія нагородження відбудеться 27 грудня. Крім вручення титулу “найкращий гравець століття” і визначення кращих талантів 2020 року, також буде проведено нагородження клубів і агентів останніх 20 років.


США, Ілліной, Чикаго

Президент Дональд Трамп виступив на церемонії помилування індички перед Днем подяки

В переддень величного свята – Дня подяки, американський президент Дональд Трамп та перша леді Меланія Трамп виступили на щорічній церемонії помилування індички. Традицію надсилання двох індичок президенту США було започатковано ще 1870-х роках, проте першим, хто помилував птицю, став 41-й президент Сполучених Штатів Джордж Буш-старший. Індички були доставлені зі штату Айова, куди вони й повернуться після того, як «мали честь» побувати з самим президентом. Цьогоріч, глава Білого дому виступив із короткою промовою, під час якої подякував медичним працівникам і військовим та висловив надію на краще майбутнє.


Діаспора

Інститут нацпам'яті створив ресурс про місця поховань українських емігрантів

Фахівці Українського інституту національної пам'яті створили геоінформаційну систему “Віртуальний некрополь української еміграції”, яка призначена для збору та поширення інформації про поховання української еліти за кордоном, передає Укрінформ. За словами координатора проекту, співробітника інституту Павла Подобєда, це продукт, за допомогою якого і Україна, як держава, і організації закордонних українців зможуть ефективно здійснювати взаємодію і роботу з пошуку, обліку і збереження поховань українців за кордоном. Система пов'язує карту і базу даних для того, щоб можна було просто і швидко візуалізувати і вивести на екран потрібну інформацію про українців, які здебільшого у 20 столітті за різних обставин були змушені залишити територію України і опинилися поза її межами.


Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні презентували документальний серіал про нову українську культуру

В Україні презентували документальний серіал "Спалах" про нову українську культуру та її сучасних героїв. Кожен епізод розкриває важливу тему: від феномену української поп-музики та кліпмейкінгу до кіно, комедії, стріт-арту та локальних брендів одягу. Для документального серіалу було відзнято понад 100 інтерв’ю, а його героями стали музиканти, артисти, ресторатори, засновники культурних просторів і проектів та інші представники творчих професій. На думку творців, українці не звикли помічати своїх митців або їхні роботи, поки їх не визнає світова індустрія, тому документальний серіал має на меті створити єдину історію про самодостатню і стильну українську культуру. Він складатиметься з 10 серій, які виходитимуть на YouTube-каналі СЛУХ.


Погода

У четвер, 26 листопада, у Чикаго буде хмарно весь день, але без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +8…+9°С.

В Україні хмарно з проясненнями, туман, місцями дощитиме. Вдень повітря прогріється до 3-8 градусів вище нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page