top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/25/2020

Updated: Nov 25, 2020



Політика

Джо Байден визначив пріоритети на перші сто днів президентства

Обраний президент США демократ Джо Байден назвав імміграцію та природоохоронне законодавство пріоритетами на перші сто днів своєї роботи на посаді очільника країни. Про це Джо Байден розповів в інтерв’ю на NBC Nightli News. Обраний президент зазначив, що планує реформувати імміграційне законодавство Америки та скасувати виконавчі розпорядження президента Дональда Трампа щодо навколишнього середовища, що включали скасування більш ніж ста екологічних норм, зокрема «Закон про чисте повітря» (Clean Air Act) та «Закон про чисту воду» (Clean Water Act). Втім, обраний президент зауважив, що його законодавчі ініціативи залежатимуть від співпраці, яку він «зможе чи не зможе отримати від Конгресу США».


Економіка

На міжнародному конкурсі у США українське ігристе вино завоювало «срібло»

На міжнародному винному конкурсі USA Wine Raiting українські ігристі вина завоювали 6 срібних медалей. Компанія Artwinery, раніше Артемівський завод шампанських вин, вперше представила ігристі вина в межах цього конкурсу. Сріблом були відзначені ігристі, які витримувалися в пляшках від 12, 18 і 36 місяців. Міжнародний винний рейтинг США спрямований на допомогу в просуванні винних брендів різних країн, щоб вони мали можливість потрапити на полиці магазинів і винні карти ресторанів. Тож, у компанії Artwinery впевнені, що це більше ніж срібло на конкурсі, для українського виноробства – це можливість потрапити до кошиків споживачів інших країн.


Соціум

Європа поступово послаблює карантинні обмеження

Уряд Франції планує поступове пом’якшення карантинних обмежень з 15 грудня у три етапи, якщо це дозволятимуть санітарні показники поширення коронавірусу. При цьому діятиме комендантська година і поступово відновлюватимуть роботу громадські та навчальні заклади. Уряд Великої Британії вирішив пом'якшити карантинні обмеження на Різдво з 23 по 27 грудня. У будинках, на вулиці або у релігійних установах дозволять збиратися людям з трьох різних домогосподарств. Однак їм все ж буде заборонено збиратися в пабах чи інших закладах. А прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш запропонував безкоштовно провести всім бажаючим тестування на антиген на COVID-19 до Різдва.


Авто – мото

У Каліфорнії представили електричний гіперкар Elation Freedom

Молодий американський стартап Elation Hypercars з Каліфорнії вирішив кинути виклик європейському виробнику електричних гіперкарів Rimac і запропонував свою модель, яку назвав Elation Freedom. Розробники черпали натхнення у перегонових автомобілів, тому в конструкції гіперкара використовуються рішення, типові для спорткарів. Модель зібрана на основі легкого монокока з вуглецевого волокна і може оснащуватися трьома або чотирма електродвигунами. Електрокар розганяється до 420 км/год, набираючи перші 100 км/год лише за 1,8 секунди. Двомісний салон оброблений шкірою, карбоном, металом і дорогоцінними каменями, при цьому творці приділяють особливу увагу персоналізації та процесу вибору всіх деталей інтер'єру. Вартість електричної версії Elation Freedom стартує з 2 мільйонів доларів.


США, Ілліной, Чикаго

Перед Днем подяки у Вашингтоні запровадили нові карантинні обмеження

У столиці США посилили обмеження і запровадили більш суворі протиепідемічні протоколи у зв'язку з ростом захворюваності на коронавірус. Мер Вашингтона Мюрієл Баузер ввела заборону на зібрання людей в приміщеннях чисельністю понад 10 осіб. Вона, зокрема, торкнеться вечері з нагоди Дня подяки, оскільки вступає в силу в середу, 25 листопада. На вулицях заборонено збиратися групами більше 25 осіб. За розпорядженням Баузер, також заборонені «живі» розважальні заходи і тренування в закритих приміщеннях. Число людей, які можуть збиратися в молитовних будинках, скорочено до 50. Ресторани повинні закриватися не пізніше півночі і припиняти подавати алкоголь після 22-ї години.


Діаспора

Українка потрапила до списку 100 жінок року BBC

Українка Анастасія Волкова увійшла до переліку 100 найбільш впливових та надихаючих жінок року за версією ВВС. Вона є засновницею стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту і на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм. Анастасія Волкова першу вищу освіту здобула в Національному авіаційному університеті в Києві. Потім навчалась у Варшаві, а згодом переїхала до Австралії, щоб займатися наукою. Захистила докторську дисертацію в місцевому Сіднейському університеті, а згодом заснувала Flurosat.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Фронтвумен The Hardkiss випустила кліп про історію кохання з чоловіком

Українська співачка, фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна випустила кліп на пісню "Все було так". Кліп присвячений історії кохання Юлії та її чоловіка Валерія Бебко. На початку кліпу учасники колективу з'являються у чорно-білих тонах, а вже далі у приспіві кадр набирає яскравих барв. Музику пісні писали Юлія та Валерій разом, а вірші – Юлія Саніна самостійно. "Пісня настільки позитивна, впевнена, що закохані люди будуть присвячувати її один одному. У фіналі пісні я зізналася в коханні своєму чоловікові і ми показали нашого сина Даню, який сам захотів знятися в цій історії", - розповідає Юлія Саніна. Пісня "Все було так" увійде до нового альбому The Hatdkiss, реліз якого запланований на весну.


Погода

У середу, 25 листопада, у Чикаго хмарно. Вранішній дощ вдень набере силу вдень, але ближче до вечора почне стихати. На стовпчиках термометрів +9°С. В Україні, мінлива хмарність, на сході дощитиме з мокрим снігом. На решті території опадів не прогнозують. Вдень повітря прогріється до від 2 до 7 градусів вище нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page