top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/24/2020

Updated: Nov 25, 2020



Політика

Команда Байдена офіційно висунула Ентоні Блінкена на посаду держсекретаря США

Перехідна команда Джо Байдена і віце-президента Камали Гарріс офіційно висунула кандидатуру Ентоні Блінкена на посаду державного секретаря США. Про це йдеться у заяві перехідної адміністрації Байдена-Гарріс. Блінкен є багаторічним радником Байдена у зовнішньополітичних питаннях. На посаду радника з національної безпеки запропоновано Джейка Саллівана, колишнього помічника Гілларі Клінтон. На посаду секретаря національної безпеки пропонується кандидатура Алехандро Майоркаса. Міністерство оборони США висловило готовність відповідно до закону про президентський перехідний період розпочати співпрацю з передачі влади адміністрації Джо Байдена.


Економіка

Ісландія відкриє кордони для заможних туристів

Ісландія внесла зміни до програми отримання візи, згідно з якими в'їзд буде можливий тільки для заможних іноземців, пише Bloomberg. Згідно з новими правилами, в країні можна перебувати протягом шести місяців без перерви, "маючи оплачувану роботу в іншому місці і заробляючи майже шестизначну суму". Хоча технічно довгострокові гості не є туристами, вони беруть в оренду квартири, відвідують ресторани і подорожують вихідними. Крім Ісландії використовують схожу стратегію для отримання доходів від іноземців під час пандемії такі країни як Бермудські острови, Барбадос, Кайманові острови та Естонія. Але Ісландія відрізняється вимогами по доходу – щомісячна заробітна плата повинна становити 1 млн ісландських крон (7360 доларів) або майже 90 тисяч доларів на рік.


Соціум

Роздрібні мережі США очікують рекордні продажі на свята

Американці ще не відсвяткували День подяки, а крамниці вже переповнені різдвяною атрибутикою і подарунками. Попри рецесію та загальну невпевненість через пандемію, цього року роздрібні мережі США очікують рекордні продажі, передає Голос Америки. Стрес, нудьга, бажання винагородити себе та близьких змушують людей шукати розради у «шопінг-терапії». Щоб уникнути черг і натовпів, сезонні розпродажі переходять в онлайн. Все більше людей купують їжу, одяг, техніку, й подарункина на виніс. Продовжує зростати і традиційний спосіб отримання інтернет-покупок – поштовими службами. За прогнозами, у період із Дня подяки до Різдва й Нового року американці витратять онлайн до 200 мільярдів доларів – це понад 500 доларів на людину.


Авто – мото

Україна піднялася на 20 позицій у рейтингу якості доріг

Україна цього року піднялася на 20 позицій у загальному рейтингу “якості доріг” і наразі займає 126 місце. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору.“ Це означає, що міжнародні експерти й аналітики позитивно оцінюють кроки країни у напрямі розбудови дорожньої інфраструктури”, — йдеться у повідомленні. Стрімке зростання за цим критерієм також дозволило посилити позиції за більш загальними показниками, такими як “Транспорт” та «Доступ до ринку та інфраструктура”. У цілому ж у рейтингу Індексу процвітання наразі Україна займає 92 позицію, піднявшись на 4 позиції, порівняно з 2019 роком та на 19 позицій, порівняно з 2018 роком.


США, Ілліной, Чикаго

Дональд Трамп доручив почати передачу справ адміністрації Джо Байдена

Управління служб загального призначення Білого дому розпочало формальний процес, передбачений протоколами щодо передачі влади новій адміністрації, яка зараз формується демократом Джо Байденом. Про це у понеділок повідомив на офіційній твітер-сторінці президент США Дональд Трамп. Таким чином, нинішній господар Білого дому фактично визнав необхідність передачі влади своєму конкуренту, який отримав суттєву перевагу на президентських виборах. Водночас, Трамп заявив, що надалі боротиметься в судах за те, щоби переглянути результати голосувань. Наразі судова тяганина, ініційована командою Трампа, продовжується в штатах Аризона, Вісконсін і Пенсильванія.


Наука

Масове тестування може ліквідувати COVID-19 за півтора місяця

Оперативне масове тестування населення кожні 3 дні, особливо людей, в яких не виявляються симптоми коронавірусу, може знищити пандемію COVID-19 за 6 тижнів. Про це йдеться в новому дослідженні Гарвардської школи охорони здоров'я та Університету Колорадо в Боулдері, повідомляє Business Insider. Його автори припускають, що швидкі тести, хоча і менш точні, можуть дозволити органам охорони здоров'я вдаватися до більш цілеспрямованих та дієвих заходів, а не лише до загального обмеження. Ті, у кого позитивні результати, одразу йшли б на самоізоляцію. Таким чином, математичне моделювання вказує на те, що при швидкому тестуванні 75% населення міста кожні 3 дні, пандемію реально перемогти всього за 6 тижнів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Комедійний телесеріал «Козаки. Абсолютно брехлива історія» покажуть у кінотеатрах

Пригодницький серіал «Козаки. Абсолютно брехлива історія» від ICTV з 26 листопада покажуть у кінотеатрах. Це перший випадок в історії українського телебачення, коли український телесеріал з’явиться у великому кінопрокаті. Щочетверга на великих екранах показуватимуть по 3 серії пригодницької стрічки. Костюмований проєкт розповідає про вигадану українську реальність кінця XVI століття. За сюжетом, простий сільський хлопець Іван краде коштовності у московського царя, щоб викупити свою матір з турецького полону. Виявляється, він вкрав магічну сережку, яка є запорукою непереможності Московської влади. Іванові не вдається її вберегти….


Погода

У вівторок, 24 листопада, у Чикаго день буде хмарним. Ранковий дощ зі снігом після обіду зміниться сильним дощем. До вечора він поступово послабшає. Вдень на стовпчиках термометрів +5…+6°С. До України також повертаються дощі та мокрий сніг. Вдень хмарно з проясненнями, повітря прогріється до 2-7 градусів вище нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Commentaires


bottom of page