top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/20/2020



Політика

У Конгресі США проголосували проти повернення Росії в G7

Палата представників Конгресу США прийняла законопроєкт, спрямований на те, щоб не допустити участь Росії у зустрічах Великої сімки (G7) і відновлення формату G8 за участю РФ, повідомляє Голос Америки. У документі сказано, що вашингтонська адміністрація не може використовувати федеральні кошти в цілях «підтримки Російської Федерації в G7 і відновлення її участі в G8». Цей законопроєкт перестане діяти тільки тоді, коли Росія «припинить втручатися у вибори США або інших країн G7, держав НАТО і ЄС», а також повністю виконає свої зобов’язання в Мінських угодах. РФ також повинна припинити незаконну окупацію Криму, Південної Осетії, Абхазії та Придністров'я.


Економіка

Україна потіснила Китай у топі постачальників меду до ЄС

Україна значно наростила експорт меду в Євросоюз, потіснивши з першого місця за постачанням цього продукту Китай. У поточному році експорт українського меду в ЄС зріс на 16%, а китайського скоротився на 19%. Про це повідомила консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН Анна Бурка у Фейсбуці. Таким чином, Україна стала постачальником меду номер один в Європейський Союз. Зокрема, Україна поставила в ЄС 31 тис. тонн меду, що склало майже 30% всього імпорту в регіон. Китайські поставки скоротилися до 23 тис. тонн.


Соціум

Книга мемуарів Барака Обами побила рекорди з продажу

Продажі мемуарів 44-го президента США Барака Обами побили рекорд. Американський стартовий тираж "Землі обітованої" - три мільйони примірників, повідомляє The Guardian. У книзі 768 сторінок, її можна буде купити на 19 мовах. Переклади ще на шість - поки в роботі. Барак Обама сам писав книгу, використавши в ній ту ж техніку, що і для численних виступів в Білому домі, і для свого першого бестселера "Мрії мого батька". "В "Землі обітованій" я намагаюся чесно розповісти про свою президентську роботу, про сили, яким ми протистоїмо як нація, і про подолання того, що нас розділяє, щоб демократія працювала для кожного", - прокоментував Барак Обама.


Здоров`я

У США вперше схвалили тест на коронавірус для використання вдома

Адміністрація США з контролю за якістю продуктів харчування та ліків надала дозвіл на використання в надзвичайних умовах тесту на коронавірус, який можна робити в домашніх умовах. Тест, розроблений каліфорнійською компанією Lucira Health, продається за рецептом лікаря і, за очікуваннями, коштуватиме 50 доларів, повідомляють у компанії. Лікар може видати такий рецепт у випадку підозри коронавірусної хвороби у пацієнта. На аналіз береться мазок з носа, для отримання результатів потрібно 30 хвилин. Цей аналіз з 14 років можна робити самостійно, а молодшим дітям за допомогою медпрацівника.


США, Ілліной, Чикаго

США запустили програму підтримки переселенців в Україні

Влада США разом з міжнародною організацією IREX почала програму підтримки переселенців в Україні на загальну суму 2 млн доларів, яка має на меті згуртувати внутрішньо переміщених осіб України та зміцнити їх соціальну стійкість перед російською агресією. Про це повідомило посольство США в Україні у Twitter. IREX -Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів - це міжнародна некомерційна організація, ціллю якої є підвищення якості освіти, підтримка незалежних ЗМІ та багатосторонній розвиток інститутів громадянського суспільства.


Діаспора

Американський актор попросив надіслати йому фотографії України

Американський актор Джозеф Гордон-Левітт звернувся через соцмережу до всіх охочих з проханням надіслати йому гарні фотографії України для нового проєкту. Їх можна завантажити на сайті HitRECord. Наразі на сайті проекту опубліковано понад сотні знімків. Тут можна знайти зображення Києва, Одеси, тунелю кохання в Клевані, Карпат, хатини рибалки в Старому Солотвині, озеро Світязь, замку в Підгірцях, Чорного моря і багато інших. Гордон-Левітт зауважив, що цей проєкт також може бути цікавий для письменників та акторів. Для отримання додаткової інформації він порадив завітати на сайт.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Надя Дорофєєва випустила свій перший сольний кліп

Ексучасниця гурту "Время и Стекло" Надя Дорофєєва вирушила у сольне плавання під псевдонімом DOROFEEVA. Артистка представила свій дебютний кліп на трек Gorit. Як зізналася Надя, ця пісня про її почуття та емоції від миті, коли зустрічаючи своє кохання, ти не розумієш, триватиме ваша зустріч лише до ранку чи, може, це назавжди?! У пісні йдеться про оголену дівочу душа, яка вирішує віддатися моменту і не думати ні про що. Композиція була написана особисто Дорофєєвою у співавторстві з другом та продюсером співачки Потапом за участі MOZGI Studios.


Погода

У п’ятницю 20 листопада, у Чикаго день обіцяє бути похмурим, втім у другій половині дня небо ненадовго проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +15°С.

В Україні буде холодна та хмарна погода. Місцями дощ та мокрий сніг. Вдень від 1 градусу морозу до 4 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

15 views0 comments

Commenti


bottom of page