top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/19/2020



Політика

Адміністрація Байдена змінить суть зовнішньої політики США

Адміністрація обраного президента США Джо Байдена з перших днів змінюватиме не тональність, а суть зовнішньої політики у вимірі партнерства з ЄС, зміцненні трансатлантичних відносин та підтримці демократичних рухів, в тому числі боротьби України за власний суверенітет. Про це заявив радник обраного президента США Майкл Карпентер на онлайн-конференції «The Road to Warsaw Security Forum», повідомляє Укрінформ. При цьому він припустив, що це не обов’язково означатиме повний збіг поглядів, але саме для цього сторони й мають вести переговори, щоб дійти спільного рішення та поліпшити відносини.


Економіка

Boeing отримала дозвіл на повернення в експлуатацію літаків 737 MAX

Авіакомпанія Boeing отримала дозвіл від Федерального авіаційного управління США (FAA) повернути в експлуатацію літаки Boeing 737 MAX, польоти яких були припинені після двох авіакатастроф. На тлі цієї новини акції Boeing додають у ціні 7,3% на торгах. При цьому, управління вимагає внесення змін до програмного забезпечення та устаткування літаків 737 MAX для вирішення проблеми, що стала причиною двох аварій, а також усунення низки інших дефектів, виявлених під час перевірки. Також регулятор вимагає, щоб пілоти авіакомпаній пройшли додаткову підготовку для уважного вивчення факторів, що стали причиною аварій.


Соціум

Новий рік в пандемію: як святкуватиме українська столиця?

Новий Рік у Києві в умовах пандемії святкуватимуть з обмеженнями. Традиційних гулянь чекати не варто. Про це повідомив засновник проекту FolksUkraine Ігор Добруцький. Він розповів, що на столичній Софійській площі цього року встановлять символ свята - ялинку - вона буде штучною. Її довжина сягатиме 30 м. Площа буде накрита куполом з ілюмінацією. Однак масових гулянь і концертів цього року не буде. Також на Софійській площі не збираються ставити фуд-корти. Будиночки з солодощами та напоями планують організувати на Володимирській гірці. Головну ялинку країни запалять на День святого Миколая, 19 грудня.


Здоров`я

У Pfizer заявляють, що їх вакцина від коронавірусу ефективна на 95%

Фармацевтична компанія Pfizer заявила у середу, що її вакцина проти коронавірусу ефективна на 95% і не викликає серйозних побічних ефектів. Pfizer представила оновлені результати після підсумкового аналізу 3-й фази клінічних випробувань, який також показав, що вакцина захищає літніх людей, найбільш схильних до ризику смерті від COVID-19. За кілька днів американський фармацевтичний гігант планує подати офіційну заявку на реєстрацію вакцини в США. Pfizer поки не опублікувала докладну інформацію про випробування, а отримані результати не були вивчені незалежними експертами.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі перехопили 1,3 млн фальшивих доларів із України

Співробітники прикордонно-митної служби США у Чиказькій міжнародній поштовій службі вилучили посилку з України, що прямувала до міста Джолієт, у якій знаходилася підроблена валюта на загальну суму понад 1,3 млн доларів. Про це йдеться у повідомленні на сайті служби. Відзначається, що кожна з майже 14 тис. фальшивих банкнот була номіналом у 100 доларів. Відвантаження було оформлене як гроші на оплату. Митники кажуть, що підроблена валюта була передана до бюро розслідувань Агентства Національної Безпеки і Секретної служби США для розслідування.


Діаспора

Найвідомішу в світі виставку про Голодомор вперше покажуть в Україні

У Національному музеї Голодомору-геноциду в Києві 20 листопада відкриється виставка «Марія» канадської фотографині та художниці українського походження Лесі Марущак. Це найвідоміша у світі виставка про Голодомор, яка була представлена у понад 9 країнах світу і буде вперше показана в Україні». Вона експонуватиметься до 31 березня 2021 року за підтримки Світового конґресу українців. Леся Марущак – мисткиня, творчість якої опирається на історичні дослідження пам’яті й ідентичності. Її роботи представлені у Метрополітен в Нью-Йорку, Європейському домі фотографії в Парижі, у Бібліотеці Конгресу США та інщих мистецьких установах.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Співачка Jerry Heil запускає "марафон" для нового альбому

Українська співачка, відома як Jerry Heil, оголосила про формування нового альбому за допомогою своїх прихильників. Про це вона повідомила у своєму Instagram. «Я накопичила багато пісень і вирішуємо зараз, що публікувати, тому готуйтеся взяти участь в марафоні постів-опитувань, хочу сформувати альбом, де кожна пісня – твій новий краш», - написала вона. Jerry Heil стала відомою як відеоблогерка та кавер-виконавиця завдяки переспівам пісень світових та українських виконавців. Більшу популярність їй принесла авторська пісня «Охрана, отмєна» з її дебютного студійного альбому «Я – Яна».


Погода

У четвер, 19 листопада, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +16°С.

В Україні без опадів, місцями туман та ожеледиця. Вдень повітря прогріється до +4-9 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

Comments


bottom of page