top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/18/2020



Політика

Джо Байден призначив посадовців перехідної адміністрації, а Дональд Трамп звільнив керівника Агентства з питань кібербезпеки

Джо Байден, який, за попередніми даними, здобув перемогу на виборах президента США, оголосив про призначення ключових посадовців перехідної адміністрації. Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті штабу Байдена - Гарріс, передає Укрінформ. Старшим радником президента став Майк Донілон; заступницею голови адміністрації – Джен Діллон; юрисконсультом Білого дому – Дана Ремус. Тим часом Дональд Трамп звільнив керівника Агентства з питань кібербезпеки Кріса Кребса, який не підтримав заяви президента про начебто масові фальсифікації на виборах. Про це глава Білого дому повідомив у Твіттері. При цьому Трамп не навів жодних підтверджень своїм словам про фальсифікації.


Економіка

Tesla увійде у фондовий індекс S&P 500

Компанія Tesla Ілона Маска 21 грудня буде включена до одного з провідних американських фондових індексів S&P 500, до якого входять 500 найбільших американських компаній. На тлі цієї новини, акції Tesla у понеділок зросли на 13%, адже фондові компанії, які в своїй інвестиційній стратегії наслідують індекси, тепер мають придбати і акції Tesla. В результаті статки Маска збільшились на 15 млрд доларів до 117,5 млрд, підрахував Bloomberg. Маск може обійти за статками засновника Facebook Марка Цукерберга, і стати третьою найбагатшою людиною планети.


Соціум

Сенат США схвалив «Антидопінговий закон Родченкова»

Сенат США схвалив законопроект, який дозволяє правоохоронцям переслідувати в кримінальному порядку осіб, причетних до допінгових порушень на міжнародних заходах, за участю американських спортсменів, спонсорів і мовників. Закон Родченкова, який названий на честь колишнього очільника програми використання допінгу у Росії, а пізніше викривача, не стосується окремих спортсменів залучених до схем із використанням допінгу. Як відзначають у Гельсінській комісії, законопроект отримав широку підтримку з боку організацій спортсменів-любителів та професіоналів. Покарання за порушення закону може включати штрафи до мільйона доларів та ув'язнення до 10 років.


США, Ілліной, Чикаго

City of Chicago виділить 10 мільйонів доларів на допомогуу сфері гостинності

City of Chicago запустили програму грантів на суму 10 мільйонів доларів для ресторанів і барів Чикаго, у рамках пакета заходів з надання надзвичайної допомоги від COVID-19. Програма грантів в сфері гостинності розподілить фінансування за Законом CARES із Чиказького фонду забезпечення стійкості малого бізнесу на додаток до державних і федеральних програм допомоги з грантами в розмірі 10 тис. доларів. Розподіл цих коштів отримає об'єктивну оцінку, що враховує підприємства, які подають заявки з районів з низьким і середнім рівнем доходу. Гранти розподілятимуться за допомогою лотереї у всьому місті. Подати заявку можна до 23 листопада. Крім того, підприємства можуть подавати заявки в рамках Програми грантів по перериванню бізнесу штату Іллінойс (BIG).


Діаспора

Українська діаспора відстоюватиме впровадження в Україні подвійного громадянства

Україна має ухвалити закон про подвійне громадянство, аби українці з-за кордону могли активно долучитися до її розвитку, і діаспора активно відстоюватиме прийняття такого закону. На цьому наголосив президент Світового конґресу українців Павло Ґрод під час онлайн-форуму «Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса», повідомляє Укрінформ. «Ми працюємо адвокатами України по всьому світу, і багато українців у Канаді хотіли би мати українське громадянство. Тому питання подвійного громадянства є важливим», - сказав Ґрод. Принагідно він порадив взяти приклад з країн Балтії, які активно залучають діаспору до свого розвитку.


Технології

У Канаді почалися продажі антиковідних шоломів

У Канаді компанія VZYR Technologies почала випуск шоломів для захисту від коронавірусу, повідомляє ВВС. Винахідник Езін Аль-Кайсі протягом двох місяців використовує власний винахід. Його шолом повністю закриває голову і верхню частину тулуба. На задній панелі розташований вентилятор з живленням від батарейок і фільтром, що очищає повітря, яке надходить, і виводить те, що видихається. Заряду батареї вистачає на 12 годин. Шолом доступний за попереднім замовленням за $ 379. Також відомо, що в Італії інженери тестують "розумний" шолом, яким міряють температуру пасажирів в аеропорту Рима.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Том і Джеррі повертаються на великі екрани

Студія Warner Bros. представила перший трейлер повнометражного фільму "Том і Джеррі". Гібрид фільму та комп’ютерної анімації стане першою стрічкою про улюблених героїв за майже три десятиліття, починаючи з повнометражного мультфільму 1992 року «Том і Джеррі: Фільм». Режисером картини виступив Тім Сторі. У фільмі знімалися Хлоя Морец, Майкл Пенья, Кен Джонг та інші. За сюжетом співробітниця престижного готелю Кайла намагається видворити мишеня Джеррі, який ризикує зіпсувати майбутнє весілля. За її "успіхами" пильно стежить суворий адміністратор готелю. Коли дівчина розуміє, що одній їй не впоратися, вона кличе на допомогу вуличного кота Тома.


Погода

У середу, 18 листопада, у Чикаго день та вечір будуть ясними та безхмарними. Без опадів. Повітря вдень прогріється до +8…+9°С.

В Україні буде по-зимовому холодно: місцями дощ з мокрим снігом, туман та ожеледиця. Вдень стовпчики термометрів піднімуться не вище ніж +3°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page